kolmapäev, september 20, 2006

Tige

No aru ma ei saa!
Hommikuti on mul arvestatud kindel töölejõudmise aeg. Nagu meil kõigil, on ka minul nii laias laastus teada kaua mul töölejõudmiseks aega kulub. Arvestades siis üldist liiklusvoolu ning arvestamata eriolukordi, mis võivad teel ette tulla. Keskeltläbi sõidan maja eest maja ette 12 minutit. Täpselt juba teada millise foori alt startides tuleb kiirendada ja mitmenda autona startides enam ei maksa kiirendada jne. Fooridel ju tsüklid samad igal hommikul ja liiklustihedus kah sama sel kellaajal.
Siiani on kõik läinud plaanipäraselt ja üllatusi pole olnud. Mõni avariikõks, mis teel ühe rea kinni paneb, välja arvata siis.

Täna hommikul aga üllatas mind ülimalt aeglane liiklus Mustamäe teel. Ette vaadates ei näe ka, et midagi suurt ja ohlikku aeglaselt liikuvat (rekka nt) ees liikleks. Mustamäe teel siis, mis on mitmerealine, joonitud ja valgusfooridega reguleeritud sirge ja lai tee. Teekate ka heas korras. Ühesõnaga hea sõita. Miskipärast liiklemiskiiruseks siis 35-40km/h.... Ja pikalt... Vaatan siis, et õppesõiduk ees. Ok. No mis teha. Keerab siis mingi aja pärast kõrvale. Natuke saab sõita, siis taas sama olukord. Ja jälle avastan õppesõiduki! Minul aeg Kadaka teele ära pöörata, õppesõiduk läheb otse edasi ja kujutan ette, et nüüd saab ühe joonega tööle. Aga ei! Järgmine tee peal! Kokku oli eriti aeglaselt liikuvaid õppesõidukeid ühe hommiku jooksul just töölejõudmise ajal teel neli...

Ma ei saa aru. Enamasti on õppesõidukid kõige korralikumad liiklejad üldse. Lasevad inimesed üle tee, lasevad bussid vahele, on viisakad ja ei tekita ohtlikke olukordi. Sõidavad lubatud piirkiirusega. Kõik oleks nagu ok. Kuidas aga täna hommikul ja just töölejõudmise ajal sattus ainuüksi minu teele lausa 4 tiguliikurit, kes liikluse korralikult kinni panid? Ehk olid need õppijad, kes esimest korda roolis. Loomulikult on alguses see sõitmine hirmutav ja sõidad aeglaselt, kuid miks toovad õpetajad nad sellisel ajal suurtele teedele ette? Kas ei peaks nad sellisel kellaajal sõitma kõrvaltänavatel, kui nad ei ole veel valmis liiklusvooluga ühinema? Õpetaja asi oleks ikka seda jälgida...

Ühesõnaga tigedaks ajas. Muidu ju alati näen tublisid õppesõitjaid, kelle läheduses sõita on enamasti turvalisem kui väga paljude muude läheduses, täna hommikul aga ühel kindlal trajektooril hommikusel töölejõudmise ajal lausa 4 tiguliikurit. Täitsa veider.

Kommentaare ei ole: