laupäev, jaanuar 11, 2014

Ishand kui mõnus :)

See pakkimine ja kolimine ja hiljem siseviimistlustööd uues kodus saavad olema paras piin jalg-all-näpp-kõiges-tite kõrval, kuid mis teha, sai see kodu leitud just sellisel ajal.

Aga...

Täna, kui majale taaskord eelkütmist tegemas käisime (võtab ju nädalajagu aega, enne kui seinapalgid ja põrandalauad piisava koguse sooja sisse imevad, nii et seal oleks alla-aastasega mõnus olla) ja Väikemees lõunast ilu-und sooritas, haarasin küdeva kamina kõrvale raamatu, laskusin suurde tugitooli ja nautisin... Seda sooja, mis õhkas ja seda vaikust, mis hämarduvas õhtus akendest sisse piilus.

Ja siis jõudis mulle kohale, et nüüd saan ma seda teha nii palju, et see muutub liigagi elementaarseks. Peagi ei pruugi ma seda võlu sellisel kujul enam adudagi. Tulevikus võib ta minu jaoks tähendada vaid 4-tonnist hiiglaslikku maakividest salvestuskaminat, mida on vaja küpsetada vaid maja kütmise nimel.
.... samas on ka üleval korrusel jube mõnus tajuda, kuidas soe õhuavadest tubadesse voolab ja imekiirelt teise korruse soojaks köeb...

Ehk ma vähemalt aeg-ajaltki suudan nautida seda siis samavõrra kui täna. Sest... mul pole kunagi kaminat olnud, kuigi tõelise tulefännina olen seda alati igatsenud.
Samuti nagu mul pole olnud isiklikku sauna :D Ok, vanematel nüüd on, kuid kui mina veel Saares elasin, olime linnas korteris ja seal saun puudus.  Ja nüüd on mul suur-suur leiliruum (aknaga, kusjuures, see kah oluline :D) koos eraldiasuva saunamajaga. Jehhuu, noh :D Mida võib minusugune soojalemb veel tahta :D

5 kommentaari:

Evelyn ütles ...

Hoopis teisest teemast - vaata oma blogi mobiilis 😊 mul nt on siin kollane pealkiri kollasel taustal ja taustapilt on tekstist tugevam.

herz ütles ...

Mmm... kamin!
Ma ei tea, kust see tuleb mul, aga mul on vaja ka kaminat. Ja vaadata elavat praksuvat tuld, lihtsalt võrratult meeldiv tegevus.

soodoma ja gomorra ütles ...

Mina adun seda endiselt iga jumala päev, kui ahju tule teen. See on mu totaalselt ära rikkunud. Ma ei suudaks enam kolida koju, kus puudega ahju kütta ei saaks.
Kusjuures, ma unistan veel ka puupliidist, uh!

Sipsik ütles ...

Evelyn, mismõttes??? Mul täitsa ilus ja oetav ja selge fõunis...

Herz, äkki see seotud tulemärklusega? Kui mul muud tuld pole, siis vaatan kasvõi küünlaleeki ja saan sealt oma annuse kätte :)

Soodoma, sina kohe oskad julgustada :) Tähh! Oskus igapäevaselt enesestmõistetavat märgata ja nautida... - vot see teeb minu arvates elamise elamisväärseks :)
Ja puupliit on üllatavalt mõnus jah! Mul see kah uues kodus sees ja mitte mingi hinna eest seda välja ei lõhu. Ütlemata mõnus on ju vahel sinna alla tuli teha, kuulata praksumist ja miskit pliidile podisema asetada :D
Puhas nauding, ma ütlen!

Unknown ütles ...

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 1 nädal tehing.


Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 1 week transaction.