reede, veebruar 02, 2007

Aknad

Kohutav elamus on akende vahetus.
Kohutav.

Krt, oleks mul siis aimu olnud mis sellega kaasneb, oleksin ettevalmistusi teinud. Telefonis lihtsalt öeldi, et tehke umbes meetri ulatuses akende ees ruumi ja korras.

Nonii, tassisin kogu mööbli tubade teise seina ja käisin veel ka tolmuimejaga põrandad üle. No rumaluse tipp! Hetke pärast marssisid sisse kolm vene keelt kõnelevat noort meest, tassisid sisse aknad ja hetkega lõkusid vanad aknad eest, nii et pidin jope selga tooma. Suhteliselt külm on ju väljas, eksole.

Kui tavaliselt on kass-rüblik kõikjal ninapidi juures ja hakkamist täis, siis seekord ehmatas ta ennast küll segi. Noh, eks kolin oli ka vali ja pidev. Istus siis karvakera hirmust suurte silmadega kapi otsas...

Krt, tüübid sõna otsese mõttes lammutasid ja lõhkusid ja marssisid sisse-välja nii, et saabaste alt muudkui pudenes lund ja määrisid terve elamise põhjalikult ära. Siis tuli viimistlemise osa ja pahtlitolm... Tase! KOGU elamine oli kaetud ühtlase valge kihiga. Põrandad hakkasid ilmet võtma alles peale viiendat pesukorda, kuigi seda kuivanud pahtlit peab veel mõnda aega kraapima. Lisaks kõik esemed tubades olid valge tolmu all. Lilledel lehed vaja ükshaaval puhastada, samuti kogu mu DVD-de ja CD-de kogu.... Ükshaaval.

Edaspidi uurin põhjalikumalt milliseid kannatusi mingid toimingud mulle kaasa toovad...
Loomulikult ei saa sellist tööd puhtalt teha, kuid teinekord pean põhjalikumalt ette kujutama ja igaks juhuks kasvõi rohkem ettevalmistusi tegema...

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ehitusmeestega on see jama, et nad saavad asja teha mitutmoodi - nii et ei laamenda ja määri ja nii, et määrivad kõik ära. Kas see oleks neilt tüki ära võtnud, kui oleks sulle öelnud, et palun kata oma vaibad ja mööbel kinni, kuna nad hakkavad pahtlit lihvima? Ei oleks ju. Aga kas nad siis sellele mõtlevad....
mul lätserdasid nad niimoodi vannitoas plaadid sinise hüdroisolatsiooniga kokku ja tegid seintesse augud..
dumat nada..
aga see vist enamike ehitusmeeste kohta ei käi, kahjuks

Sipsik ütles ...

Oh, jumal tänatud, et ma pole ainus sinisilm kes kujutab ette, et tööd on võimalik ka vähese laamendamisega teha...
Lisaenergiat nõudev muidugi. Aga jah, suu võiks ju samal ajal töös olla ja selle abil mind tööle rakendada, et "ok, kata sealt ja sealt kinni". No problemo!

cal6 ütles ...

ma olen kaks korda elanud akende vahetamise üle. mõlemad korrad sama ämber.

äkki kolmas kord olen targem. või et siis pigem - loodetavasti kolmandat korda ei tule :) uuel majal juba on uued aknad :)