esmaspäev, juuli 23, 2007

Ebanormaalsed

Tuli mõte "kergelt" aega veeta, nii et ka väike sport ja adrenaliin oleksid kaasatud.
Sai siis sammud Nõmme Seiklusparki seatud.
Väike instruktaazh ning harjutusrajale. Radu kokku viis. Iga rada algab ja lõppeb maas. Seega katkestada saab vaid iga raja lõpus.
Alguses tundus jube humoorikas turnida maast paari meetri kõrgusel ja olla iga sekund kohustuslikus korras karabiinidega turvatrossi külge kinnitatud. Selline tohutult easy teema. Kitsad köied, kõikuvad-rippuvad talad, mööda trossi alla sõitmine, platvormidevahelised hüpped jne. Pidasin kogu lugu kergeks meelelahutuseks.

Lugu muutus alates hetkest, kui suundusime eelviimasele ehk punasele rajale. Ja viimast nimetati mustaks rajaks.

Alljärgnevalt väike fotoülevaade toimunust.

Ronimine punase raja esimesele platvormile. Ütleme nii, et päris kõrgele.
Kahe puu vahele kinnitatud trossi ületamine. Aru ma ei saa kuidas tsirkuses seda nalja ilma turvatrossita tehakse. Kõrgust saab hinnata, kui vaadata all olevat inimest.
Peale pikka laskumist turvavõrku maandumine (kaaslane nautis langemist niiväga, et ühe laskumise lõpus unustas end võrgu külge haakida ja nii ta tagasi tiigi kohale vajuski:) Mille peale ta lassoga kinni püüti ja võrku sikutati:) Nalja rohkem kui rubla eest!)
Laskumisele minek. Ainus viis puu ladvast alla saada.
Eemalt vaadates tundus lugu lihtne. Et hoiad tasakaalu ja muudkui lähed. Hmm... Väga vale eelarvamus! Peale tunniajast erinevat turnimist olid jäsemed juba mõneti väsinud ja trosside külge riputatud palgid õõtsusid hullemini kui oleks ette arvanud. No lihtsalt ei saa astuda - nii kui liigutad, tahavad palgid sind kuhu k**** visata. Käed sai ikka üsna pehmeks pingutatud.
Ma ei taha enam kunagi midagi kuulda oma lapsepõlvearmastusest, Tarzanist. Nimelt kujutas Tarzani hüpe endast suurest köiest haaramist ja lihtsalt hüppamist. Vabalangemisse ja nii, et kõigi jäsemetega ikka köiest kinni hoiad ja siis kisa saatel vastas asuvasse turvavõrku maandud. Maapind oli liiga kaugel ja hirm meeletu. Erandlikult oli selle platvormi kõrval ka laskumist võimaldav redel. Korduvalt kaalusin selle kasutamiset, kuid tean et ma ei oleks hüppamata jätmist enesele andestanud. Peale seda, kui ma nagu s***häda seal oma 5min kindlasti põdesin, sooritasin ma hüppe... Et seda enam mitte kunagi teha! Ok, seiklusrajale sattudes ikka teen... Pärast seda hüpet mu jäsemed ronimisvõime kaotasidki. Nad lihtsalt võbisesid mingi aja kontrollimatult. Brr!!!
Oijahh, tõeliselt seikluslik oli see seikluspark... Kes adrenaliini soovib, minge kindlasti proovima! Esialgne huumor asendub tõsise pingutusega:)

7 kommentaari:

Mariliis ütles ...

Oi, hirmus :)

Oled vist väga julge.

Anonüümne ütles ...

Väga lahe üritus :)

Sipsik ütles ...

Soovitan proovida:)
Ef, nüüd saad aru miks teatrisse tulla ei saanud - kõlkusime samal ajal maa ja taeva vahel:)

Beebisiniste silmadega ütles ...

Mu laps üritab mind järjekindlalt sinna maa ja taeva vahele meelitada, aga ei lähe läbi:)
Mootorrattaga ma ka sõita ei julgeks.
Sa oled ikka väga vapper:)Lahe!

Anonüümne ütles ...

seikluseks muutuvad taolised lunapargid alles siis kui mõni turvaelement "alt veab". vot siis on adrenaliini ja uriini nii et kogu raha eest ...

Sipsik ütles ...

Kui laps pole väga suur ja karmidele radadele ei soovitata talle seal kohapeal minna, siis pole miskit hullu! Meiega samal ajal olid esimesel kolmel rajal ka ema väikese tütrega ja neil oli väga asjalik see turnimine:) Aega võttis ja ema oli muudkui toeks, kuid nad ilmselgelt nautisid. Seega soovitan:) Ei pea tingimata punasele ja mustale rajale minema kõlkuma:) Lõbu ka kolmel rajal garanteeritud.

Unknown ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.