pühapäev, jaanuar 26, 2014

26/365 - Hiirtest

Ma ei tea, et ma ühtegi looma-putukat-roomajat vmt kardaks. Ei põhjusta mu kiljatusi ei hiired, maod, ämblikud ega keski muu.

Siia pikalt tühjana seisnud majja kolides oli aga suhteliselt loomulik avastada, et kusagil majas pesitsevad hiired. Hea koht, kus külm aeg üle elada ja vahel leiab süüa kah.

Kusjuures, mitte tavalised hiired ei ole siin vaid karihiired :) Tillukesed ja üleüldse kärsalised, mitte üldse väga hiire moodi. Pilt Wikist siin:


Mulle hiired meeldivad. Sellised nunnud pisikesed piiksujad. Ime-imetillukesed. Ja meie omad suht tumedad, pigem lausa mustja tooniga.

Küll aga häiris mind mõte, et nad hakkavad ju tõenäoliselt üle mu nõude vudima ja toidupoolist nahka pistma. Ja mine tea, äkki kannavad miskeid tõbesid kah veel endaga kaasas.
Ja see mulle ei meeldinud. Hiired meeldivad, kuid minu elu häirimas nad ei meeldi.

Mida paganat siis ette võtta? Mürgitamine tundub nii jõhker, ainult selline mürk sobiks, mis halvab närvisüsteemi ega tekita loomale piina. Samas ei tohi see kuidagi halvasti mõjuda neile, kes need surnud hiired hiljem nahka pistavad. Näiteks rebuskid metsa all või muud tegelased.
Nokk kinni, saba lahti teema tundus.

Kuni saabus ootamatu lahendus. Ma päriselt ka ei uskunud, et kassid, kes ei tea hiirtest essugi, suudavad neid saagiks pidada.
Kuni kolisin kassid siia (enne seadsime ennast sisse ja kolisin kassid hiljem, et neil erilist šokki poleks ja paistab, et läks igati õnneks).

Kui enne olid pisikesed karvakerad olnud parajalt ülbed, siis peale esimest hommikut, kui meid tervitas vaibal tõenäoliselt mänguhoos naeru kätte surnud hiir, on vaikus majas. Ei mingit vudimist ega ülbitsemist. Kas tõepoolest suutsid kassid selliselt neile mõju avaldada? Nii kergesti ja kiiresti?

Samas ega ma taha eriti uskuda, et hiired nii rumalad on, et soojast majast keset talve välja koliksid, eriti kui söök kah veel nina alla kätte toodud. Küll aga pole neid ei näha, kuulda ega ka aimu, et toidu kallal käiksid.

Eks ma pean ikka silmad-kõrvad hoolega lahti hoidma ja mängu jälgima, kuid väga-väga loodan, et ma ei pea nende väljajuhatamist enda peale võtma. Sest ma tõepoolest armastan hiiri ja ei taha mõeldagi, et peaksin neile kuidagi liiga tegema... Aga kui vaja, siis vaja.

Et siis jah, maaeluga kaasnevad lisaks rõõmudele ka "rõõmud" :)

7 kommentaari:

Liis ütles ...

Ma loodan siis ka, et ehk 'kassi lõhn' hoiab nad eemal, aga kui muidu ei saa, eks tuleb mingeid muid vahendeid kaaluma hakata, sest pakendite katkinärimine ja haigused ja järele jäänud pisikesed mustad jubinad kuskil ei kõla üldse hästi:)) Meil õnneks nad ei ole tuppa trüginud, püsivad puukuuris, seal riitade vahel las olla pealegi - naabri kass, kes õues ka käib (meie oma on tubane), vahel teostab neile ülevaatust ka ja seni kõik toimib:P

Aga tahtsin veel öelda, et nii tuus, et Sa ütled 'rebusk', meil näiteks on 'rebits'. ;D

Evelyn ütles ...

Meil maal kassilõhn kahjuks hiiri ei peletanud.. nad said väga ruttu aru, et kassid nt kappi ei mahu 😃 ja kui väljas külm ja nälg, on ju nii tore toas öösel kapis süüa krõbistada ja pahuksis toota!
Õnneks on nüüd selliseid mürke, mis hiired kiirelt tapavad, mumifitseerivad ja teistele loomadele ohtlikud pole.

Evelyn ütles ...

Meil maal kassilõhn kahjuks hiiri ei peletanud.. nad said väga ruttu aru, et kassid nt kappi ei mahu 😃 ja kui väljas külm ja nälg, on ju nii tore toas öösel kapis süüa krõbistada ja pahuksis toota!
Õnneks on nüüd selliseid mürke, mis hiired kiirelt tapavad, mumifitseerivad ja teistele loomadele ohtlikud pole.

Evelyn ütles ...

Pagana sõnasisestus jälle! Pabulaid toota, tahtsin öelda 😊

Sipsik ütles ...

Mõnda nime tead nimetada?
Tahaks igaks juhuks sõjaks valmis olla, kui peaks vajadus tekkima...

Unknown ütles ...

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 1 nädal tehing.


Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 1 week transaction.

Loan lender ütles ...

Do you need a loan to pay off Bills?
Do you need a loan?
Do you need Personal Loan?
Business Expansion Loan?
Business Start-up, Education,
Debt Consolidation Loan
Hard Money Loans
Loan for any thing ?
We offer loan at low interest rate of 2%
Loan with no credit check,
email: abdullahibrahimlender@gmail.com
whatspp Number +918929490461
Mr Abdullah Ibrahim