reede, juuni 03, 2011

Rattad, otsustamatus ja geiser

Möödunud nädalavahetusel toimus Tartus järjekordne Rattaralli (30.-s). Ja otse loomulikult oli meie rattur ka seal kohal:)
Meie kui "hooldetiim"kobistasime kõik see aeg, mil rattur asfalti mõõtis, mööda Tartut ringi. Vedelesime Truffes ja ei suutnud kuidagi otsustada, kas alustada siidriga juba enne lõunat või süüa suppi või mida üldse teha. Et otsustamine nii keeruline ei oleks, võtsime nii siidri kui supi. Peale eelmisel päeval Pärnus Steffanis pugitud pitsasid-pastasid ja õhtul Viljandis joodud veiniliitreid oli kaalumine ilmselgelt keeruline:D
Hirrrmus uimerdamine käis:)

Kolasime emaga tsutike mööda tema ülikoolimeenutusi, kirusime tavapärasest erinevat mittekuuma ilma ja sulgesime end hoopis poodlema. Aga seda ka õieti ei viitsinud.

Silma hakkas vahva väike sportlane vineerist rattal. Kiire loaküsimine pildistamiseks lapse emalt ja edasi poseeris väikemees juba nagu proff:) Jäi pildistamise hetkeks seisma, nõjatus vastu posti ja ootas, kuni pildid ilusasti tehtud said:D:D:D

Tagasitee, kus kuni meie autoni jõudes autot jagasime, sai humoorikas. Isal juhtus miskit kuskil süsteemis ja jahutusvedelik hakkas lekkima. Kuni ära lekkis.
Olles keset Eikusagimaad, oli ainsaks lahenduseks vett potti valada. Teeäärsed majapidamised olid aga inimesteta ja nii tuli leida keset põlde üks mersuga hoovis villa, kus lahkelt kõikvõimalikud potsikud vett täis valati. Iga mingi arvu kilomeetrite järel lõi temperatuur üles, auto tee äärde, kapoti alt pilv taeva poole ja korgi alt vesi ja aur geisrina takkapihta. Aina tihenev oli kogu protsess ja nii kulgeski tee veevõtukohast veevõtukohani, vahepeal täidetud anumaid iga natukese aja tagant kapoti alla tühjendades. Ja anumaid oli ikka mõnekümne liitri jagu:)

Igatahes reis, mis jääb meelde:))) "See oli see kord, kui meil auto pidevalt kees, mäletad?"
Lahku minnes oli mure, et kas ikka saavad ilusasti koduni (autot maha jätta oleks nadi olnud, kallis ratas katusel ju...), kuid kojuviimisest nad keeldusid ja lubasid potsikutega möllates ilusasti koduni välja vedada. Vedasidki:)

Kommentaare ei ole: