laupäev, mai 24, 2014

Väikemees 1a 3k

Taaskordne arstilkäik Väikemehega. Mõõtmised/ülevaatused ja puugisüst.
Jap, lasin talle puugisüsti ära teha (34€, püha taevas!!!), kuna kardan neid imureid lausa paaniliselt ning tahan teha endast oleneva, et ohtusid minimeerida. Muidugi ei saa kõige eest kaitsta jne, kuid ma vähemasti üritan.
Järgmine süst siis kuu pärast ja kolmas tuleval kevadel.

Mis siis tänaseks toimub? Nohh... Pikkust endiselt rohkem kui enamikul temavanustel. 86cm. Mina olin selline 2a 3k vanuses. Mina muidugi olin paras nääps kah, kuid ikkagi on Väikemehele pikkust antud :)
Jalatsid juba nr 24... Aga noh, Šois ütles juba ta kõhus olles, et suure jalaga poiss ja sellest tuleb üks pikk mees.

Tempo on hirmus. Ainult jookseb, ei ole tal aega paigal püsida. Ikka kohe ütlemata aktiivne tegelane on. Tal järel püsimine on omaette teema.
Musitab hirmsasti. See osa on armas :) Vahel tujutseb ja trambib jalgu - see on vahel naljakas, vahel ajab hulluks.
Magab nii- ja naa. On perioode, kus öösel nii tunniajane traali-vaali, on perioode, kus magab mõnuga. Kunagi ei tea, milline periood parasjagu on. See kurnab.

Endiselt teeb 2 päevaund. Poolest tunnist pooleteise tunnini. Kuna on selline rahmeldis, siis ta lihtsalt ei jaksa kaua ülal olla. 3-4 tundi ja siis vajab kerget unekest. Ühele pikale päevaunele... - no vaatab, millal see võimalikuks osutub!

Lutist pole ta õnneks kunagi suurt lugu pidanud, kuid vajalik on see uinumise hetkel. Siiamaani. Siis lutsutab natuke ja enamasti viskab varsti kõrvale. Aga magamistoast välja lutt ei tule ehk siis ringi ei käi, lutt suus. Õnneks ei vaidle kah. Kergendus, kuna niiviisi ehk on tulevikus lõplik võõrutus veidi lihtsam.

Hambaid suus ikka veel 16, nagu ka paar kuud tagasi. Aastasena oli 13, siis kuu ajaga tulid veel 3 ja paistab, et viimased esimese satsi 4 tulevad tiba hiljem. Praegu on paus.

Nahk on minult - ikka kohe täiesti hele! Aga tänu soojale ja päikesepaistelisele kevadele on tänaseks kerge jume siiski peal - ehitasime verandale värava ette ja nii ta vudib maikaväel ja paljaste kintsude/käsivartega ringi, vastavalt soovile kas tuppa või verandale. Ja asjatab siis toimetada. Ei hakka teda piirama ja kuna ta on tunduvalt karastatum kui mina, siis las nii ollagi :)

Lemmikmäng on endiselt koristamine. Kusiganes on tegemist tolmuimejaga, harjaga/kühvliga või mopiga, seal ta pöördesse läheb. Ta võib tunde ringi marssida, tolmuimeja hari ees ja muudkui nühkida. Erilist hoolt saavad seinaääred ja nurgad :D Emme pealt kopeeritud, mis muud :)
Kui siis keegi tööriistad lapselt ära võtta tahab, on selline riid majas, et hullumaja! Viskab silda ja mängib spagetti ja...
Aga kui tolmuimeja tööle panna ja ise koristama hakata, siis on tõeline piduhetk! Siis käiakse sabas ja seistakse ees ja muudkui tehakse "uuuuu-uuuu". Nojah... Oleks see siis kestev :) Mõne aasta pärast viska või ise silda, ei huvita enam kedagi see põrandate kasimine :D

Lemmikosa päevast on aga hammaste pesemise aeg. Taaskord asi, millega pöördesse läheb :)
Algul laseb küll täiskasvanul hambad üle käia, kuid seda ei saa liiga pikalt teha, siis muutub kärsituks. Seejärel saab hambaharja enda kätte ja kukub nühkima. Pikalt ja põhjalikult :)
Ma ei tea, mitmes hambahari tal juba on... Ta lihtsalt peseb need suht kiiresti nuustikuks :D

Veel üks komme, millest unistan, et talle külge jääb... Ähk ikka natuke jääb :) See üks ütlemata vajalik tegevus ju!

Kommentaare ei ole: