reede, veebruar 17, 2017

Kui see on needus...

... siis on see ikka eriti jabur needus.

Teatavasti tuleks lapsega käia silmakontrollis 3. ja 4. eluaasta vahel. Piisavalt väike, et jõuab enne kooli vajalikud korrigeerimised/toetamised teha, piisavalt suur, et arsti küsimustele vastata osata.

Meenus see mulle Vanema Poisi 3,5-aastaseks saades. Ehk augustis.
Broneerisin koheselt aja kohalikus polikliinikus. Sain teada, et ka silmaarst käib saarele mandrilt ning esimene saadaolev aeg on 17.veebruaril.
Ok, mis teha, broneerisin aja.

Küll aga ei andnud mulle rahu, et ooteaeg on 6 kuud ja äkki saab kiiremini. Helistasin Lastepolikliinikusse. Seal sain suhtumise osaliseks, et "Kuidas te ei tea, et meil avatakse ajad broneerimiseks iga kuu 1. tööpäeval? Helistage 1.septembril uuesti".
No sorry, et olen maalt ja "hobusega" ega tea linnapolikliinikute peenmehhanisme.

Helistasin 1.septembril. Rippusin vist mingi tunnike ooteliinil. Aga sain aja! 14.detsembriks.
Mõtlesin küll kohaliku veebruari-aja ära öelda, kuid miski sundis seda siiski säilitama.

Lähenes detsember ja olin juba lapsepäevagi planeerinud võtta, et see sõit ära teha. Siis selgus, et tööl on ammuilma oodatud suur muudatus planeeritud justnimelt päevadesse, mille sisse jääb ka 14. kuupäev. Mandrilt hunnikutes inimesi kohale tulemas, mööblid-tehnikad-erilahendused ja et kõigile ühiselt sobinud justnimelt see periood. Ja kuna "minu majaga" tegu, siis pole mõeldavgi, et ma ise kõrvale jään.
Ohverdasin Tallinnasse silmaarstile sõidu ja rõõmustasin et tark olin ja veebruarikuise kohaliku aja alles jätsin. Detsembrikuu aega ka niisama ei tühistanud vaid andsin selle ühele 11-kuusele tüdrukule, kelle ema süllekukkunud võimaluse üle ääretult tänulik oli. Mul ka hea meel :)

Nii. Täna siis ilus kuupäev - 17.02.2017. Laps lasteaeda ei lähe, võtan ta hommikul tööle kaasa, et kella 9-10 ajal arstil ära käia. On parajalt tüütu, kui ta kaasas on, kuna ei tema vaikselt püsi - ikka käib kas teistega suhtlemas või seletab minuga nii, et meilegi lugeda ei saa. Aga noh, mõistlik ajakasutus, kuna arst hommikupoole ja kodu 20km eemal.

Ilusasti tööl, kui heliseb telefon. Udu ja lennuk ei lenda. Arst ei saa saarele.
What??????? Mismõttes?????
Tore hommik. Jälle 20+20km (laps koju + tagasi tööle).

Seekord sai järgmise aja kohe kiiresti. 31.märtsiks. Kas mingit osa aegasid antaksegi neile, kellel vastuvõtt lennu-nihu läinud?
Vaatame kas saab selle lapsega silmakontrollis käidud või tuleb mõni uus nali vahele. Ta sai juba 4. Kas nüüd saan etteheite osaliseks stiilis "Miks te varem ei tulnud?"

3 kommentaari:

Helina A. ütles ...

Ma ootasin oma endokrinoloogi aega kaks kuud. Päev enne tühistati ära, kuna arst haige. Ei pakutud isegi asendusaega. Pidin uue aja ise panema ja pidin jälle kaks kuud ootama. Päev enne helistati ja öeldi, et arst haige, pange uus aeg.. minu rahulolematuse tõttu soovitati teise polikliinikusse pöörduda. Linnas arste küll. Nii öeldigi. Tõstain lärmi, sest olukord ajas harja punaseks. Paar tundi hiljem helistati tagasi ja kutsuti järgmiseks päevaks vastuvõtule. Ei olnud enne ega pärast kedagi seal ukse taga ootamas, et poleks saanud varem asendusaega pakkuda. Läksin tagasi oma vana endokrinoloogi juurde, kuna ta vähemalt normaalne arst ja inimene, aga aega saada sama raske. Ei ole keegi seda saladust veel avastanud, millal uusi aegu regatakse. Muudkui palutakse uuel nädalal tagasi helistada, et äkki on graafikud tulnud. Lotoga on ka suurem tõenäosus võita.

Helina A. ütles ...

Saladust avaldanud st.

Sipsik ütles ...

????????????
Mismõttes isegi ei pakutud uut aega???
No ma ei tea, arsti juurde pääsemine ei tohiks olla selline defitsiit, nagu seda väidetavalt tehakse. Ainus, mis saavutatakse, on usalduse kaotus ju...