laupäev, mai 13, 2006

Taas roolis

Nii, jalg on nüüdseks paranenud, uude kohta natuke sisse elatud ja taas aeg sõidutunde võtma hakata. Kuna aga minu õpetaja on motokoolitujatega soojal ajal täiesti kinni ja mul tuli auk vahele, siis et vahet mitte veelgi pikemaks lasta, pidin uue õpetaja võtma... Jummala õnnetu tegelikult, kuna eelmise õpetajaga oli nii super kontakt ja ta ei pidanud lausetki lõpetama kui ma temast juba aru sain. Uus aga räägib nii meeletult palju kõigest muust ja nii kulubki meil suurem osa ajast pläkutamisele, selle asemel et sõidule keskenduda.

Peale 3-nädalast vahet siis istusin taas rooli ja kõigepealt pidin uue masinaga harjuma. Gaas on nii tundlik, et pidevalt kipub kiirus mõttetult suureks minema. Eksamil pean seda ikka kohe väga jälgima, muidu kukun kolinal.

Ok, peale esimese päeva proovisõitu sain siis komplimendi ka. Ütles, et linnasõidu osas võiksin ma päevapealt eksamile minna. No mina nii kindel ei oleks, eriti kuna ma ei saa ju veendunud olla, et ta mu sõitu üldse piisavalt korralikult jälgis selle pläkutamise kõrvalt. Aga jah, seda va platsisõitu tuleb nüüd kõvasti nikerdama hakata. Eks see üks peavalu saab olema...

Aga noh, kui ka kukun eksamil esialgu läbi, siis tuleb uuesti proovida ja veel ja veel ja veel. Krt, on teised load ära teinud, teen ka mina. Ega ma nigelam ole!!!

Täna sai siis pätti ka tehtud. Nimelt sõitsin selverisse ja tagasi täitsa ise. Kuigi lube ju veel pole... Aga oli tahtmine proovida. Tuleb aga tunnistada, et ei läinud üldse hästi:((( Okei, sai sinna sõidetud ja pargitud ja tagasi koju ka tuldud, kuid siiski ei jäänud ma üldse rahule. Autot ju ei tunne veel, siis ebakindlus ja sõitsin väga ettevaatlikult ja kohe kaugelt oli näha, et algajaga tegu, ma usun. Kõrvalistujalt sain ka mitu korda riielda:((( Näiteks kohalt ära minnes ei näidanud suunda ja parklas ka ei viitsinud suunaga pidevalt nökerdada. Tean jah et nii pole õige, kuid tahtsin kordki tunda, mis tunne on olla tavaliikleja, mitte õppesõitja, kes kõike reeglite järgi teeb. Sest tavaliiklejad ei mässa nt parklas suunatuledega ja ei näita sõitu alustades suunda, kui kilomeetri kaugusel teisi liiklejaid pole. Aga noh, eks ma pean õppima esialgu korralikult sõitma, hiljem võib hakata "vanaks kalaks".

Kõige suurem hirm on see, et kui load käes ja lõpuks auto ostetud saan, siis mis edasi? Siis pole ju lisapedaalidega õpetajat kõrval ja peab puhta ise hakkama saama, iseenda isiklik varandus istumise all. Ja sellega ju ammugi ei taha et miskit juhtuks...

Kommentaare ei ole: