reede, mai 25, 2007

Reeded mulle meeldivad

Üks reede:
Sõidan sõbranna juurest koju. Palju mõtlemisainet. Põige Selverisse, väike vein lõõgastuseks. Sõidab vastu minu esimene tänavapildi Qashqai. Roostekarva oranzh, täpselt see mida ihaldan. Ila hakkab voolama.

Bussipeatuses näen ilmutust. Pikkade tagumikuni blondide juustega pikk sihvakas tüdruk. Vaatepilt näkineiust on nii lummav, et ei märka keelava tule süttimist fooris. Peatun pidurite kriginal. Mõtlen, et kõrvalistmel lebav vein on oma mõju hakanud avaldama. Kiire pilk tunnistab, et pudelil on kork siiski kindlalt peal.

Hetk hiljem asub minuga avalikult flirtima mootorrattur. Pakun talle seda mõnu, et mängin temaga kiirendusvõistlust. Loomulikult jään kaotajaks ja lasen noorsandil end aupaistel soojendada. Kingin talle särava naeratuse. Ma ju tean mida ta tunneb. Tean ikka küll. Veel eile ei teadnud ma motokoolitusest midagi. Täna aga olen registreerunud juuni lõpus algavale kursusele.

Teine reede:
Jaapani keiser on Tallinnas. Tema mind ei huvita, ta lennuk huvitab. Hiiglaslik, Eestis näeb neid väga harva. B 747. Sätin tööintervjuud nii, et saaksin lennuki starti vaatama minna. Tekib viivitus. Kuulen lennujaamas juba kohal olevalt kaaslaselt, et tõusmine viivitub. Mul on lootust.

747 võtab hoogu ja stardib. Seisame lennuki kõhu all ja ainult oigame, kui ta majesteetlikult üle me peade liugleb. Võimas…

Kihutan tagasi tööle.

Kommentaare ei ole: