esmaspäev, veebruar 16, 2009

Tellimustöö

Sain blogi kohta etteheitva kirja: "Kle, vaatasin just su blogi, viimased postitused kuidagi mitte-nii-emotsionaalsed enam. Vahest paned praegast mingi postituse, saax vähe särtsu :)"
.
Einoh, tule taevas appi! Käsu peale emotsioone must välja ajama? Ei lähe läbi - vanaks hakkan jääma ja emotsioonid rahunevad ning jäävad võimuvõitluses aruraasukesega alla...
.
Aga kirjeldan hoopistükkis vahepealset elu-olu natuke. Rahulikus võtmes;)
*****

Mõni päev tagasi kleebiti mulle vargaplika silt külge. Jep, majandussurutis mõjub nii rängalt, et sunnib mind ilmselgelt hügieenisidemeid varastama...:
Sisenesin ühte tillukesse poodi ning suundusin otsima hügieenitarvete väljapanekut. Poe uksest alates jälitas mind kullipilguga turvamees. Näen tõenäoliselt piisavalt kahtlane välja, kuigi tol päeval paistsin enesele peeglist täitsa asjalik. Kostüümis ja puha.
.
Nii, leian otsitava riiuli ning asun uurima. Mida siis tarvis oleks. Igasugu ultrad ja plussid ja tilgad ja nendes orienteerumine polegi mitte nii lihtne. Eriti kui ei täienda enda harjumuspäraseid varusid ja ei tea täpselt mida abivajaja sooviks.
.
Turva seisab truult mu kõrval. Tunnen end ütlemata turvatult (vähemasti ei tule mõni kotijooksupoiss mu valitavat sidemepakki mu käest haarama), samas aga ka kohutavalt ebamugavalt. Lõpuks ei pea närv vastu ja küsin: "Jah? Kas Te soovite mind valimisel aidata? Või soovitada?"
.
Selle peale mühatatakse ja eemaldutakse, kuid mu ütlemata vargaplikalik olemus ei anna asu ja nüüd juba mõningase vahemaa tagant piieldakse mind kahtlustavalt terve poesviibimise aja kuni ostu eest tasumiseni. Mine tea, äkki kraban kuskilt mõne šokolaadibatooni kiire liigutusega taskusse.
.
Vot see oli nüüd täiesti esmakordne kogemus, kuid kindlasti mitte selline mille kordumist tahaks. Väga ahistav tunne oli.
*****
Reede 13 õhtul suundusin juuksurisse. 2,5 tundi läks aega, kuid nüüd olen tumeoranžiga segatud sügavpruun. "Ruske lehm" on ametlikult peast kadunud.
.
Üksjagu nüsiti juukseid ka õhemaks, nüüd saab inimese moodi ehk kiharaid sättida, ei ole sellist metsikut telgi kuju võtvat lakka enam. Ise olen rahul:D
*****

Peale juuksurit kihutasin Murastesse, kuhu K oli vahvaid kodanikke külla kutsunud (ja jumalikku kana-lehttaigna pirukat küpsetanud!). Mõnda polnud aegu näinud ja kohe soe tunne oli. Üle aastate sai isegi üht hiidlast emmatud/mopsutatud. Arvestades hiidlaste-saarlaste igikestvat "vaenu" (;D) oli see ehe märk täiskasvanuks saamisest... Aga jah, poisil on suuvärk nagu hiidlasel ikka - ei saa irvitamata:)
.
Helistab R ja uurib millega tegelen. Kui kuuleb, et läksin autoga, siis muretseb, et nii ei saa ju üldse vabalt sõprade seltskonda nautida. Ikka saan, pole ju hullu:)
.
Teatab siis, et võtku ma ikka vabalt koos sõpradega mõni klaas veini, ta tuleb toob mu öösel linna. Tal väljaminekuplaane polevat enivei. Ja hommikul teeb teise sõiduringi, et mind autole järele viia...
.
M teatas selle peale, et "üritas +punkte teenida". Noh, kui nii, siis igatahes need punktid ta ka sai:)
.
Einohjah... pean taaskord tõdema, et mul on ikka toredad ja abivalmis eksid:D Seda, et ma mehi valida oskan, tean ma juba ammu. Ikka leian pärlid üles... ja pärast mind tundub neile iga nende järgmine kaasa kui ingel:)))
Ma olen oma ekside olemasolu üle igatahes väga õnnelik.
*****
Järgmisel hommikul suutsin ma loomulikult unustada, et on sõbrapäev. Kui siis esimene tervitus tuli (üllatuseks 10a tagasi kohatud noormehelt, kellega alles mõni nädal taassuheldud), siis taipasin:D Vot mis tähendab kui pole vajadust südamekujulist kooki küpsetada:)
.
Läksin hoopis E poole ja lasin endale pannkooke küpsetada. Ise istusin nagu saks laua ääres ja kuulasin Tai reisi muljeid.
*****
Aga muidu on elu hetkel väga kirev ja ütlemata tempokas mitmes mõttes:) Teatud asjadest kahjuks kribada ei saa, kuid peaasi, et endal põnev on:D
*****
Inimesed, mis asju te ometi google'st otsite???
Viimased pärlid, millega minu blogini mingil x põhjusel on jõutud, on "ilge pissihäda" ja paar tundi hiljem täpselt samalt IP-aadressilt: "ei jõudnud pissi kinni hoida"
???

10 kommentaari:

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Sa mõistad tegelt käsu peale päris hästi kirjutada, ma vaatan :D Minu käsu peale kirjutis oleks piirdunud ilmselt 2 lausega...

Sipsik ütles ...

No midagi pole teha, "käskija" tunneb mu nuppe ja eks ma siis suures hirmus annan alla ja pongestan:D

Mari-Liis ütles ...

Oh see hiidlaste värk tegi mul südame soojaks;) Mulle hullult meeldivad vastastikkused anektoodid ka :)

Sipsik ütles ...

Jap, neist ei saa mööda ei hiidlased, ei saarlased:D

Kapten Trumm ütles ...

Majandussurutis - IRW - on ikka alles sõna.
Kohe selline uus eesti keelne väljendus, mida polegi nagu enne selle majandus kriisi algust kuulnud.
Aga millegi poolest meenutab too sõna mulle kõhukinnisust. Noh, umbes et surutis - rõhutis - gaasid ja constipation... ;)
Muide, kas poodlemas käid sama tihti kui enne majandussurutist?

Sipsik ütles ...

Poodlemist vihkan sama palju kui enne majandussurutis.
Aga eks ta selline kõhukinnisuse moodi ole jah - paneb rahvad vaheldumisi ägisema ja silmi punnitama.

liis ütles ...

uus ja nunnu hellitusnimi kõigi lemmikteemale on ka nüüd väljas: MASU. :P

Sipsik ütles ...

:DDD
Kusjuures, kui esimest korda seda väljendit ajakirjanduses kohtasin, pidin enne kaks korda lugema kui pihta sain:D
Aga nimi on nunnu:)

soodoma ja gomorra ütles ...

hommik Krista,
kuule, ma olen vastikult järjekindel oma tahtmiste ja soovidega.
ma ei saa ikka teise Krista blogile ligi: kas sa saatsid talle SOS signaali??
ma olen valmis nüüd ka täitsa ise juba tordija lilledega ta ukse taha minema, kui vaja:)

Sipsik ütles ...

Jep:)
Olin eemal, sellest vastuse viivitus, kuid Krista oli vahepeal vastanud, et tema ei ole peale blogi päise mingeid muudatusi teinud ja kedagi blokkinud/juurdepääasu takistanud ei ole ka kuidagipidi. Seega ei oska halligi arvata miks nii on ja tal väga kahju, kuid ei oska miskit arvata kah.
Äkki sinu arvutile ei meeldi seal enam:D?