teisipäev, november 18, 2008

Sukeldumisest siis

Sorry, tüdrukud, msnni jaoks aega ei jagu, kuid nüüd saan juba ka kirjutada, kuna makstud ja viisataotlus sees.

Ema etteheide pea ees sukeldumiseks kõlas küll peamiselt eraelu kohta, kuid kuna olen hirmus planeerija, siis alustan sukeldumist lihtsamates ja vähem pikaajalist mõju avaldavates valdkondades.

Otsus sündis üleeile, ehk siis pühapäeval. Oli üle aegade taas üks vaba pühapäev, kus päev vaid mu enda päralt. Tahtsin seda nautida ja mõtlesin randa koperdama minna. Kui kell oli saanud pool üks päeval ja ikka veel polnud valgeks läinud, sai mul siiber.
Võtsin vastu otsuse päikest otsima minna. Et kui tema ei tule minu juurde, lähen mina tema juurde.
Eksprompt. Ja kiiresti, kuna muidu jõuan ringi mõelda ehk siis mõistus jõuab koju tulla.
Minek siis hoolimata sellest, et jube palju vajalikku teha ja ka koolis nt eeleksamid jäävad sellesse perioodi. Tahtsin ju enne tõelist sessi enamuse eksamitega maha saada...

Esmaspäeval teatasin Travel In'i, et tahan nendega Indiasse. Väljumisega sel pühapäeval.
Koheselt sain arve ning viisin kiirviisa taotluse sisse. Iizi.net-i kaudu oli ka reisikindlustus poole tunniga tehtud.

Vähem kui nädalaga pean elus-olus (töö ja kool peaasjalikult) kõikvõimaliku (ja hetkel on kõike kuidagi rohkelt) ära korraldama ja siis lihtsalt põrutan minema. Jumal tänatud, et mul nii hea ülemus on, kes sellise ootamatu palve peale mind puhkusele lubas:)
Tagasi nädalal 50.
Ärevaks ajab mind fakt, et ka reise planeerin ma pikalt ette. Alati teen väga põhjaliku eeltöö asukoha kohta, nii et paik tundub juba tuttav ja probleeme ei teki. Jääb ära kaootilisus ja hilisem kahetsemine, et seda ja toda ei teinudki/näinudki. Kõike saab ja jõuab, kui mingisugune kondikava koostada. Kõvade varudega, muidugi.

Seekord ei tea ma üldse kuhu lähen. Olen ikka arvanud, et India mu jaoks liiga vaene paik, kuna reeglina ei talu ma viletsuse nägemist. Eriti kui tean, et ma ei saa kokkuvõttes miskit ära teha, võin ma lihtsalt nutma puhkeda. Ja mis puhkus see siis oleks.
Goa olevat aga kergem. Nagu esik. India kõige jõukam ja ka kõige puhtam piirkond. Kuigi siiski India. Ja inimesed naeratavad pidevalt. See on miski, millest ma Tallinnas alati puudust tunnen. Mulle tundub, et igal pool mujal naeratatakse mulle, välja arvatud linnas, mida mingil määral koduks nimetan...

Ok, kritiseerijad teatavad, et Goa pole mingi päris India, kuid ma ei tahagi seda päris Indiat veel näha. Läheks sammhaaval. Elevante saan nagunii sügada ja lisaks krokodillide-paabulindude jõllitamisele mulle sellest esialgu piisab. Ei vaja hetkel midagi sügavmõttelist, vaja nagunii eemalt oma elule hinnaguid ja edasisi suundi anda. Kas just pea teiselt poolt maakera, kuid selline on mu valik. Ehk siis kaugele ära...
Kuna meil siin natuke liiga pime ja päike ei taha ka suviti meid külastada, siis sellest külmast ja niiskusest sai siiber. Kavatsen paar nädalat lebada palmi all valgel rannaliival, juua Mai Tai'sid ja hämmastusega vaadata, kuidas püha lehm mu kõrval stoilise rahuga liivale kuseb. Mõned kerged raamatud (Hercule Poirot) võiks läbi lugeda ja turgudel kohalikega kaubelda. Öised lõppematud rannapeod ja soe soe soe... Praegu seal päeval 30-35 kraadi, kui ööd on külmad, siis öösel 20-22.... Nojah. Lisaks ookean 27 kraadi, seega isegi minusugune külmavares saab end piisavalt sageli lainetesse hullama heita.
Seda kaatri taga langevarjuga lendamist tahaks ka proovida...:)

Ega ma täpselt ei tea mis must saab. Võtsin vaid lennu, kuna Travel In'i poolt pakutavad saadaval hotellid ei ole seal rannal kuhu mina tahan (Calangute). Eks kohapeal siis vaatab:D

Viskan bikiinid ja hambaharja suurde kohvrisse (nagunii saab tagasiteeks täis) ning põrutan sooja teadmatusse.
Pildid leitud internetist ja nimelt Calangute omad.

Hoidke mulle siis pöialt, et kokku 13,5h lennukis vastu pean, ilma et naabril kõri läbi näriks!

14 kommentaari:

miisu ütles ...

See kaatri taga lendamine on päris hull :D Mina igatahes kartsin väga, aga ma nõrganärviline ka. Ilusat reisu!

Marjakas ütles ...

See on ju küll õudsamalt tore uudis. Soovin omalt poolt ka mõnusat reisi ja puhka ikka ka nii, et küll on :)

Mari-Liis ütles ...

Ilusat reisi!

miisu ütles ...

Ahjaa, ma nägin ju, et nüüd küsitakse Kuressaare lennuliikluse kohta arvamusi, vist oli Kuressaare kodukal vms. Vaata, et sa siis vingud seal :P

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Einoleino, hea mutt oled ikka! Aga ma arvan, et see on üks äraütlemata tore otsus sul. Ma muidugi mõtlesin, et mingi põrutav pauk tuleb siit :D Täitsa üksi lähed või?

Mul vend on käinud Goas ja kiitis küll. KUid ütles ka, et kontrastid ongi suured, ilusad valged rannad ja siis mingis külakeses natuke eemal situtakse keset tänavat jne. Ta ütles, et tal hakkas igav ka. Et 2 nädalat ei jaksa päevitada :D Millegipärast ma arvan, et sul sellega probleeme ei tule :D

Babajagaa ütles ...

Ma ka ootasin mingit maadväristavat pauku:) India puhul pole mõtetki teha plaane, need ei tööta, seega seal on parem suhtumine "vaatan jooksvalt", ja selle vaesusega harjub ära - esimene nädal kraabib, teine nädal pidi juba savi olema.
Seega kena reisu ja muljeta kui tagasi oled!

Kapten Trumm ütles ...

Kle, kui sa juba nii kaugele tuled siis käi meil ka külas ära. India on meil peaaegu tagahoovis... ;)

soodoma ja gomorra ütles ...

ülilahe.... mulle meeldivad sellised spontaansed otsused...
elu on elamiseks:)

Eve Piibeleht ütles ...

Lahe. Vahel nii peabki. Mõnusat akudelaadimist :)

Sipsik ütles ...

Oh, tüdrikud, selline spontaansus minu jaoks juba piisavalt põrutav, suuremat sorti koerustükke hakkan siis ette võtma, kui hea maik suhu jääb:D Peaproov või nii...
Mu suurim probleem ju see lõputu kaalumine...

Kohapeal kavatsen tõepoolest vaadata mida teen. Kui tahan, lähen džunglisse, kui tahan, lähen ookeani peale, kui tahan, tegelen ekstreemsustega, kui tahan, päevitan endal naha maha, kui tahan, pidutsen soojal rannaliival hommikuni. Näis mis elu toob:)

Kapten Trumm, teile küllatulek on endiselt mu tegevuskavas, kuid mitte veel selle satsiga. Ajast jääb puudu:) Kui järgmine talv vennale Indiasse külla lähen (kes kohe-kohe paariks aastaks Chennaisse/Madrasesse kolib), siis äkki kannataks teie juurest Austraaliast kah läbi hüpata, mine tea:)

Miisule - õnneks ma veidike adrenaliinisõltlane, seega kartma ma kindlasti ei hakka:D
Ja seda Kuressaare lennuteemat kavatsen kül kobiseda, aitüma!

Ja loomulikult tänud kõigile ning eks ma hiljem teen taaskord minulikult hiiglapika reisikirja:) Eks näis siis kes seda lõpuni lugeda jaksab:)

Liina ütles ...

Pikk lend on uskumatult palju jõledam kui pikk bussisõit. Ürita endale kuidagi vahekäigupoolne koht organiseerida, muidu sprottidel karbis on ka rohkem ruumi kui aknapoolsel või veel hullem - keskmistel kohtadel:)

soodoma ja gomorra ütles ...

oota, kas ma mäeltan õigesti, et vennast on saams varsti-varsti isa?
kuidas siis nüüd indiasse?
või on sul lihtsalt vendi rohkem:?

Sipsik ütles ...

Liina, seda ma kusjuures kardangi. Tihedalt kokku surutud ja nii pikka aega. Kohutav! Pärast reisi peame kokku saama, siis saan ka teie California muljeid kuulata:)

Soodoma, vendi mul üksainus. Elu ja töö lihtsalt nõuavad kolimist, mis teha. Sellest plaanin ka pikema sissekande teha tegelikult.
Hetkel hakkab vend osa kuust seal olema ja osa siin, märtsis eeldatavasti sünnitus ja siis suvel lähevad koos perega põhjalikumalt...

Anonüümne ütles ...

Efku: ma miskipärast ei saa enam oma kirjakest jätta ilma lisavidinateta (a'la url, open ID jne) :(

minuarust ei ole see pikk lend üldse mitte nii jube. Oleneb muidugi lennukist ja sellest, kuhuotsa istuma satud. Aga pikkadel lendudel on igaühel oma telekaekraan ja saab sealt filme vahtida, antakse süüa. Saab lugeda, oma muusikat kuulata ja magada :) head on sellised spets põlvikud, mis vereringe käigus hoiavad - näe, ei tulnud õigel ajal meelde, oleksin need ka sulle koos muu kraamiga kaasa andnud. Aga neid saab ka lennujaamadest osta.
Kokkuvõttes meeldib mulle isiklikult lendamine iga kell rohkem kui bussiga loksumine :)