reede, september 11, 2015

Natuke piinlik on nii plont olla

Öeldakse, et noorem põlvkond areneb meie jaoks uues alati kiiremini ja ma ei kahtlegi selles, kuid et meie kaks alla-meetri-meest meid juba täna üle trumpavad, ma arvata ei osanuks.

Ok, nad mõlemad käivad tähtsa näoga toas ringi, suvaline ese kõrva äärde tõstetud ja "räägivad tähtsat juttu". Näod sellised peas, et ära parem sega, liiga oluline kõne.
Mõlemad libistavad telefoni ekraani sujuva liigutusega ja millegipärast üritavad ka peegelkaamera ekraani elegantse näpuliigutusega pilti vahetama sundida :)
Et nad aga ahju programmeerivad, ei osanud me aimatagi...

Et muud juttu ka ajada, pean alustama sellest, kuidas pikka aega omavahel klappivaid retrostiilis ahju ja gaasipliiti otsisin. Ja eelistatult mingit muud värvi, mitte valget ega metallikut. Noh, et ikka eristuda, nagu mul miskine kiiks on.
Leidsingi lõpuks vaniljetoonis komplekti ja ahi jõudis meie koju möödunud aasta septembris. Ja nüüd, augusti viimastel päevadel lakkas töötamast. Mismõttes???
Õnneks garantii ju veel kehtib ja pika sebimise peale suutsime tarnijaga läbi rääkides leida koha Hiiumaal, kes meie ahju garantiiremonti võtaks. Ise jube kurvad, kuna ahi meil sagedasel kasutusel ja tõepoolest ülimõnus oma funktsioonide ja kiirusega.

Ahjule tehti põhjalik üle/läbivaatus ja mõned päevad tagasi vabanes siis "remondist". Ühtegi viga ei leitud, ahi igati korras. Ainult et... kellegi väikesed näpud olid kella seadistanud selliselt, et ahi hakkab tööle kindlal kellaajal. A la kui tahad hommikuks värsket saia, siis paned tavaari ahju valmis ja öösel alustab siis küpsetamist. Ja kui seda maha ei võta, siis ei saagi ju tööle hakata...

Kõige piinlikum selle juures on aga see, et me ise ei ole mingitesse mugavusfunktsioonidesse üldse süveneda viitsinud ja meil puudus üldse aimdus, kuidas ja mida näppima peaks. Ja siis tulevad need allameetrised ja seadistavad ahju nii, et vanemad piinlikkustundega silmi maha lüües ahju "remondist" ära toovad :D

Kommentaare ei ole: