esmaspäev, oktoober 13, 2014

Rinnapiima uskumatu kaitsev toime

Eks ole minagi lugenud, et rinnapiim kaitseb last viiruste eest, kuid poleks iial uskunud, et sellisel kujul, nagu nüüd kirjeldan. Sest... Vanem Poiss sai endale ju nohu külge siis, kui oli vaid 2 kuud vana. Tema sai ka rinda, kuid samal ajal paralleelselt ka asendajat. Seega piima kogus oli väiksem.

Noorem Poiss on ainult rinna peal ja kuigi ta muud ei tee, kui sööb, püüan ma talle tootmisega mitte jänni jääda (krt, ma kõlan nagu lüpsioperaator :D). Et oleks kaitstud jne.

Möödunud nädala olime me siin haiged. Korraga hakkas Vanamees köhima ja Vanem Poiss palavikus tatti jooksutama. Mõned päevad hiljem muutus minul kurk tulivalusaks ja tõusis kiiresti kõrge palavik.
Hädised, nagu olime, helistasime arstile. Too tuli kohale ja diagnoosis adenoviiruse. Ülinakkav ja pika vinnaga. Keegi meist kusagilt selle üles korjas ja kodus laialijagamiseks kohale tõi.

Nii me siin siis kordamööda ja korraga, kes kuidas läkastame, aevastame, nuuskame ja palavikutame. 2-kuune titt käib sülest sülle, lisandiks iga hinna eest pidevalt ligi püüdleva ja äsja suust tulnud näppe talle näkku toppiva venna lähedus. Ümberringi õhk täis sinna läkastatud ja aevastatud pisikute mix´i. Emme, kes pakub "hapupiima" (no kui palavik tiirleb 39+/-, siis tekib selline kahtlus küll :D).

Tänaseks on palavikud seljatatud, jäänud vaid röginad. Ja kes on kõige selle juures ainsana rõõmus ja rõõsa? Ikka seesama 2-kuune, kes suht katkematult vaid söömisega tegeleb :)
Seega, juttudel tõepoolest tõepõhi all. Testitud :)

4 kommentaari:

Unknown ütles ...

Saage ruttu terveks! Piimajutt on loogiline küll - meite neid sõi esimesed kuus kuus AINULT rinnapiima ja kokku 13 kuud ning esimene nohu 1 a ja 3 kuud. Saaremaal kusjuures :)

Sipsik ütles ...

Seda nad räägivad jah ja ma väga loodan, et tõepoolest toimib! Ma siiamaani alles ise üritan paraneda...

soodoma ja gomorra ütles ...

Mu kolmas sai rinda 3 a ja neljas 2,5a. Kolmas oli väga raskelt kuu aega haige juba 2 kuuselt, neljas oli esimest korda suht korralikult tatine nii 8 kuuselt.
Tegelikult vist öeldakse, et pool aastat peaks olema haigusevaba.

Sipsik ütles ...

Brrrrr! Õudne mõeldagi, kuidas nende piside tatilöristamistega on! Vanema puhul südistasin ennast, et ta ei saanud 100% rinda, kuid mine tea, ehk pidigi lihtsalt nii olema...
Igatahes loodan väga, et maksimaalselt võimalikku kaitset need ponnistused siiski annavad :)