laupäev, detsember 01, 2007

Hallolluse rakendamisest


Paar päeva tagasi käisin foorumil, kuhu olime kutsunud rääkima Rain Lõhmuse.
Siiamaani vajavad seal räägitud teemad seedimist.

Loomulikult on erinevatel inimestel erinevad arvamused ning nägemused maailmamajanduse edasistest arengutest, kui eks Lõhmuse nupp ikka üksjagu nokkima peaks. Ta küll korduvalt rõhutas, et need on puhtalt tema isiklikud arvamused, kuid mõtlemis- ja seedimisainet jagub ikka üksjagu. Eriti selles osas, kuidas mõnekümne aasta pärast on tõenäoliselt kõik väga teistpidi. Seni vankrit vedanud riigid on vahetanud/vahetamas kohad nii mõnegi sellisega, millele tavainimene ei oskagi niiväga mõelda. Loomulikult teavad arenguid ja suundumusi majandusala spetsid, kuid meil teistel on ju ikka mingi oma harjumuspärane maailmapilt ja millegi kardinaalselt teistsuguse kujutlemine tundub võõras. Inimelu ei ole lihtsalt piisavalt pikk. Ajalugu saab ju näha, tulevikku kujutleda on keerulisem.

Eks see sissekanne ongi siin põhiliselt selleks, et tulevikus hea meelde tuletada millal mis aimdusteni jõutud sai. Ja mis osutus tõeks, mis naljanumbriks.
Ohh, oleks vaid pappi mida väljapoole meie konnatiiki investeerida. Konnatiigis kõige lollikindlam tundub jaekaubandus, kuna inimesed tarbima ei hakka vähem enivei. Kuni suurt krahhi kuskilt tulemas pole, senikaua nodi, nipsasjakeste ja hea-parema tarbimine jääb.
Minule isiklikult on tekitanud murekortsukesi laubale Kaubamaja aktsia, mis viimase aasta lõikes millegipärast pole nii käitunud nagu oleks lootnud, kuid eelduste kohaselt see nii ei jää. See mure sai ka investeerimisspetsilt kinnitust:) Kõik nõuab lihtsalt natuke aega.

Foorumil sai kinnitust ka kahtlustus, et järjekordselt ajakirjandus keerutab tolmu üles. Seal, kus probleemi polegi. Liiga kollane on meie igasugune meedia. Nii majandus kui poliitika kui igasugused "olulised" uudised.

Njah, väääga palju vajab veel seedimist. Eks seedib siis oma olematu hallollusega. Enne lõplikku dementsust võiks ju püüda teda tibakenegi rakendada.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

et sinu jaoks oli uudiseks ja seejuures allaneelamatuks see, et lõuna-ameerikast või kagu-aasiast saab tegelik majandusarengu lipulaev ning põhja-ameerika ühendriigid või vana haige euroopa taanduvad üsna kiiresti ...

Sipsik ütles ...

Allaneelamatut polnu kindlasti miskit, pigem tervitatavat, kui nii võib väljenduda. Ja ka mitte niivõrd üllatavat kui kinnitavat. Paar üllatust oli muidugi ka.