teisipäev, september 25, 2007

10 tugrikut!


Kobisesin siin mingi aeg nende "baby on board" jmt märkide teemal. Endiselt ei saa ma sellest aru, kuid ega ma peagi, eksju.

Ükspäev aga sattusin nägema märki, mis minus siirast vaimustust tekitas. Nimelt sõitis naisterahvas ringi autoga, mille tagaklaasil oli hoiatusmärk, mis sisaldas kontsakinga! Ehk siis üheselt mõistetavalt "naine roolis". Oli see siis tõsimeelne enesehinnang või iroonia, kuid see oli tõeliselt vaimustav! Vähemalt saab sellest märgist aru mida sellega öelda tahetakse. Beebi pardal märgist ei saagi seepärast aru, et kuidas see kaasliiklejaid kottima peaks... Naine roolis aga kotib küll:)

Mõtlesin kohe lahtiste silmadega ringi vaatama hakata, ehk leian kusagilt isegi sellise märgi:)

6 kommentaari:

Malignus ütles ...

Idee hea! Paneks ka hea meelega sellise hoiatuse oma automobiili aknale (ja enesearooniast (sic!) mul puudus veel käes ei ole).
Ehkki Su postitust lugedes meenus kohe ühtede toredate ekskolleegide soov luua meestekaitseühing, mis tähendaks ka sarnaste märkide tootmist. "Mees roolis" autosse, "märka meest!" helkur jmt. Ühingu loomine, nagu mina aru sain, on jäänud stardikapitali taha:D Aga idee suurepärane.
Hmm... huvitav kas kontsaking viitab lihtsalt naisolevusele või on selles ka mingi õelam alatoon aka "bitch in 'da car"?

Anonüümne ütles ...

beebi pardal tähendab nt et palun rohkem tähelepanu kaasliiklejatele, st ärge sõitke sisse, võite lõpetada lapse elu..

Sipsik ütles ...

Ahhh????
Et täiskasvanust kama, kui aga laps pardal, siis palun rohkem tähelepanu???
KOGU liiklus peaks olema tähelepanelikum ja sellest ma nüüd küll kunagi aru saama ei hakka mis see laps autos rohkem tähelepanu tahab. Kui keegi on liikluses loll ja tähelepanematu, siis ta mitte ei normaliseeru selle järgi kas läheduses sõidab lapsega pardal auto või auto täis penskareid.

miisu ütles ...

minu meelest kasutavad beebi pardal märki ka beib-juhid.

Anonüümne ütles ...

ei maksa kohe ärrituda :)
see pole nüüd üldse ilus öelda, aga riigi seisukohast vaadates on ikka suur vahe, kas surma saab laps või pensionär... üks on tulevane riigi edasiviija, maksuraha tooja, samas kui pensionär.....
Loomulikult oma lähedaste osas sellist vahet teha ei suuda :)

no minu jaoks on need beebi märgid sellise tähendusega, nagu kirjutasin - paluvad olla hoolsamad oma ümbruse suhtes, nt parkimisel. Ise pressid ka väikesest pilust sisse, aga last turvahälliga pilust sisse ei pressi ja ka turvatooli ei saa teda panna, kui pole ruumi ust lahti teha. ja ei jäta ju last parkimisplatsile üksi, niikaua kui ose kohalt välja nikerdad..

Sipsik ütles ...

Njah, nagu ma ütlesin - olen surmkindel, et liikluses mölakad ei pane neid märke enivei millekski, seega lihtsalt pigem akna või mõne muu koha kinnikatmine niisama asja eest teist taga. Ei neid huvita see tuleviku maksumaksja. Ja ega keegi valigi ju kelle elu lõpetada.

Ainus point tõepoolest oleks see parkimise teema. Siin idee sees. Seda oleks aga hoopis arusaadavam ju teha märkidega "Palun jäta mulle ukse avamiseks ruumi, turvahäll" vmt. Üheselt mõistetav. Mina ja usun et paljud mittelapsevanemad ei tule never selle peale et "titt pardal" märk eeldaks uksele ruumi jätmist. Kui seda keegi mainib, tundub see iseenesestmõistetav ja vajalik, kuid niisama selle peale ei tule. Seega märgid arusaadavaks.
Sest olgem ausad - sõites on sellest ju küll sügavalt kama kas kõrvalautos on titt või mitte. Märk peaks andma vajalikku infot kaasliiklejale, mitte niisama olema. Seega see "naine roolis" on samaväärne nii rohelise lehega kui õppesõitjaga. Informatiivne:DDD

Aga see Miisu lähenemine oli hoopis uudne:D Kui sõna-sõnalt võtta, siis tõepoolest ju:DDD