esmaspäev, veebruar 19, 2018

5

Tiigrikutsu esimesel Jääkala festivalil
Nüüd siis aeg niikaugel, et mu esimene laps juba 5 täis. Ikka uskumatult kiiresti läheb see aeg!
Kui ta sündis, oli samasugune mõnus krõbedapoolne talv nagu selgi aastal. Mäletan, kuidas taarusin vastlapäeval oma hiiglasuurt kõhtu ees lükates poodi, et osta vastlakukleid. Õhtul ootas ees haiglasseminek ja salvestasin ahnelt oma viimast päeva ilma kõhuvälise lapseta. Lumi krudises saapa all ja päike paistis tohutu eredusega.

Sel aastal langesid sünnipäev ja vastlapäev kokku. Ilm oli samuti imeline, nii et lumelt peegelduvas päikeses oli raskusi isegi silmi lahti hoida. Super päev :)

Poisid hoiavad aina saledamat joont. Pikkust ikka lisandub, kaalu pea mitte. Praegused mõõdud siis 5-aastasel 113cm ja 18,8kg ning 3,5-aastasel 102cm ja 16,4kg. Kui Noorem Poiss sündis pikemana (57cm vs 53cm), siis mõni kuu hiljem oli pikkuse poolest ikka Vanem Poiss ees ja on seda suhtmõõduna siiamaani. Kuigi vahe on vähenemas ja noorem võtab hoolega järele :)

Viiesekssaanu ei loe ikka veel. Tähed selged, kuid kokku ei veeri. Kirjutab kokku küll, kuid maha ei loe. Minul juhe koos :D

Suurim huvi on hetkel maailma mastaapsus. Universum, tähesüsteemid, Maa koosnemine, vahemaad, Saturn ja Jupiter. Ega ta neist adu, endalgi tegelikult raske seda kõiksust mõista ja veel keerulisem selgitada :D Aga kuna uurib nii hoolega, siis tuleb ju vastused leida (gravitatsioon, planeetide pöörlemine, metalli sulamine, Maa tuuma sügavus, vulkaani olemus, Päikese kaugus jne jne jne).
Endiselt pakuvad huvi luustik ja veresoonkond.

Liidab, kuid ei lahuta. Tüütab kõiki sellega, et tahab pidevalt sajani lugemist etelda. Vahel istub lihtsalt trepil ja loendab sajani.

Suust on lahkunud 1 hammas ja veel üks loksub.

Kommentaare ei ole: