kolmapäev, jaanuar 04, 2017

Täpid

Juba mitu kuud kappavad tuulerõuged mööda lasteaeda ringi. Mõlema poisi rühmas enamus kaaslasi neid põdenud ja tekib juba hirm, et kas meie omad jätavad täiskasvanuikka. Igal juhul praegune vanus põdemiseks ideaalne - piisavalt väikesed, et loodetavasti lihtsamini põdeda ja piisavalt suured, et jutust "Ära kratsi! Püsi paigal!" aru saada.
Aga mida ei ole, on tuulerõuged. Juba mitu peiteperioodi maksimumaega möödas...

Ja siis.... Lähen mina täna õhtul lasteaeda, kui Vanema Poisi nina äratab kahtlust. Nagu oleks kolm punnikest. Muidu alati nii siledanahaline. Vaatan pead - no pole. Aga kaelalt siiski leian veel paar täpikest! Kahtlus suur ja kiiresti koju - laps paljaks ja inspekteerima. No ja täpiline mis täpiline !!!

Kell on 6 läbi, kohalik apteek kinni. Kärdlasse ka ei hakka vahu järele sõitma ja nii kinnistub otsus vanal "heal" kombel laps rohelisekirjuks muundada. Sest rohelist ikka on kodus - Noorem Poiss oma vastsündinu nabaga oli ju alles "eile".

Õnneks on laps ise rõõmus ja hetkel veel palavikuvaba. Sügeleb küll veidi, kuid ei kratsi, kuna ei taha punne pahaks ajada. Loodan, et see koostöövalmidus püsib terve puhkemiste aja...

Noorem Poiss vaatab kirjut venda ja nõuab endale ka täppe :D
"Pole hullu, poja, küll sa ka varsti saad!"
Ehh, tehku korraga ära!

2 kommentaari:

Evelyn ütles ...

Klassikaline roheline aitab kõige paremini :) saialille tinktuur ei ole pooltki nii tõhus. On mingi kallis vaht ka sügeluse vastu. Ma panin seda ka, see puhastas rohelise vähemaks..jahutas ka ja aitas seega sügeluse vastu mingil määral. Enamus pudelist jäi üle ja seda olen sääsepunnidele peale lasknud :)

Sipsik ütles ...

Kusjuures ma ka ikka paar päeva veel rohetasin last, toimis väga hästi!

Ja läksin siis meie ainsasse sedasorti apteeki, mis ainult ei vahenda kaupa vaid ka toodavad ise ja tahtsin osta miskit desinfitseerivat piserdust + sedasama PoxClin (oli vist siuke nimi) vahtu. Kuivatab ja võtab punne vähemaks. Kokku arve 30+ raha. Apteek oleks saanud ju vaheltkasu vahendamise pealt ja puha.
Apteeker (proviisor) aga, kuulates mu jutu ära, soovitas nende poolt kokkusegatud mikstuuri. Desinfitseerib, jahutab, kuivatab, võtab sügelust vähemaks ja sobib ka lastele. Samad koostisosad sisuliselt. Lihtsalt soodsam.

No okei, omatoodang reeglina ikka kasumlikum ja miks mitte väikest apteeki toetada, kuigi olin läinud kindla plaaniga mis iganes vaja letti laduda. Ja kui siis arve oli 1,50€, olin ma ikka pehmelt öeldes šokeeritud... Omatoodangu tulu seal küll olla ei saa... Muidugi puuduvad ka reklaami- ka disainikulud (tavaline pruun apteegipudel) aga kas selline ongi siis asjade omahind???

Lõppkokkuvõttes tuleb tunnistada, et toimib ülihästi. Eemaldab sügeluse, kuivatab punnid ja kuna käin sellega ka puhtad alad üle, pole oluliselt uusi tulnud või siis on väikesteks jäänud. Kasutama hakkasime punnide teisel päeval ja kolmanda päeva õhtuks oli pilt juba kordades parem! Täna, neljandal päeval, ei ole uusi lisandunud punne täheldanud.
Tõeliselt tänulik, et on olemas sellised oma ametile pühendunud proviisorid :)