laupäev, veebruar 18, 2012

Haigelt lilleline leelotus

Pildil peaaegu-neljasena, koos vennaga

Väikelinnade juures on mõned pisidetailid, mis mulle kohe eriti meeldivad.

Üks asi on kindlasti turvalisus. Ma endiselt mõtlen sellele, et ehk tulevad ükspäev ka enda nägu ja tegu järeltulijad ning mulle meeldib mõte nende vabast kasvamisest väikeses kohas. Jah, igasugu võimalusi huvialaringide jmt koha pealt on ka vähem, kuid mulle meeldib väga mõte, et mu laps(ed) saavad kasvada sarnaselt mu endaga. Soovi korral päev otsa kusagil väljas ringi joostes. Ehk siis igaühele oma ning see on see, mis mulle oluline tundub.

Teiseks turvalisuse näitajaks on pidevalt lukustamata uksed, nii kodu kui auto omad. Talviti näiteks on tavaline, et kaupluste parklates töötavad autod, et sooja hoida ning inimesed on rahumeeli poes šoppamas. Alguses jahmatas see mind ikka korralikult, kuid nüüd käitun ka ise samamoodi:)
Räägitakse, et suurte külmade ajal olevat ka Norras vägagi asustatud punktides see täiesti tavaline. Ei tea kommenteerida, ei ole käinud. Aga turvatunnet sisendab ikka kõvasti.

Samuti on väga mõnusad väikesed vahemaad. Ja pilkkontaktid. Tänaval vastutulija raudselt vaatab sulle otsa ning kui ollakse juba kordi niimoodi üksteisele otsa vaadanud, kaasneb pilguga äratundmine või parematel juhtudel ka noogutus. Ei mingit morni põrnitsemist ega nina-mullas-tuhisemist. Väga meeldib:)

Seesama viisakus ja suhtlemine on midagi, millega on alguses veidi raske harjuda, kuid ma hoolega õpin. Kohalikel on see aga sünnist saadik sees. Näiteks vehkisin ühel õhtul lumelabidaga ümber auto, kui selja tagant kostus heledal häälel: "Jõudu!". Keerasin end üllatunult ringi ja nägin väikest tüdrukut mööda minemas. Selline parimal juhul 10.-ne. Suu läks kohe kõrvuni:) Tal poleks olnud mingit vajadust endast mulle märku anda, ma poleks teda tähelegi pannud, kuid see oli elementaarne viisakus ja meenutas mulle niiväga keskkonda, kus ma isegi kasvasin. Kuidagimoodi aga on vahepealne elu kõik sellise meeldiv-sotsiaalse maha kraasinud ja tuima maski ette kasvatanud. Loodan endas seda siiski taasavastada. Igatahes silm juba särab ja naeratus on suul:)

Ja täna avastasime auto lumisele aknale joonistatud hiiglasuure naerunäo:D Keegi läheb mööda, näeb lumist akent ja mitte ei kirjuta sinna roppusi ega joonista suguelundeid vaid märgib maha suure naerunäo:) Hau kjuut is zät:)))

Ma vist olen imelik, kuid ma ikka veel naudin väikelinna võlusid. Ma ei tea, kas see on ajutine ja mõne aja pärast tunnen end kui puuris või on see jätkuv ning jääbki sisse tunne, et olen tagasi kodus... Või olen ma lihtsalt õnnelik, et pealinna elust veidi puhata saan? Jajah, Eesti mõistes ainus koht kus väidetavalt elu toimub, kuid viimasel ajal olen iga kord Tallinna külastades peavaluga naasnud. Ja Tallinnas olen viimase kuu aja sees olnud juba 3 korda, 4. kohe tulemas. Siin kohapeal ei valuta pea kunagi...

Ei tea mis see on. On, mis ta on, kuid täna ja praegu naudin ma väikelinna naasmist rohkem kui täiega ning peale sõprade ei igatse mitte midagi/kedagi. Kui aus olla, siis isegi teatris käin ma siin elades rohkem, kuna pole laia valikut ja kõik, kes midagi etendama tulevad, tuleb ju ära vaadata:D Et homme ju ei saa, noh:) Väljas istumisi on küll oluliselt vähem, kuid see-eest on külalisi palju rohkem ja sagedamini ja kui juba tullakse, siis minimaalselt kaheks päevaks:) Ehk siis sõpradega suhtlemise finantsilised kulud on väiksemad, kuid kvaliteetaeg olulilleliselt suurem.

Njah... Ja näonahk, juuste tervis/läige ja küüned pole mul ka kunagi nii ilusad olnud kui praegu:) Võib vist öelda, et mulle väikelinna idüll sobib. Et peris õnnelik ja puha:)
Lahe!

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere! Lugesin Sinu paastumisest ja kuna hetkel ka paast käsil, siis tekkis lihtsalt huvi. Muidugi saan aru, et omal käel esimest korda paastuda on väga keeruline, aga süda seda soovis ja samuti olen pikka aega olnud taimetoitlane ja viimane kuu üldse toortoidu peal, ehk siis ei tohiks see väga keeruline olla. Plaanin ise paastuda seni kuni enesetunne lubab ja peale seda esimene päev võtta oma tehtud jõhvika mahla taimeteede asemele, muidugi joon ka taimeteed edasi. Teiseks päevaks, aga ei oska midagi võtta ega teha, olen nii nõutu. Ei tea kas peaksin võtma mingi puuvilja või juurvilja või ka teise päeva ainult mahla tavapäraste jookide juurde. Samuti tekib küsimus, et millise puu- või juurvilja, sest olen kindlalt otsustanud üleminekuid teha üks vili korraga. Äkki oskaksid mulle midagi soovitada? Tegelikult oli veel selline küsimus kah, et äkki oskate öelda kui tihti peaks sööma peale paastu, et keha ei võtaks ja ei hakkaks toitu tagavaraks talletama? Ise mõtlesin, et ehk kuskil 3-4h tunni tagant, aga pole selles üldse kindel. Oleksin väga tänulik vastuse eest! :)

soodoma ja gomorra ütles ...

oh, kas sa sellise artikli ikka kirjutasid lehte?

ma usuksin sind, kui sa arvaksid täpselt sama moodi ka viie aasta pärast. Täna valitseb kogu õnne kohal veel "oht", et paljugi toitub värskest suhtest:)

See, miks see mulle aga erilist huvi pakub tuleneb sellest, et kuskil südamesopis usun endastki, et just oleksin sellises keskkonnas oleksin kõige õnnelikum, aga otsustavat sammu ei julge ette võtta. Sa ahvatled, appi, kuidas ahvatled, aga kes pagan ütleb, kas sellest ka praegu julgeb kinni hakata:)

soodoma

Helina A. ütles ...

Ükspäev koju jalutades nägin, kuidas kaks väikest tüdrukut ühe auto lumisele aknale suurelt LOLL kirjutasid. Ei mingeid naerunägusid(kui nende endi nägudest mitte rääkida).

Aga rõõm on lugeda, et oled õnnelik!

mama de montagne ütles ...

Sinu õnnelik toon nakatab naeratama! Nii vahva jutuke. Mul kohe hea meel, et sa seal na hõljud kohe!
LAIK smiley face :)

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Mina olen ka õnnelik, et sa oled õnnelik! Nii hea meel on kohe :)

ingel ütles ...

Hea näonahk, juuksed ja tervis ... head tööd ja vaba maja pakutakse seal? ;)

Sipsik ütles ...

:DDD
Nujah, noh... Kuidagi on hetkel justnagu mulle see teistsugune olemine... Ju vist igale oma ja siis, kui ajaliselt õige.
Minul ilmselgelt oli hinge tekkinud mingisugune tühjus ja soov sellest välja rabeleda. Hea, et mul oli piisavalt julgust tundmatuse hüpata:) Ma ju tahtsin šampust juua, eksole:) Ja täna arvan, et tasus ära:) Mida homne toob... - no selle pärast saab ju homme muretseda:)

Siit ka Soodomale vastuseks, et tahaks isegi teada mida ma 5a pärast asjadest arvan. Aga kuna ma seda täna kuidagi teada ei saa, siis riskin endale talutavates piirides ja vaatan mis välja tuleb:) Tean, et olen pidevalt veidi rahutu, kuid samas ka eraldatust, rahu ja vaikust vajav. Kuidas seda kõike tasakaalus hoida ja kuhu suunda kauss vaeb, no seda näitab ainult tulevik:) Küll aga ei taha ma oma elu videvikul kahetseda seda, mis tegemata jäänud. Olen seda usku, et kahetseda ei saa mitte tehtut vaid tegemata jäänut ja selle järgi kavatsen elada neis piirides, mida julgen endale seada:)

Aga sulle, paastuplaanija, vastan tõenäoliselt homme või nüüd tulevate pühade ajal. See selline läbimõeldum jutt, niisama suvaliselt mulisedes ei oleks see päris õige:)

Sipsik ütles ...

Nonii, paastuplaanija:)
Otsisin välja oma taastumismaterjalid ja kui soovid, võin sulle samm-sammulised näidismenüüd saata. Päevade kaupa tavatoidule üleminekust.
Selleks oleks aga tarvilik mingisugune meiliaadress.