teisipäev, mai 24, 2016

Niisama paar rida

Nagu ma olen ka varem maininud - hommikusel praamil, mida kohalikud kutsuvad "orjalaevaks", on hea blogi kirjutamiseks aega leida. Ei tegele krattidega ega topi näppe mulda. Seega - blogi.

Mul on väga hea meel, et poisid on avastanud naabripoisi. Too on küll juba 6-ne, kuid ainus laps ja suhtlemisaldis, seega ta enda sõnul "see kolmene sobib küll" mängimiseks :) See alla-kahene tolkneb siis satelliidina sabas, kui kolmene naabriga mängib.

Nädalavahetustel nad siis toimetavad koos. Jube mõnus. Kas meil või naabri juures, kuidas juhtub ja vahel vahetustega.
Mina saan aias mütata. Sest noh, viimasd päevad on ikka sooooooojad olnud :D Eile kella 17 ajal näitas meil hoovil varjus 27 kraadi..... Kell 19 oli juba jahe, nii 20 kraadi. Nädalavahetus oli samasugune ja poistel on juba ilus jume peal :)

Aga. Meie poiss ju õpetab kõiki. Maailmatarkurist kolmene, eksole.
Näiteks kurdab naabrinaine, et laste kiik asub veidi vale koha peal. Ja ringi ka ei saa tõsta, peab ootama kuni kaptenihärrast kaasa merelt koju tuleb. Kruvikonksuga laes nimelt.
Selle peale teatab meie poiss, et saab ikka ringi tõsta, "Sellega saab naine hakkama küll!"

Muidu aga on omamoodi lausa hirmutav vaadata kui kiiresti nad kasvavad. Alles ma vaatasin kord üht, siis teist imestusega sünnitusmajas. Nüüd aga vaatad, et saavad asjalikumaks lausa iga nädalaga. Nii kasvult, koordinatsioonilt, kõnelt kui isegi mõttearendustelt. Püüan seda aega väärtustada, mitte lihtsalt niisama mööda lasta. Sest varsti on nad suured ja mingi hetk hakkavad sõbrad ja muu elu palju põnevamad olema kui vanemate läheduses olemine.
Seega jah, meil kodus on reegel, et ilma hädavajaduseta ei avata isegi arvutit enne kui lapsed magamas. Muidu poleks ju sest miskit, kuid see va arvuti on selline märkamatu ajaröövel, et hirmus kohe. Natuke vaatad midagi ja juba on tund läinud. Kui aga lastega saad kodus koos olla töö/lasteaiapäevadel a la 17-st 20.30-ni, siis iga hetk arvutile on varastatud laste arvelt. Jõuab seda hiirt silitada siis pigem oma une arvelt. Ja nagunii kui nad suuremad on, hakkab arvuti mistahes kujul aina suuremat tähendust omama.

Praegu ma aga tahan, et nad jookseksid ringi ja oleksid füüsiliselt aktiivsed. Praegu on aeg, mil nad oma kehalises arengus selleks põhja loovad. Tean küll, et nii mõnedki kolmesed on juba vanad arvutihaid, kuid mitte minu lapsed. Nende nutikust tundes olen enam kui kindel, et ei jää nad tulevikus sel teemal teistest maha, kui praegu kätt ei harjuta. Jõuavad ka hiljem. Praegu on mulle oluline, et nad ei lösutaks sundasendis kusagil paigal. Oioioi kui palju lihtsam see vahel oleks! Praegu ei püsi nad ju pudelis ka paigal, aina rabelevad. Kui õue ei saa, siis joostakse või sõidetakse pealeistutavate autodega tiire ümber maja keskel asuva kamina. Kui jooksmisest/sõitmisest siiber, hakkavad teineteisele harjutusi ette näidates võimlema :D Pagan, ma peaks selle tuleviku huvides üles filmima, see akrobaatika on ikka päris naljakas :D
Et siis jah. Hea füüsiline vorm on väga oluline.
Njah..... võtaks siis ise kah sellest õppust, eksole.... :D

Njah, ma nüüd olen targutanud küll. Varsti on praam üle ja aeg roolima asuda.

Kommentaare ei ole: