pühapäev, detsember 01, 2013

I advent

Lumi aastal 2010 (Meriväljal)


Eestimaa on nii-nii pisike, kuid sellest hoolimata on samal ajahetkel ilm vaid mõnesaja kilomeetri raadiuses täiesti erinev.
Kirjutavad, et lumi maas ja ilm pime. ??? Meil pole lumest haisugi ja päike sillerdab rõõmsalt tuppa. Mingisugune kargus küll on õhus, kuid sellel pole veel talve lõhnagi küljes. +6 kraadi ikkagi.
Tõsi, mingi nädalapäevad tagasi meil küll korra sadas lund, kuid maapinnani see ei jõudnud.

Samas esimesed miinuskraadid sain küll eile lõunal kogetud, kui Väikemehega jalutamas käisime. Aga... need lõhnasid rohkem sügise järele (-1,8). Aga ju jõuab :)

Ei tea, kas see on lume puudumine või mis, kuid mul absoluutselt puudub sel aastal jõulutunne. Ei ole mingit vajadust tulukestega mässama hakata, piparkookidele ei viitsi isegi mõelda ja häbi-häbi - ka kingimajandus täiesti olematu alles.
Tegelikult ma tean, milles asi - liiga palju asju korraga käsil ja liiga intensiivsed mõtted üheaegselt läbielamises. Aga küll see kiire ja intensiivsus mingi aja pärast osaliselt läbi saab ja osaliselt oma vao leiab, kus veidi rahulikumalt edasi kulgeda.

Küll aga ootan ma juba etteruttavalt järgmise aasta jõulueelset aega. Siis on Väikemees juba sellises eas, kus saab seda perioodi tema jaoks muinasjutuliseks kujundada ja need igahommikused sussileiud... Sel aastal poleks see veel päris see.

Aga täna õhtuks ennustavad ilmajaamad tormakat :) Laahee :D Mulle nii hirmsasti meeldib loodusjõude imetleda, eriti kui saan seda teha soojas toas. Kuum kakaotass pihkude vahel ja kuulad kuis maru möllab...
Kusjuures, hakkab vist juba looma, kuna iiliti käivad puid painutavad tuulehood üle...

Edit kell 14:50 - Vau kus alles marutab! Paistab tõepoolest, et täna kujuneb üks asjalik torm :D

Kommentaare ei ole: