teisipäev, jaanuar 29, 2013

Tudu

Tegelikult ka - see on lihtsalt uskumatu, kui palju sügavama une saan ma unemaski kasutades!
Nii et tunnen lausa kohustust sellest kilgata - ehk leiab mõni unetu siit abi:)

Mõned aastad tagasi kasutasin maski ja magasin mõnuga. Siis suutsin maski kuskile ära kaotada, lisaks hakkasin üksi elama ning siis tekkis kerge foobia silmade poolvägisi suletuse ees.  Sinna see teema jäi.

Nüüd aga on uni vahel väga sügav, vahel hüplikum ja enne uinumist liiga palju mõtteid peas, mis sunnivad lakke vahtima. Selge, tuleb taas maski katsetada. "Turva" kõrval nohisemas, julgesin miski kuu tagasi uuesti proovida silmi vägisi sulgeda.

Ja tõepoolest, uni on pikk ja sügav. Isegi kui pole sellist tunnetki, et uni võiks kusagil läheduses hiilida, siis maski surve silmalaugudele annab juba suhteliselt lühikese aja pärast ajule käsu magada ja nii ma unedemaale suigungi. Kinnitab ka Vanamees, et magan sügavamalt ja vähkren/jutustan oluliselt vähem. Hommikulgi, kui läbi ruloo hakkab õrna heledust kumama, pole minul sellest aimugi, kuna mask hoiab minu teadvuses sügavat ööd :D
Ja mis pole üldse mitte väheoluline - kui Vanamees loeb enne und kauem kui mina (enamasti see nii on), siis ei taju ma absoluutselt, et miskine tuli mul kuskil peatsis põleks :)

Et siis jah, minu jaoks super leiutis. Ärkama hakates kergitan vaid aeg-ajalt katet ja piilun selle serva alt lakke kuvatavat kellaaega ning kui võimalust on, siis nohisen sekundi pärast juba edasi :D

5 kommentaari:

Liis ütles ...

Wait, what?! :D Kuidas saab lakke kellaaega - kus sellist põnevat kella müüakse? Ma otsin nimelt just uut kella magamistuppa:)

Sipsik ütles ...

Oih, ei mina tea kust neid täna saab :D
Tavaliselt tavalised elektroonilised junnid, sageli mängivad raadiot ja kasutavad raadiot vajadusel ka äratajana ning siis miskine projektor suunab aega lakke kah.
Minu oma ostetud nii palju aastaid tagasi, et ma isegi ei mäleta enam kust ja millal... 10 aastat tagasi äkki?
Mulle meeldib seetõttu, et ei taha silmi paotades ja kella vaadates tuld põlema panna ega ka elektrikella teravat kuma - siis ongi kell peatsi kõrval ja ilma end väänamata ma selle displeid ei näe, samas lakke vaadates saan aega näha ja ei pea keeramisega end äratama :D Lakke vaadatav teravustav oma soovi järgi ja suunad sinna kuhu tahad :)
Pane otsingusse projektoriga kell ja leiad neid iganes :)

ingel ütles ...

Mul ka silmaklapi-etapp läbitud aga no ei saanud kuidagi hakkama, kuna ripsmed olid nii sassis hommikuti. Ma lausa tundsin, kuidas surus ripsmeid vussi. Jube tunne. Üritasin ignoreerida aga tead ju küll seda tunnet, kui midagi on ripsmetes - tahaks kohe ära pühkida.

Sipsik ütles ...

:D:D:D
Ma kohe täna öösel püüdsin jälgida, et kuda see tunne olla võiks, kuid ma sain ripsmed sassi vaid neid maski all liigutades :) Vbla oleneb silmakoopa kujust ja millest iganes veel, kuid niisama silmi sulgedes mul ripsmed õnneks jalgu ei jää. Küll aga tean seda vastikut sassiminekut päikeseprillide puhul - kui pole hoolega valitud klaasi kumerus, siis on ikka vastik küll, kui möda klaasi käivad nagu kojamehed. Eriti hullud värvitud kujul, siis jäigad kah veel.
Aga jah, maski all mul õnneks ette ei jää :D

Tirtsikas ütles ...

Võta heaks! :D