reede, jaanuar 24, 2020

Tra-tra ja traktor

Oi seda andis alles oodata!
Noorem Poiss (5a) ei ole siiamaani R-tähega hakkama saanud. Vanemal Poisil oli R sisuliselt esimene täht ja seetõttu tundus nii uskumatu, et mismoodi teine ei oska, sama pere laps ju :D

Aga tegelikkuses ka hakkas kerge mure tekkima. Logopeed andis hinnangu, et abi ei vaja ning võiks kodus lihtsalt veidike harjutada. Miskid harjutused andis ka kaasa, kuid tõele au andes ma isegi ei tea, kuhu need juhendid "korraks ära" suskasime.
Logopeedi hinnangul oli R lihtsalt nõksu taga. Et probleemi ei ole, peab vaid pihta saama.

Noh, ootasime siis seda pihtasaamist. Ja tegime enda loogika järgi harjutusi. Ei midagi. Traktor on tlaktol ja asi mutt.
Mure tekkiski sellest, et äkki muutub laisaks. Harjunud niimoodi hääldama ja mida aeg edasi, seda keerulisem ringi õppida. Ise ütles alati stoilise rahuga, et "see on see täht, mida ma veel ei oska".

Ja nüüd siis paar õhtut tagasi, kui lapsed olid juba jupp aega oma voodites und oodates lobisenud, tuli Noorem Poiss trepile ja teatas: "Emme, tahad ma ütlen seda tähte, mida ma ei osanud?"

Meil oli nii, et whaaaaaatttt???? Mida-mida? Ja selle asemel, et riielda stiilis "ammu juba peaks magama, miks sa siin trepil kõõlud", kutsusime lapse alla ja palusime demonstreerida. Ja nii see uhkusest pakatav viiene siis deklameeris: "tra-tra-tra, tra-tra-tra".
Selle peale palusin tal proovida öelda ka traktor, sarnane algus ju. Ei õnnestunud. Kui aga ütlesin, et alusta samamoodi nagu tra-tra-d ja ütle "tra-tra-traktor", siis tuligi! Ja nii mitmeid kordi järjest :)
Nüüd on vaja veidi aega võtta sõnade ümberharjumisele ja voila!

Väike võit, kuid meie jaoks päris oluline :)

2 kommentaari:

maurus ütles ...

Nii tore!

Anonymous ütles ...

Sest saate oma abielu salvestada ja saada oma ex-poiss tagasi niipea kui võimalik pärast purunemist / lahutust läbi dr egwali. Minu nimi on Felicia, ma olen alati tänulik suurele dr Egwalile minu katki abielu taastamiseks pärast minu Mees jättis mind salapärane suhe. mitte millegi eest. Ma ei uskunud loitsudesse, kuni mu sõber see mulle tutvustas. Alguses olin selle suhtes skeptiline, sest ma kuulsin palju võltsitud võlurite kohta, aga ma lahkusin oma kahtlused maha, sest ma olin meeleheitel, et saada oma abikaasa tagasi ja ma tegin seda vastavalt sellele, mida mul oli. ta küsis. Nüüd mu abikaasa on tagasi just päeva pärast ma temaga ühendust võtnud. Ma elan õnnelikult oma abikaasaga uuesti pärast 6-kuulist abielulahutust ja ma ei puhata enne, kui ta maailmale tuntud, ma ütlesin talle. Dr Egwali on spetsialiseerunud ka loterii, kõvenedes erinevaid haigusi, maitsetaimi raseduse. Ühendage dr Egwali kaudu oma e-posti teel (Dregwalispellbelbelbel@gmail.com) või Whatsappi kaudu +2348122948392