teisipäev, juuli 10, 2018

Alasti aiapidu

Mulle ikka hullumoodi meeldib privaatsuses elada. Ikka hullumoodi! See, et astun hommikukohviga õue ja ei pea kellelegi viipama/noogutama/tervitama... Kui just kits keset hoovi vastu ei vahi.

Ühed naabrid meil on, keda akendest näeme. Aga need ca 100m kaugusel ja suunaga maja taha. Vajadusel piisavalt lähedal, kuid mitte igahetkeses kontaktis. Õnneks on nad lahedad ja elementaarse viisakustunnetusega ehk et kui miskit vaja või tahaks niisama suhelda, siis helistame vastastikku alati ette, et kuule, laenaks riivsaia vmt või teeks väikse veini või ühise rattatrenni. Mitte nii, et "Juhuuuu!" on sul keegi hoovi peal või ukse taga. Oi kuidas ma sellist asja ei kannata.

Eriti hästi hakkasime tajuma privaatsuse mõnu käesoleval suvel. Kuumad ilmad maikuust alates tekitasid tahtmise saunast tulles mitte miskit ümber panna. Ja et miks siis tuppa sööma tulla või pärast sauna õues grillida, kui neid saab ühildada? Ja saigi meil traditsiooniks grill sauna juurde vedada ja kaks head ühildada :) Vahepeal lavale, vahepeal sauna ette liha nosima. Ja kes siis riietega mässab, eksole. Pojanaasklid ka sellise elukorraldusega väga rahul :) Kui suuremaks kasvavad, julgeme vast sauna taha suure tiigi ka kaevata, kuhu sisse karata. Praegu lihtsalt veel ei julge.

Meist ei saa keegi mööda ka sõita, meie juurde peab tulema mööda looklevat rada. Edasi pole lihtsalt kusagile minna. Ja see tagabki täieliku privaatsuse alasti aiapeo jaoks, nagu me seda 2in1 üritust pereringis kutsuma hakkasime :D

6 kommentaari:

Unknown ütles ...

Interesting :) Ma sellist asja päris ette ei kujuta. Et väljaspool sauna, vanni või pesuruume lapsed oma vanemaid kogu "varustuses" toimetamas näevad. Võibolla poistega on teistmoodi, väikesed tüdrukud ei soovi üldiselt vähemalt isadelt sellist naturalismi :D

Sipsik ütles ...

Noh, poistel issist kama õnneks ja kuna nad piisavalt väikesed alles, siis mina veel loomulik. Praegu käin ju ka ujula pesuruumis nendega mina, kuna issist pole kaasas ja üksi teise plokki ma neid pesema/riietuma ei saada.
Oleme siin mõelnud, et millal peaks piiri vahele tõmbama ja arvan, et see aeg ei ole kaugel. Max 2 aastat veel on sellist vabadust. Hiljemalt vanema lapse kooliealiseks saades peavad olud muutuma. Siis peaksid nad ise ka ujula kõrvalruumides hakkama saama. Praegu nad aga liiga väikesed ja ma veel ei tunne, et neile lapsepõlvetraumasid tekitaksin :) Küll aga jah, ca 7-aastasena peab see muutuma. Või kui nad nt lasteaias hakkavad ise ujulas käima kambakesi.

Unknown ütles ...

See piiride tõmbamine tuleb üldiselt enamasti kuidagi märkamatult ja loomulikult. Ja eks ujulas ongi natuke teistmoodi olukord, seal ongi inimesed kohati paljalt :) Iseasi jah, et kui kaua on kodus "hea tunne" paljalt ringi käia.

Anonüümne ütles ...

Ma loen seda ja ausalt, mina ei näe küll alastuses probleemi. Meil kodus viiene neiu ja keegi ei häbene alasti ringi joosta. Varasemalt kiputi küll issit sikutama :D (omal ju pole ja kangesti huvitav), aga nüüd on lihtsalt aeg-ajalt vaid märkus, et poisid ja tüdrukud on erinevad. Ma väga tahaks, et keegi meie perest ei põeks oma alastuse pärast... Tüdrukutel on see veel eriti karm. Üks osa majandusest ju sellest ebakindlusest ju toitubki, kahjuks.

Üks hea film (eriti naljakas, et USA toodang - USA ju varsti padukonservatiivide maa, true christians vmt) on Kapten Fantastiline (https://www.imdb.com/title/tt3553976/?ref_=nm_knf_i2). Seal tegelikult näitab laste kasvatamist mõistlikeks ka nõnda, et alastus on neile normaalne (oo, ja veel palju muid toredaid asju nagu lugemine ja loetu üle arutlemine juba õige noores ja õrnas eas). Igatahes, mulle väga sümpatiseeris.

Sipsik ütles ...

:D No just, eksole :)
Kusjuures meil ka kolmene vahepeal iga kord saunalaval mu kõrval nentis rahulikul toonil: "Emme, sinul ei ole nokut". Mina siis vastasin, et ei ole jah, ma olen tüdruk ja tüdrukutel ei ole nokut.
See oligi pigem lihtsalt selline netimise teema.

Anonüümne ütles ...

Properly-created submit. Sauna savvy. Take pleasure in your guidance.     saunajournal.com