teisipäev, juuli 21, 2009

Puhkuse esimene nädal

"Nonii, ilmselgelt on ilmal minuga mingit sorti vägikaigas vedada...", mõtlesin mõrudalt, kui puhkus algas.
Meeletult ilusad ilmad olid, kui mina tööl. Ja siis, kui minul algas puhkus, hakkas sadama ja lubas seda kohe pikemaks ajaks... Mõnna:( Etteruttavalt saan hõisata, et õnneks nii siiski läinud ei ole:)
Aga algusest peale.
.
Viimasel töisel reedel (3.juulil) haaras kell 16:08 mind oma sooja embusesse eufoorialaine, kui adusin, et tõepoolest algabki puhkus. Tund hiljem ust enda järel lukustades valdas mind aga üllatav nukrus, kuna kuidagi harjumatu oli teadmine, et ei pea siia enam niipea tulema. Kodu nähes tuli eufooria aga tagasi:)
.
Millega sisustada siis oma pikk suvepuhkus? Ei mäletagi millal viimati sai esiteks nii pikalt järjest puhatud (4 ndl) ja teiseks olen ma harjunud puhkuse ajaks alati kusagile sõitma, nii et kodumaa pinnale jäämine tundus veidramast veidram. Küll aga oli plaan seekord veeta mõni nädal kodusaarel.
.
Esimese vaba õhtu (sellesama reede) kulutas värske puhkaja suhteliselt veidralt. Nimelt pean ma juba astast 2005 väga põhjalikku kulude ülevaadet Excelis, kus siis kõik sendipealt kirjas ning hea analüüsida rühmade kaupa oma kulutusi. Nii aastas, igas kuus kui kuu keskmisena aastas. Hoiab natuke ohjes.
.
Eelmise aasta suve hakul aga väsisin sellest nokitsemisest ning tegin pausi. Teadsin, et käega löömist ma kahetseksin ning jäin tšekke korjama, tuleviku tubliduse tarbeks. Ja tšekivabasid kulutusi üles kribama.
Nii ma siis kallasin kotitäie tšekke laiali, võtsin kõrvale kontode väljavõtted ja asusin rehnutti pidama.
.
Oleks see siis niisama, et kuu kaupa kribad. Paljud tšekid vajavad ju lahtiarvutamist, kuna eriti suurtest poodidest ostad nii toidukaupa, majapidamistarbeid, kassidele miskit kui ajakirju, näiteks. Need kõik vaja eraldi ridadele paigutada. Ja nii tšekihaaval, rohkem kui aasta jagu...
.
Kuna ma hirmsasti säärast nokitsemist armastan ja süsteemi taga ajan, siis võib arvata, et esimesel päeval poole ööni ja teise päeva tervenisti takkapihta arvutamine oli tõeliseks mõnuks. Et igal lollil omad kiiksud, kuidas puhkust alustada:)
.
Nüüd vähemasti järg jälle sees ja seda pidada on lihtsam, kui kangete kontidega tervet aastat lahku lüüa. Vahepealne auk lihtsalt lõi hirmukardina innule ette.
Lisaks tegin võimalikud vajalikud regulaarülekanded augustikuuks ette ära, kuna puhkuserahad tulid ju ära ning ennast tundes tean, et kipun natuke liiga vabalt puhkuse ajal finantsidesse suhtuma...
.
Esmaspäev (5.juuli) oli suhteliselt jahe, nii et päris mõnus oli kooki küpsetada, end taaskord raamatukokku kobistada ning seejärel A juurde Laulasmaale sõita. Seal oli suvilate vahel erinevalt Tallinnast mõnusalt soe ja nii me siis tšillisime ja sai isegi törtsu päikest jume toiteks. Ülimõnus on ikka suvises päikesepaistes roosidest lõhnavas aias süüa salatit kerge valge veiniga ning rabakakooki sinna otsa. Aeg lihtsalt voolab...
Ja pisike 5-kuune L.L. muudkui naeratas ja jutustas midagi omas keeles...
.
Teisipäeval sain kinnitust tõsiasjale, et meie suved pole iial kindlad. Hommikul läksin liikvele topis ja pikkades valgetes pükstes, tagasiteel külmetasin ja jälgisin, kuidas maha sadanud vihm poriks muundunult järjekindlalt mööda mu püksisääri ülespoole ronib. Koju jõudes tundsin end kui väga räpane ja väga vettinud kass.
.
Kolmapäeval oli kindlamast kindlam plaan minna Moby't kuulama. Selgus, et neist, kellelt uurisin, polegi keegi sama meelt ning nii otsustasin minna täiesti üksi. Sest ma lihtsalt pidin teda kuulma.
Jalga mugavad jalatsid (kuna pärast pole lootustki taksot saada), kotikesse vihmakeep ja raha ning minekule. 20 min piletisabas ja sees ma olingi.
.
Oi kuidas ma vihkan massüritusi. Vahel oma lõbusa seltskonnaga on tore mõnd väisata, kuid üldiselt massides liikumine ajab mul harja äärmiselt punaseks. Liigutakse ju koordineerimatult, ootamatute pidurdamistega ja siksakitades, nii et minu jaoks äärmiselt arusaamatu kaootilisus. Mina eelistan liikuda sihikindlalt ja ühtlases tempos... See on ka põhjus miks poed mulle nii vastukarva on...
Aga Moby nimel tuli see kõik üle elada.
.
Kui suundusin õlle järele, sain kohe ka kinnitust oma punaseks tõmbuvale harjale. Nimelt suvatses keegi kusagil kaugel suvaliselt õhku visata ühe täis, kuid avatud gin'i purgi, mille õnnetu maandumiskoht juhtus olema paik, kust mina parasjagu läbi jalutasin. Väga valus oli, kui see õlale maandus. Olin nii tige, et oleks sealsamas lööma läinud, oleks vaid olnud keda lüüa. Õnneks pritsis sealt mulle vaid näkku, riided jäid puhtaks, kuid põrkest said pihta veel paljud inimesed ja nemad rohkem juba kleepuva vedelikuga. Palju oli minuga võrdselt tigedaid...
Ja selliseid loopivaid ajukääbikuid liigub seal teatavasti hordides. Neil on seal vist miski pesa...
Ühesõnaga oli äärmiselt tüütu üritada end lava lähistele lohistada, kuid veidi enne kella 23-e see siiski õnnestus.Moby pilt on näpatud sõber Awentuselt, kes seal ametliku fotograafina ringi pidi luusima

Edasi läks juba heaks:) Moby tuli lavale ja oli Moby oma vanas headuses. Tuttavamate lugude peale tuimad eestlased hullusid, vähemtuttavate peale jõnksusid niisama.
.
Mina sain oma pikk olemise kompleksist kah üle. Pidevalt tunnen end Koljatina teiste keskel (pikkust 167,5 :DDD), kuid seal oli tegu, et lattide tagant midagigi näha. Ja paljud lattidest olid õrnema soo esindajad, nii et ei hullu midagi.
Aga mulle kohe üldse ei meeldi massis suitsetajad... No kas ei suuda siis nii palju kannatada? Miks pean mina seal silgud pütis meetodil seistes vägisi passiivselt suitsetama? Mine eemale ja tossa palju tahad...
.
Sain enesele turvamehe ka:) Tekkis naeratlev-kelmikas pilkude mäng ühe kõrval seisva noormehega, mille tagajärjel ta mu eest hoolitsema hakkas. Kui mu kõrvale sattusid erilise hooga vimplevad/visklevad tüübid, kelle higised kaenlaaugud ähvardavalt mu näo lähedal hüplesid, tõmmati mind õrnalt neist eemale ja sätiti end müüriks meie vahele; kui mu õlletops sai tühjaks ja nõutult vaatama jäin, kuna ebamugav kaasa elada, tühi tops näpu vahel, võeti see enda kätte...; kui kikivarvule tõusin, et üle õlgademere miskitki näha ja varvastel kõikuma hakkasin, toetati mind selja tagant küünarnukkidest, et kauem ülal püsida jaksaksin... jne...
Ütlemata armas mu meelest:) Eriti see, et me ei vahetanud sõnagi.
.
Kui kontsert läbi sai ning rahvamass voolama hakkas, kadusin kiiresti inimeste sekka. Natuke kahetsesin, kui nägin eemal otsivat pilku, kuid tahtsin, et sellest jääks vaid armas mälestus. Väga südantsoojendav mälestus ühest õhtust ja hetkelisest virvendusest.
Ei taha oma elu praegu keeruliseks elada, tahan distantsilt vaadelda ja tulevikku hinnata, enne kui valitud suuna võtan...
.
Edasi suundusin koos massiga linna poole ning 1h 15min kand ja varvas meetodil ning kodus ma olingi.
Öö oli soe ja vaikne. Mõnus oli jalutada. Suurest massist eraldusin Tuukri tänava kandis ning sadam oli juba päris hõre. Balti jaama juures oli ainus veidike kõhe hetk, kui valisin ajakulu huvides otsetee turu tagant vanade tehasehoonete kõrvalt, kuid kuna lapsepõlves end regulaarselt indiaanlaseks kujutades sai kätte õpitud kiire, kuid vaikne kassi kõnnak, siis oli suhteliselt ok sealt sammukõla tekitamata läbi hiilida. Pelgulinn oli juba vana hea ja turvaline kodukant. Kell 2 olin emotsioonidest tulvil olles kodus.
.
Peale kontserti selgus, et kaks eraldi sõpra/tuttavat olid mõelnud mind üllatada, kui ikkagi kontserdi ajaks õllekale sattusid, kuid kumbki ei saanud helistamisega hakkama:D Säärane ülekoormus lihtsalt. Nii et selliseid üllatusi tehes tuleks veidike ette helistada, mitte massi sees üritada. Ent olin väga rahul ka üksi käinuna:)
.
Neljapäev kulus niisama vedelemiseks ja reede hommikul sain kõne fotoka garantiist. Unesegasena ei saanud tükk aega arugi millest jutt, kuid pärast oli rõõmu küllaga.
Nimelt oli mu igati vee- ja ka sukeldumiskindel fotokas Indias viimase päeva lainemöllus vett aku juurest sisse lasknud ja lõpetanud funktsioneerimise (olen sellega palju kordi probleemivabalt vee all käinud ja ka sellesama reisi jooksul sai seda vees küllaga tarvitatud, täiesti probleemivabalt). Pildid kaardilt õnnestus kätte saada, kuid fotokas enam eluvaimu ei ilmutanud.
Olin maad uurinud ja kõikjalt teadmist saanud, et veekahjustustele garantii ei laiene. Suhteliselt häirituna venitasin garantiiga, kuni möödunud neljapäeval sai see sisse viidud. Ise valmistasin vaimu ette suurteks vaidlusteks, et kui veekindel asi saab veekahjustusi, siis see peab ju garantii alla käima ja uurisin tarbijaõigusi jne jne jne. Vaim valmis ja fotokas garantiis, ootasin pikka ja närvesöövat protsessimist. Kuni siis reedel (nädal + 1 päev peale sisseviimist) helistatakse ja teatatakse, et fotokat parandada oleks liiga mõttetu/kallis ning kuna seda mudelit enam ei toodeta, siis saan asemele uue ja veelgi parema. Et kas ma olen nõus... Eeeee... Olen või? Loomulikult olen ma nõus! Seega kablutasin kohe samal päeval oma uuele fotokale järgi:) Nüüd on mul taas kotis kantav seebikas olemas:) Suurt ei viitsi ju kaasa tassida eriti...
.
Laupäeva hommikupoole seadsin aga sammud Kirbuturule. Tahtsin näha mis imeasjaga siis tegu on ka ning tuleb tunnistada, et väravatest eemale oli end suht raske saada. Nimelt olid seal vana (ok, mõned ka uuema) muusika müüjad. Tohutult palju oli vinüüle, lettide viisi. Natuke leidsin ka erilisi cd-sid ja kogumikke. Näppisin neid, endal hõbekett suunurgast jooksmas... Igaks juhuks võtsin ühelt paremini varustatud mehelt (muusika mõttes...) ka kontaktid, seega kavatsen temaga kindlasti kunagi mõne diili teha.
.
Aga muidu müüdi seal ikka igasugust träni:) No ausõna, igasugust! Riideid, raamatuid, lelusid, videomänge - seda loomulikult. Üksikud suhkrutoosid, kraanid ja ukselukud olid erilisimad uskumatused mu silmale. Muu oli nagu kirbukalt vast ikka leida võiks. Minu süda jäi aga jah sinna värava juurde... Ahjaa, sooritasin ostu ka - punase 10cm laia nahast vöö. 50 raha:D
.
Pühapäevaks oli planeeritud saardesõit. Olid vanemad Tln-s käimas ja kasutasin juhust ning vedasin oma puhkuseks kujuteldavalt vajaliku träni isa auto peale. Läksime vaatama ka äsja 4-kuuseks saanud vennatütart, kes on endiselt rõõmsaim peebi (lahe uus moesõna, kas pole;D)keda näinud olen:)
Sofia üliõnneliku vanaemaga
Tädi ja Sofia esitlevad vanaisale lennukit
(pildid tegi Sofia emme)

Edasi kulges tee kodusaarele. Nagu ikka, pidasime mokalaata ja viskasime nalja ja nii see kodu lähenes. Praamil kohtasime toredaid tuttavaid (nagu alati:D) ning juba peaaegu koju jõudnult käskis ema auto peatada ning ning mina oma punastes stilettodes pidin sõnakuuleliku lapsena põllule ukerdama. Oli vaja pildistada põllulilli ning mina vajalik element seal. Olgu siis. Minu meelest jääb mulje, nagu oleks pissipeatuselt tabatud:D Ausõna, tegelikult varjun niisama...

Pühapäeva õhtuga saigi esimene puhkusenädal otsa ning edasi tuleb juba teinekord:)

13 kommentaari:

mama de montagne ütles ...

Issakene kui tore on teiste tegemistest ikka lugeda :)
Ja siis, las ma mainin, et ka mina olen julmalt pikalt nende tsekkidega jamanud ja saan aru sellest rahulolutundest, kui ei ole ühti tsekki enam sisse kandmata, ning kui mõnus on näha keskmist ja valdkondi jne. Mina võtan päeva keskmise ka, siis reisid teen alati eraldi ning kulutustest eraldan alati püsikulud, samuti jälgin seda, kui palju kulutan võrreldes sissetulekutega (tavaliselt ca 10% rohkem, seega krediitkaart on kasutuses).
Ja teine asi, massiüritusi vihkan ka. Suitsetamine ja täis inimesed. Mobyl ei käinudki.
Ja soovin sulle veel lahedat jätkuvat puhkust!

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Tore on lugeda jah teiste tegemistest :)
A see tsekkide värk on sinu ja Nolziku kiiks tõesti. Ma ei viitsiks elusees niimoodi mässata :D Igalühel omad kiiksud :D

PS! Pildid väga kenad ja mul hea meel, et sa uue fotoka said ;)

soodoma ja gomorra ütles ...

mulle meeldib sinu mangulisus.
kurat votaks, aga et see puhtalt valja mangida ja sellest kokkuvottes ilus malestus tekitada, selleks peab jaguma kova tahtejoudu ja sirget selga, et asjad oigel ajal ara lopetada.

seda paistab sul jaguvat, kadestan sind kohe seeparast!
kuigi ega see iseeneset kiita iseloomu omadus just pole:)

Siki ütles ...

ma ei oska ka juba palju aastaid ilma eelarveta ja pärast hilisemate kulutuste sissetoksimiseta hakkama saada:) Aga nii detaili ma küll ei lähe, et tshekihunnikut tekitaks. Aga siit saadud vahva idee võrrelda kulutusi + sissetulekut ja võtta päeva keskmise, selle võiks küll ära katsetada:)

Muud lood olid lahedad ja see viimane pilt meeldib mulle ka!

Anonüümne ütles ...

Täiesti kreisi!!!!!!!!!!!!
See on uksumatu! Millised seiklused, millised elamused, väljakutsetest rääkimata.
Mul on tunne, et mina nägin Sind seal. See oli niivõrd afisheeriv vms, et seda oli võimatu tähele panna,kuna olin seal samaslähedal. Tabasingi end mõttelt - kas see paar on äsja kokku saanud või alles kohtunud.Nüüd sain vastuse :)
Väga uskumatud seiklused on Sul, lugesin mõned varasemad postitused ka läbi ja Eesti on uskumatult väike, pean mainima!!!!

Sipsik ütles ...

Jaa, igasugu reisid ja lõbutsemise/ajaveetmise toon ka eraldi välja:) Ikka hea kui on kontroll. Aga enam ma sellist vahet sisse ei lase, tavaliselt nädalas korra ikka korrastan. Kui just ei reisi kusagil.
Aga jah, samuti on loomulikult sissetulekud sendipealt kirjas. Siis kuu lõpus jookseb alati kas pluss või miinus:)

Sa püha taevas, see on küll paras huumor, kui juhtusid tõepoolest just mind märkama, Shakalaka:DDD Kuigi ma küll ei arva, et kuidagi silma oleksin torganud, kuid mine tea mis detail just kellegi pilgu kinni püüab.

Aga jah, Soodoma, ega see omadus just kiitaväärt ole, kui aus olla.

Ning ilusaid mälestusi ma küll tekitada oskan ja iseloom kah õnneks piisavalt tugev, kuid sageli igatsen tagantjärele just seda, et oma distantsihoidva müüri langetamata jätsin... Et mine tea mis oleks saanud jne... See mõte vahel painab peale erinevaid juhtumeid. Kahjuks aga eelistan üle müüri lõhnastatud rätikut lehvitada, ehk vahel ka raudvõre vahelt pahkluud piiluda lasta ning seejärel kaon videvikku...:( Pärast sõitlen end:)

Helina A. ütles ...

Haham pikkuse kompleks :P See on kindlasti nali eks!? sest muidu olen mina koljat :P 175cm. Mõtle nüüd, milline ma uiskudega olen(+12cm) ja kontsadega(+5-+10cm). Eesti standardmõõtu(ehk mitte väga pikad) mehed alati vahivad ehmund näoga, et kas ma nii pikk olengi, aga ei.. kui kargud alt ära võtta, siis täitsa jupp :D

Ja sul fotokaga vedas! Mul vedas ükskord nii mp3 playeriga, millega seoses euronicsiga sõda pidasin. Nende müüja oli tünga teinud, aga ei saanud tõestada, sest tsekki polnud. Lõpuks lahendasid mu probleemi ja asemele sain täiesti uue ipodi koos kahe komplekti kõrvaklappidega. Vahel lihtsalt veab ja lootusetust olukorrast kujuneb võit!

Ahjaa, ja pildid on väga ilusad!

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Pikkusega on Sipsil jah mingi oma teema. Kui Rootsis käisime, siis muudkui seletas, et tema koljat ja tema koljat ja meie oleme gulliveri maalt. Nomaitia, ma olen 165 cm ja ma ei ütleks, et 167,5 kohe koljat oleks :D

Nii et ma ei kujuta ette tõesti, mida Helina veel tunda võib :D

Sipsik ütles ...

Kusjuures jah, ma ise ka ei saa oma pikkuse kompleksist aru. Numbrite järgi Eesti mõistes nii keskmine kui veel olla annab ju...
Ent millegipärast on mul alati tunne, et vaatan masside pealagesid kusagilt kõrgustest.
Ja lihtsamaks ei tee seda asjaolu, et sagedamas suhtlusringkonnas vaid üksainumas sõbrants must paar cm pikem, ülejäänud vudivad nagu nublud ringi... Ja suguvõsas sama asi. Ning vahed pole reeglina paaris sendis vaid juba kümne(te)s.
Oijahh:) Egas muud kui pea maha või jalad lühemaks saagida. Või siis üle saada ja edasi teenida:)

Helina A. ütles ...

Kui ma kontsad alla panen, siis olen isegi oma noormehest pikem, kes minuga muidu täpselt sama mõõtu. Ta on oma kompleksipoisid loodetavasti kõik ilusti maha matnud :D
Olen näinud paari, kus naine võis olla üle 180cm pikk ja mees... no talle õlani ja kui nad siis keset kingapoodi suudlema hakkasid, pidi naine natuke alla kummarduma :D
Natuke koomiline oli(ei midagi halba mõttes), aga armas on vaadata kui armastus ei küsi vanust või.. pikkust!

krista ütles ...

mul oli praegu hea blondiinihetk :)
Loen ja loen ja siis korraga vaatan, et näe sellist tapeeti olen ma ennem ka kuskil näinud ;)

Loojangukuma ütles ...

Eheh, te olete kõik naljatilgad oma pikkuse jutuga ;)

179,5 cm pluss 10 cm kontsa, aga ei põe üldse :)
Kõik sõbrannad on umbes paar meetrit lühemad olnud.. mõne erandiga :D

Ja ema on mul pisikene- 160 cm ;)

Anonüümne ütles ...

No tõesti ei tea, kus sellise pikkuse juures kompleks tuleb. Ise olen täitsa käbi (162), aga parim sõbranna on 180, üks hea kolleeg 185 cm ja 167 tunduks mulle igati keskmisena. Üks veidi pikemat kasvu tuttav kommenteeris kunagi väiksekasvulisi kaastundlikult, et mõtle milline jama - kätte midagi ei saa ja kõigile meestele pead alt üles vaatama :)