Otsustasime A-ga ennast kokanduse vallas harima hakata ja suundusime kursustele. Oktoobrist juunini. Erinevaid kööke katsetame.
Äärmiselt mõnusaks osutus asjaolu, et kui erinevaid käigud olid ühiselt valmis tehtud, istusime koos juhendajatega lauda ja veel tunnikese nautisime omatehtud roogasid, loomulikult koos kõrvale sobivate valitud veinidega. Meeeeeletult hea elamus.
Ega seal suurt miskit pildistada ei jõudnud, mõned ülesvõtted mälestuseks siiski ka tegime.
Esimene kord oli teemaks vahemereline köök ning esimeseks käiguks bouillabaisse (supp erinevatest kaladest/mereandidest). Päikesekuivatatud tomatid lisaks ning meile harjumuspäraste supikomponentide kartul-porgand-jne asemel oli valitsevaks veinis hautatud seller. Ma kohe üldse ei armasta sellerit, kuid enese suureks üllatuseks selles supis maitses seller mulle üliväga. Kuidagi kõik klappis nii hästi kokku et...
Järgmine käik olid ravioolid metsaseene täidisega. Muidugi ei puudunud sisust ka parmesan:Pasta valmistasime samuti algusest lõpuni ise. Olen ka varem suure pastasõltlasena pastamasina muretsemise peale mõelnud, kuid nüüd kui seda reaalselt käsitletud sai ja kui lihtne ja hea see tegelikult on, siis see mõte sai nüüd ainult innustust. Peab kaaluma kui sageli ma sellega mässaksin. Aga isetehtu on ikka olulilleliselt mõnusam ja ka armsam...Lõpuks oli tumeda shokolaadi kook nektariinide ja vaarikatega. Selline 10-minuti kook umbes. Ja jällegi - ülimaitsev!
11 kommentaari:
Tõeliselt ilusad pildid tulid ja elamus sellest korrast on tõesti vägev ja magus maitse endiselt suus:)
appi kui lahe! kus selliseid kursuseid korraldatakse??? ma tahan ka!
Tallinna Rahvaülikoolis:)
www.kultuur.ee
Seal üldse sigapalju huvitavat. Olen seal käinud erinevat käsitööd õppimas ja uuedki kursused juba kirjas:)
Tõeliselt lahe. Olen ise mõtelnud, et on variante ka kodus õppida s.t. et sõbrad kokku ja juhendaja koju ja ühiselt tegemine. Igastahest super :)
Kusjuures lapse olemasolul (nagu sinul:)) oleks see kodusõppimine tõeliselt hea teema. Sest sõpradel (nii lastega kui ilma) pole ju vahet kuhu tulla, peaasi et köök ja seltskond olemas. Samas ei peaks muretsema kuhu põngerjad panna:)
Usun et on küll oskajaid kes tuleksid koju juhendama.
Meie näiteks omaalgatuslikult tegime vanasti sõpradega pelmeeniõhtuid, kus hakkliha ja tainaski olid enese tehtud. Ülimõnusad õhtud. Miks mitte ka teiste roogade proovida... Ajasid mullegi isu peale.)Sest hea toit ja lahedad inimesed käivad alati kokku:)
Oi vanasti ülikooli ajal sai neid õhtuid ikka tehtud. Iga kord kellegi juures kodus. Vahvliõhtu, pizzaõhtu jne. Väga mõnus oli. Kuna endal on 8 inimese söögilaud ootamas kasutajaid siis plaanin varsti hakata gurmaanluse õhtuid tegema. Tohutult naudin selliseid ettevõtmisi.
On mõnus, on:)
Ülimõnus.
Õnneseen et selline ruum kuhu mahub laud 8-le! Tahan ka maja...
mõnus asi jah :)
aga kus on teie põlled (ja mütsid), kokaõpilased?
vaata et sa seal siis ei räägi, kui süüa teed ;)
Aga nüüd ma siis tean, mis me mu sünnipäevaga teeme, kui sa jälle rahvaga saad suhelda, nimelt sa tuled minu juurde ja siis kokkad sünnipäevalapsele :))
Põll on järgmisel korraks kaasas:)
Aga jah, ei räägi, ei räägi:) Ei kõdita kurku, ei nakata inimesi. Ja kui ei vestle, siis ka ei köhi, nii lihtne see ongi:)
ja meie seal teises toas kangakudumises vesistasime niisama suud ja püüdsime lõhnadel mitte jalust rabada :)....
aga kas ma sain õigesti aru, et üks kursuse päev maksab seal 600 krooni.... et kui tahad mitu korda käia, siis läheb asi ikka tuhandetesse?
Jep, seda küll, et kallis lõbu:(((
Aga ma ise lohutan end kahe asjaga - esiteks, et see toimub kord kuus ja ka palgapäev on kord kuus:) ja teiseks, et kui väljas söön ja vaini tarbib, läheb ehk natuke vähem, siin aga saan ka ise osaleda:)
Postita kommentaar