neljapäev, november 15, 2018

Minu asjalik mees

Meil on kaks kassi. Karvik on 15-aastane ja Valge Elukas saab detsembris 11-aastaseks. Veel 4 aastat tagasi olid nad puhtakujulised toakassid, kel küünedki regulaarselt lõigatud (kratsimisvastane meetod).
Nüüd, aastast 2014 ehk majaostust alates, on kassid ikka üsna õueloomad. Öösiti õues ja kui oleme kodust eemal, siis samuti. Ei ole karvauputust toas ja jääb ära junnide ja klompide sõelumine kassitualetist. Asjatavad mul lillepeenardes ja keeravad neid segamini. Nojahnoh, ma polegi mingi lillepeenarde inimene.

Tänu sellele on meil majapidamisest minema kolinud ka igasugused kassitarbed. Kassid eluolu loomulik osa ja ei vaja erivahendeid. Ja ka kasside transpordipuur on kusagile kuuri alla tõstetud, kuna vajadust selle järele pole olnud juba aastaid.

Nüüd tekkis vajadus. Valgel Elukal (hüüdnimi sellest, et ta on suuuuuuur ja lihastes ja ajab mööda hoovi rebaseid taga...) tekkis abaluu juurde muna. Aina suurenes ja kui asjaliku ploomi mõõtmed võttis, viisime ta arstile.
Selgus, et keha on hakanud kiipi välja suruma. 10a tagasi paigaldatud ja nüüd sai siiber. Korralik mitmepaunaline mädakolle kah ümber.

Ok,vaja kass siis arstile viia, eksole. Mina hommikul tööle ja kokkulepitud aja lähenedes jäi Vanamehe ülesandeks kass puuri meelitada ja kohale tuua.

Kohtume arsti juures parklas ja avastan oma üllatuseks kassi täiesti lahtisena mööda Vanamehe autot traavimas. Vabanduseks selgitus, et transpordipuuril ei olnud millegipärast ust ees ja ta ei suutnud seda ka leida. Minu jaoks müstika, et kuidas saab olla puur ilma ukseta? Uks ju alati seal küljes ja miks ning kelle kaasabil see uks sealt küll eralduma pidi? Aga noh, see selleks. Kass kliinikus ja asjad aetud, see ju peamine.

Koju jõudes vaatan tõtt pettumust põhjustanud kasside "transpordipuuriga". Vanamees nimelt oli üritanud kassi transportima hakata muruniiduki multšianumas... Jap, justnimelt.
Me nimelt ei kasuta sellist asjandust ja see vedeleb niisama kuuri all. Murumultš läheb alati pinnasele rammuks ja kokku seda ei kogu. Ja no otse loomulikult ei käi sel ust ees, kuna multš teatavasti ei ürita oma puurist kräunudes põgeneda.

Ma ikka kohe päriselt ka ei osanud muud kui suure häälega inimese üle naerda :D :D :D
Nüüd aga naerab tõenäoliselt tema, kuna sõitis järjekordselt reisile ja mina pean nüüd kassile antibiootikumi kuuri tegema. Me ju kõik teame neid "nalju" teemal kass ja tablett.

Mina õnneks avastasin, et me kassil on hea maitse. Selveri maksapasteet on miu meelest parim maksapasteet ja kass on sama meelt. Ta on nõus selle sees isegi tableti ära lakkuma :D

Kommentaare ei ole: