reede, aprill 27, 2007

Idioodipolk


Njah, pole siiani viitsinud Aljosha teemal sõna võtta, kuna minu jaoks selline mõttetu ja ülespuhutud teema (kasvõi kui jälgida Venemaa tipp-poliitikute suhtumisi, kus algselt ähvardatakse maad ja ilmad kokku, kui asi aga tegudeni hakkab jõudma, siis kommenteeritakse, et "jah, tõepoolest, võõras maa ja mis meil kobiseda" ning "me ju ise käitume praegu samamoodi meie mälestusmärkidega siinsamas Venemaal" Sest olgem ausad, ei huvita seda Venemaad tegelikult see Aljosha ega need kondid seal all karvavõrdki. Sellist hingestatust ärme nüüd ikka küll uskuma jää!). Nüüdseks aga kisub asi jaburaks kätte ja tahtmine veidi kobiseda.

Minu jaoks on üllatav see, et politsei lasi massidel üldse kogunema hakata. Kas näiteks Venemaal lastakse sellistel asjadel sündida? Ei, kohe kaigast ja pekstakse laiali. Hiljuti just ju sama case.

Sõitsin minagi eile kella viie ajal kesklinna, et prantsuse keelde minna (ummikuid juba muidugi oli, kõik uudistasid kangesti). Juba siis seisis paarsada inimest Rahvusraamatukogu ees ja vahtis telki, mis Aljoshat kattis. Tea kas ootasid Trikimeest või kedagi, et üksisilmi telgi heledaid seinu vahtisid? Igatahes oli ülitotter.

Öösel siis reportaazhe vaadates hakkas ka minul kops üle maksa minema. Jeerait, huvitas muidugi neid kulisid seal Aljosha! Kes seal siis möllamas olid? Noored, enamasti meessoost. Vanuses 15-30. Otse loomulikult huvitab neid hirmsal kombel Aljosha... Eriti ajasid irvitama kaks täis elujõus noort kapi välimusega meest, kes (kummalgi kaks nelki peos) viskusid ulgudes ja ahastades vastu piirdeaeda, et Aljosha juurde joosta. Nuuks!

Tegelikult on noortel ikka vaja mingisugust motivaatorit, et oma mäslevaid hormoone välja elada. Aljosha ei koti neid antud juhul karvavõrdki. See ikka vanema põlvkonna teema. Küll aga on hea põhjusest kinni haarata, et mässama ja möllama hakata. Massipsühhoos ja alkohol.

Eriti huvitav oli kesklinnas asuvate majade (nii äride kui kodude) akende sissepeksmine ja autode purustamine ja üle katuse keeramine. Ja äridest kõikvõimaliku varastamine. Otsiti Aljoshat taga või? Või et mis selle point siis nüüd oligi? Huumor see, et enamike äride omanikud seal piirkonnas venelased... Et siis jah:)

Tõsiselt humoorikas vaatepilt oli aga see, kuidas kari noori keset tänavat süüdatud lõkke ümber aborigeenide kombel nagu mingit rituaaltantsu hüpelda vihtusid ja samal ajal karjusid kooris Rossiija! Rossiija! Rossiija! Eee.... Miks te siis sinna ei lähe kui seda niiväga ülistate? Ei taha, seal on paha... Njah. Ehe näide mõtlematusest.

Eesti politsei pärast oli küll natuke häbi. Nagu jukud seisavad seal. Veekahurit vaid näidati rahvale. Normaalne oleks olnud veekahur käiku lasta ja üleüldse mitte lasta sellisel massil koguneda. Pole vaja ju situtada.

Tekkis mõte, et huvitav, kus oli eile öösel Jüri Liim?

Aga tegelt pull lugu sellega, et Aljosha juba öösel minema viidi. Paartuhat vene kuli suunatakse mujale, lastakse laamendada ja samal ajal veetakse ilma kõrvaliste nägijateta kuju minema. Hehee, see oli hea trikk! Mõelda vaid kui need tüübid nüüd pohmellist ärkavad ja saavad aru, et neile tehti haledalt tünga! Pronkssõduri "kaitsjad" või asjad...

Kommentaare ei ole: