laupäev, märts 26, 2016

Vaene väikseke...

Mu suurem laps on ilmselgelt mingisugust puudust kannatavas rollis...

*****
Enamasti triigin ma pesu siis, kui poisid magamas. Muidu käib üks tants ja tagaajamine ning selle käigus juhtub üht koma teist. Endal mugavam värskelt triigitut siledas vormis hoida, kui keegi läheduses ei kujuta ette, et riided on seal näiteks pesa ehitamiseks.
Märkab Vanem Poiss siis ükspäev kapist välja ununenud triikrauda ja nuiab ja nuiab, et ma pesu triigiks. Lõpuks saime rahu majja lubadusega, et üks nädalavahetus triigin tema nähes, kui Noorem Poiss lõunaund magab. See vaimustus rõõmust keksleva lapse ootusärevuses jättis mind ikka üsna suurde segadusse...

*****
Sain sünnipäevaks soovitud eseme valimiseks/soetamiseks ümbriku. Vanem Poiss leiab, et tema tahab ka sünnipäeva. Tema tahab ka eurosid.
Mina üritan selgitada, et tal juba oli sünnipäev ja sai kingitusi ja tuleb jälle, kuid a) 3-aastasele on aja mõõde suhteliselt tume maa ja b) vanatädi oli juba rahakoti krabanud ja minu selgitustöö kõrval andis lapsele viieka. No mis siis ikka.
Õnneks nõustus laps sellega, et raha on seni minu käes hoiul, kuni koos poodi läheme. Lasen tal siis ise kingitus valida ja tema suurele soovile vastu tulles raha kassas ise üle anda.

Küll aga kerkisid me kulmud lakke, kui laps küsimusele "Ja mida sa siis sünnipäevakingituseks osta tahad?" vastas lühidalt ja konkreetselt "Piima!".
Et siis jah :D Muidu vee ja leiva peal, nii et eriliseks puhuks soetab endale ja ehk ka perele piima :)
Väga hooliv :)

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga lahe.
Minu kolmekas teatas selle peale , kui selle kevade esimesed liivakoogid olid tehtud: "Liivakoogid lähevad siis katki, kui nad ennast surnuks elavad."

Sipsik ütles ...

Püha taevas!!! :D
Väga ehe loogika :D :D :D

Anonüümne ütles ...

Epp Petrone "Anna hambad" - seal on ühes jutus juttu surnud vanaemast ja elamisest. Laps armastab seda raamatut😊

Sipsik ütles ...

Vot seda meil polegi veel!
Uurin ka asja, kuna praegu on raamatud väga meele järele.