pühapäev, aprill 17, 2011

Paastu 7.päev


Tänahommikune kaal näitas 57,7kg.
Eilsega võrreldes -0,1kg, algusega võrreldes -4,0kg.

Kuna eilne päev kulus vedeledes, ei vajanud keha liikumiseks/asjatamiseks ka energiat ning ei tarbinud midagi seesmist. Mistõttu oli keha puhtalt säästurežiimil ning kadus vaid 100g. Nojah siis.

Tänane hommik algas aga vanemate ja Indiast koju käima tulnud vennanaise ja vennatütre ootamisega. Vehkisin aga hoolega pirukaid küpsetada, et oleks lõhnav tere-tulemast-hommikusöök pakkuda. Kohv ka kannu tõmbama, asjad lauale kanda ja.... ise haarasin veepudeli.

Tänane enesetunne õnneks on igati hea. Mine tea, ehk on mänginud rolli ka saarlaste-"hindude" ootamise elevus, kuid enesetunne on tõesti hea. Jõudu on, energiat on, iseloomu on.

Lõunalauas, kui teised siga ja kana ja sinna juurde kuuluvat mugisid, tekkis küll selline tunne, et tahaks proovida kas on hea. Mitte neelud ei käinud ega kuidagi raske ei olnud, kuid lihtsalt maitsta oleks tahtnud. Nuusutamine annab küll aistingust aimu, kuid jääb poolikuks. Aga noh, tuleb oodata kuni on aeg, mil rahulikult mekkida võin:) Ei hullu:)
Lõunalauas jäigi minu lähedasimaks kokkupuuteks söömisega magustoiduks olnud jäätise vennatütrele lusikaga suhuasetamine. Liigutus ju sama - haara lusikaga jäätis ja tõsta suu juurde... ainult et mitte enda oma juurde:)

Kui saarlased-"hindud" olid lahkunud, koristasin laua, pakkisin jäägid hoolikalt külmikusse, pesin kogu nõudelaadungi, uputasin pühapäevale kohaselt orhideesid, tegin kannutäie taimeteed ja asusin A kingitud raamatut lugema:) Ta ikka alati teab, mida mulle lugeda meeldib:D

Nüüd siis on külastust meenutamas veel vaid laual olev kotitäis vürtse, mida vennanaine Vanamehele tõi. Vanamees õnneks ka suur vürtsiarmastaja ning vürtside kodumaalt Indiast saabunud värske laadung ootab pakiliselt, mil ma ka normaalsele toitumisele saanud olen:)

4 kommentaari:

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Sa oled ikka super, et pidasid teistele söögitegemise ilusti vastu! Aga sellises faasis enam pole nii raske. Usun, et mingi teisel päeval oleks tulnud peale käega löömise tunne, et ah, vahet pole...

Igatahes tubli! Väikesed takistused tuleb ikka sel konarlikul teel läbida. Mitu päeva siis kokku paastud? :)

Anonüümne ütles ...

Tubli tüdruk! Mul endal nüüd nädal möödas 5 päevasest paastust ja vast oligi kõige raskem paastust väljumine... et mitte kohe kiiresti "korralikult" sööma hakata. Paasutumise ajal ei tundnud tõesti mingit nälga vaid tundsin puudust hoopiski söömisest kui tegevusest ehk seetõttu nautisin unenägudes igasugu hõrgutisi.Ärkasin seepeale alati suure ehmatusga...appi, mul ju paast...

soodoma ja gomorra ütles ...

kas sul põll on ikka ees?
siis oleks täiuslik:)

Sipsik ütles ...

:))) Minu meelest on ka nii, et mida kauem on paast kestnud, seda lihtsam on toidust üle olla. Keha ei oska enam tahta, on end ümber lülitanud. Ja noh, vaatame siis nüüd seekordse taastumise ära:)

Aga ei, Soodoma, kahjuks ei olnud põlle ees:) Aga kusjuures vedeles teine toolileenil:D Et jah, vahel kasutan köögis põlle küll:)