esmaspäev, veebruar 20, 2006

Vägistamistest

Huvitav kas maksab üldse üllatuda enam... Nimelt oli tänases delfis üleval tore artikkel meie karmist karistuspoliitikast, kus kolme väikese kasulapse vägistaja sai ennetähtaegselt vabaks, kuna "kahetseb oma tegu, on saanud aru oma teo koledusest ja tegi seda alkoholijoobes olles". Hmmm.... Võtab kohe kulmu kergitama. Loogiline ju et sa kahetsed kui sind kongi pistetakse, kuid kuidas sellist perverti ennetähtaegselt ikka vabastada saab? Ja lisaks on minu mäletamist mööda alkoholijoove kuriteo toimepanemise ajal raskendav asjaolu, mitte vabandus.....
Hea oli muidugi ka vanglapoolne põhjendus, et mees on end seal viisakalt ja meeldivalt üleval pidanud. No loomulikult pead sa end seal viisakalt ülal, kuna seal pole ju väikseid lapsi keda vägistada ja täiskasvanutest sul jõud ju üle ei käi... Ning lisaks on ju teada, et kõige hullemini suhtuvad kaasvangid just lapsevägistajatesse.

Ohjahh... Huvitav, kas siin on riigile (ja kohus on riigi esindaja nimetatud küsimuses) olulisem ühe mehe vabastamine kukekese rollist ja temale edasise inimväärse elu tagamine või siis kogu ühiskonnale noodi andmine? Ja neile kolmele vägistatud lapsele inimväärse elu tagamine? Kus on nende turvatunne, et suur ja vägev riik kaitseb neid ja isoleerib haigettegija. Paratamatult tekib tahtmine ise endaga hakkama saada, kuna kaitset ei paku sulle keegi.

Küllaga on ju naisi, kes istuvad vangis seepärast, et tapsid neid vägistanud mehe. Vaevalt nad too hetk teda niiväga tappa tahtsid, pigem tahtsid nad et ta lõpetaks. Ja pingutasid veidi üle. Olen isegi peksa andnud mehele kes mind hingeldades ja hiilgavate silmadega keldrisse lohistada üritas. Oleks tol hetkel kuskil relv mängus olnud ja mul oleks avanenud võimalus temalt nt nuga käest väänata, oleksin ka mina silmagi pilgutamata selle talle keresse suranud ja korduvalt, mõtlemata siis kas piste võib olla surmav või mitte.

Aga noh, loeb ju vaid see et pervert on end kinniste uste taga hästi üleval pidanud. Väljas aga on väikesed lapsed ja arvame nüüd kõik koos kas tal löövad silmad hiilgama või mitte. Ja ootame järgmisi arenguid...

Kommentaare ei ole: