reede, aprill 04, 2008

Igatsus pakitseb põues


Kohutav mis toimub!
Aga sissejuhatus ka:
Plaan võtta augustis mõned vabad päevad ja minna 4-ks päevaks tagasi Prantsuse Rivierale. Aega pikemaks puhkuseks pole, seega tuleb sutsaki kusagil lähedal ära käia. Õnneks on 20.august nädala sees ja annab seda kasutades kombineerida nii, et kaotsi läheb vaid 2 tööpäeva:)

Osad lennukipiletid on nüüd olemas, mõtlesin siis hotelle bukkida. Kalkuleerisin, et kõige mõnusamalt saab sinna Easyjet'i kasutades. Kui üle Berliini minna, siis saab startida reede hilisõhtul, rahulikult lennujaama juures hotellis välja magada ja hommikul peale hommikusööki Nice'i suunduda. Tagasi sama lugu, et jõuab õhtul Berliini, öö hotellis ja lõuna paiku start Eestisse. Ma lihtsalt olen juba nii vana ja mugav, et ei viitsi aega kusagil kügeledes surnuks lüüa, masendunult mööda linna koperdada või lennujaamas keset ööd oma lendu passida. Tahan "valge inimese kombel" välja puhata, rahulikult ringutades ärgata, naudeldes mollitäie hommikukohvi rüübata ning alles siis edasi lennata. Kügelemine ja rabelemine jäägu noorusmeenutustesse või siis olukordadesse, kus see on kas paratamatu või osutub optimaalseimaks.

Teemast, mis paanikakarje põhjustas:
Niisiis, Berliinis lennujaama lähedal hotellides toad ilusasti saadaval, olid isegi täna õhtuks olemas (pidin täna kella 22 ajal Berliini lendama, kuid asjaolud muutusid), kuid Nice'iga täiesti teised lood.
Olime nimelt möödunud augustis armunud ühte sealsesse hotelli. Pealiskaudne kiindumus, kuna sees ei käinud. Armas, tilluke, terrassidega, vaatega merele. Asus Promenade des Anglais'il ehk siis täpselt rannas. Jalutasime sealt kordi mööda ja unistasime, et sinna tuleme ööbima.
Flots d'Azur nimeks. Kodus interneedusest avastasime, et lisaks üllatavalt soodne. Ja et isegi kui osutub jamaks kohaks, siis ega me hotelli elama lähe, nagunii seal vaid keerame külje maha, peseme ja riietume. Lihtsalt asukoht super.

Täna on aprilli väga algus ja hakkasin tuba broneerima. Ja kas ma sain selle? Loomulikult mitte! Täiesti välja müüdud! Võite arvata kui kurvaks ma muutusin:(

Eelmine kord Nice's olles ööbisime oma ööd hotellis Gounod, mis oli üliarmas! Nii super mälestused et...
Samas üldse ei tahaks iga öö eest maksta koos hommikusöögiga 176 euri, mis 3 öö puhul on juba 528 euri ehk ligi 8300 eeku. Lihtsalt kolmel ööl natukeseks linade vahele pugemise eest. Nõup, paneb selle raha siiski mujale.

Seega pika otsimise peale valisin super asukohaga hotelli, mis maksis poole vähem. Kui on jama, siis on, kuid iga kaalutava hotelli puhul lugesin erinevatest portaalidest külastajate hinnanguid ja arvestasin neid valiku tegemisel. Eks siis hiljem näis. Nimi on Felix ja asub paar sammu rannast kesklinna poole ja sealsamas, kus põhiline elu toimub - poekesed ja restoranid otse ukse ees. Rue de France'i kõrval siis.
Loodan siiski et on ok koht. Samas, kui keegi omab sellega negatiivseid kogemusi, paluks teada anda, saan veel muuta.

Edit: Uurisin Lonely Planetit ja ööbimissoovitustest leidsin ka sellesama hotelli:) Kuna natuke pelgan valida hotelle mida ei teaa, siis sellest ka minu liigne tähelepanu teemale:)

Lõpetuseks:
Tegelikult oli oluline Nice'i valimisel puhkekohaks ka see, et möödunud suvel avastasime ootamatult Villefranche-sur-Mer'i nimelise külakese (Nice'i ja Monaco vahel), kuhu jäi süda. Tol korral oli aga ajaga veidike kitsas. Nüüd on plaan sõita sinna rongiga pooleks päevaks vedelema:) 2 in 1.
Villefranche-sur-Mer:

Nice:


Et siis jah. Isegi umbes 5 kuud ette broneerides ei pruugi popis kohas saada soovitud ööbimispaika. Pagan, nii kõva planeerija ma ka pole,et liiga vara kõigele mõtleksin. Kuigi sai ajusopis paika pandud, et peale sel aastal emadepäeva paiku toimuvat city break'i Pariisi saab 2009 samalaadne pikendatud nädalavahe-üritus olema Barcelona. Et no see on ju ometi pikalt ette planeeritud või kuidas... Aga kuidagi on kohe kiusatus maikuus teha pikendatud nädalalõppe mõnes ilusas linnas... Et nagu aimusaamine suvest. Pikemad puhkused siis kas suusareisid või külmal ajal sooja...

Eelmise suve memuaarid samal teemal asuvad siin ja siin.

2 kommentaari:

Babajagaa ütles ...

Ma käisin Nizzas eelmine suvi. Täpselt sama leennuplaaniga. Ööbisime ka Berliinis. Igatahes on see kant kuhu kindlasti tagasi minna, me olime seal 10 päeva. Augustis on muidugi see mure,et sealkandis võib kole liig palav olla meie põhjanatuurile. Meil võttis juuni alguses isegi nende 30 sooja juures see kõrvetav päike tossu välja.

Sipsik ütles ...

Nõup, minu jaoks pole seal kunagi palav!
Olime ka möödunud aastal just augustis (kuigi seal vaid 4 päeva 3-nädalasest tripist) ja kahte asja tuli jälgida - megasuure faktoriga päikesekaitse et oleks pidevalt peal ning et riided seljas oleksid pikad ja hõljuvad. Liibuva riidega, kujutan ette, tekiksid "mõnusad" laigud... Hõljuv riie toimis aga nagu õhutaja.
Aga jah, sinna tahab ikka ja jälle tagasi...