laupäev, detsember 31, 2011

Enne kokkuvõtet


Hommikukohv.
Akna taga on maa valge. Eile õhtul, kui jalutamas käisime, sadas lörtsi. Tänane hommik tervitab aga valge kihiga maakamaral. Päris lahe! Paistab teine küll selline kergesti sulada võiv, kuid näis mida temparatuur selle toetamiseks teeb.

Mu kõrval lebaval lehekesel kasvab iga natukese aja tagant nimekiri, mis kindlasti täna ära tuleb teha. Täna, vana aasta sees. On mingisugune kiiks, et on detaile, mille vilju nautides tuleb minna uude aastasse. Siis saab uus aasta neist tulvil olema.

Tegelikult on seal nimekirjas ka blogisemine. Teha väikene aasta kokkuvõte või nii. Kuna see aga ei ole prioriteetide seas, siis pelgan, et võib jääda tegemata. Et aga miskit siiski veel selle aasta sees postitatud saaks (et kui täit rehkendust ei jõua teha, teeks siis poolegi...), siis hommikukohvi kõrvale miskit kribada on ju vahva. Ja ehk ikka jõuan ka kokkuvõtte teha.

Jõul oli armas. Pere, õgimine (see nii armas muidugi polnud, kuid kõik oli nii kuratlikult maitsev ju!), enne jõulu ka natuke lund selle va õige tunde loomiseks.
Ma pole seni veel kunagi oma elus kuuske tuppa toonud, nii on ka seekord mul toas vett joomas hoopis üks suuremat sorti raagus kaseke, millel üksikud suured punased kuulid küljes. Päris naljakas ja loodetavasti okaste pudistamise asemel see tegelane lööb kevadepoole hoopis lehed külge.
Jõuluvana oli see aasta taas väga lahke ja mind hästi tundev:) Olen ikka hirmus tegelane küll, kuid see va saamisrõõm on minus täiesti tugevalt olemas. Andmisrõõm on alati seotud pisikese pelgusega, et tea kas meeldib, kuid saamisrõõm on ikka täiesti ehe:D
Laps minus ei paista ikka veel uinuvat:)

Siia lõpetuseks hetk, mis mul siiani irvituse palgeile toob:
Tulen mina paar päeva enne jõule koju, kus Vanamees üllatab mind juba kaetud lauaga. Punane vein klaasides hingamas, haudepotis juustukatte all valminud liha teriyaki kastmes, kõrvale rõõsas koores vedinud beebiporgandid. Ei mingit raskust andvat kartulit ega nisutoodet lisaks, kuid roog on lihtsalt nii maitsev, et õgime end lihast segaseks.
Mõlemad ägiseme ja rullime end diivanitel õigeid lebasklemisasendeid otsides, kui Vanamees ronib ligi ja hakkab miilustama. Minu kulmukergituse peale tuleb ettepanek: "Suudleme, ehk ajab oksele".
Vot nii romantilist ettepanekut pole mulle veel kunagi tehtud:D

6 kommentaari:

herz ütles ...

Hahahaa, päris hea ettepanek :))
Muhedat aastavahetust ja no parem oleks, et need kokkuvõtted ja uuel aastal uued postitused muudkui tuleksid su sulest ;)

h.

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Huumor on ikka teie peres omal kohal, Sips! Nii et jään ka ootama aasta kokkuvõtet! :)

mama de montagne ütles ...

Haaahahaa, ma ka itsitasin :D
Ja ootan ka kokkuvõtet! (Vaatan, ehk jõuan veel vana aasta selle ise teha :))).
Igatahes head vana-aasta lõppu!

ingel ütles ...

Vedanud sul selle Vanamehega!:)

soodoma ja gomorra ütles ...

Ei saa vedada hea mehega, kui ise vähemalt sama hea pole:)

Sama tummist aastat vanapaarile ka järgmiseks aastaks!

soodomakomorra Tallinnast

ingel ütles ...

Ikka saab vedada hea mehega. Võid olla ise väga hea, aga veab sita mehega. Õnneks Krista oskas hästi valida (või valis hea mees hea naise?:) ).

Ilusat põnevat 2012 aastat!