teisipäev, august 11, 2015

Mustikasuvi

Sel suvel olen ludri ja ei kavatsegi ennast mustikametsa ajada. Kuhu ma siis oma kratid paneksin ja nii mugav olen ma küll, et aastase ja kahepoolesega saagilootuses metsa ei lähe. Siis tegele nende kukkumiste ja plehkupanemistega ja no mina seda küll mustikalkäiguks ei nimetaks.

Selle asemel väärtustan kogukonna pingutusi ja hoopistükkis ostan mustikaid metsast väljatoodud kujul. Mis siis, et ümbruskond marjadest kihab. Jõuab teinekordki.

Igatahes olen ma neid nüüd kilode viisi ostnud ja sisse teinud. Olen lõpmata õnnelik oma sügavkülmakirstu üle, kuhu karpide viis värsket mammu saab hoiule pandud (maasikaid ei saanudki nii palju kui tahtsin, ca 10kg kokku, kuid meile on seda toormoosiks vähe ja vot vaarikaid pole siiamaani hankinud :S).
Mustikaid sai sinna paigutatud juba kilode viisi, täna toodud 5kg-ga veel mõtlen, mida teha. Midagi vahvat ja teistsugust tahaks neist kokku möglada ja hoopistükkis purki pista. Talve varu mustikamuffini marju on mul küll olemas (ma ikka teen jube palju muffineid ja lemmikud on just mustikatega), kuid miskit muud tahaks kah katsetada. Täna lähevad jahedasse hoiule, kuid homseks peab mul plaan selge olema... Njah.

Esimene järjekord on aga siiski otse ja värskelt söömisel. Täpselt nii palju, kui kellelgi sisse mahub! Suud on poistel pidevalt mustikakarva :


Kommentaare ei ole: