esmaspäev, detsember 09, 2013

Uskumatu, ma armastan hambaarsti :D

Hullupööra hea tunne on, kui oled julguse kokku võtnud ja end üle aastate hambaarstile vedanud ning siis avastad, et tõepoolest ei tunne mitte midagi. Ja arst on väga hea käega ja tõeliselt arvestav/hooliv. Ei grammigi üleolekut vaid viskab koos sinuga nalja hoopis...

Mina igatahes sain täna niivõrd hea emotsiooni, et võtsin plaani kohe pikalt ja põhjalikult käia. Finantsiliselt ju kõike korraga teha ei kannata, kuid pikema perioodi peale jaotatult on ikka mõnus küll :)

Kuna vajadust pole olnud, siis on üsna mitu aastat nüüd hambaarstikülastustes vahele jäänud. Oli periood, kus käisin põhjalikult ja lasin kõik korda teha. Siis aga sattusin ühe ülevaatuse käigus arsti otsa, kes väitis, et need kaks tillukest pindmist täpikest, mis mul on, saab ka ilma tuimestuseta ära teha, valu ei ole. No kurja, sina ei saa anda hinnanguid minu valule või mittevalule! Valus oli, rsk! Vastik pinin ja kuum valu ja keha kattumas higiga. Nii ei saa, noh! Mina ju maksan selle süsti eest, sinu asi on see kaks minutit ära oodata, kuni mõjuma hakkab ja siis muretult tegutseda. Milleks peletada, kui säilitada on niivõrd lihtne?
Igatahes taaskord draama-draama ja tuli paus sisse.

Nüüd aga leidsin, et hea oleks lasta taas üle vaadata mis seisud on, vahepeal tekkinud täpikesed parandada lasta ja siis minna karmimate teemade juurde - vanad hõbeplommid kõik välja, uued täidised sisse ja uus toon seega ka hammastele. Surnud hambad ja vanade tumedate plommidega hambad ju kipuvad suus tumedamaks minema ja no ei ole see ilus, ei ole. Tahan, et kõik oleks ühte värvi. See aga võtab aega ja palju-palju raha, kuna noorusest alates on neid tumedaid junne sinna ikka mõnuga laotud ja eks üksjagu ole ka suretatud hambaid, mis uut värskendust vajavad.

Minu põlvkond on veel need, kes sageli suht karmikujuliselt hambaarsti pelgavad. Need õudused, mis igal sügisel kooli ilmunud ja ühe ruumi hõivanud hambaarstikabinettides toimusid... Nojah. Või kasvõi see, et kui olin lasteaiaealine ja mulle esihammaste vahetumisel ilusate labidate asemele kihvad kasvasid ning seejärel tehtud röntgen kinnitas, et on tulemas siiski veel üks sats esihambaid, siis need kihvad toore jõuga tollase hambaravi võimaluste järgi välja sikutati... (jap, mul on kolmandad esihambad, ilma kaitsva vaabata...)
Et jah, see kõik ei ole olnud julgustav.

Isegi imestan, et mu vahepealne taaskordne eemalehoidmine hambaarstitoolist sedavõrd vähe kahju on tekitanud. Aga olen sel teemal hellik, mis teha.
Seega, kui nüüd olin pikemat aega siin hambaarstide kohta taustauuringut teinud ja selle enda arvates mulle enim sobiva välja peilinud, oli mu rõõm üüratult suur, kui arst mu ootused täitis ja kõvasti ka ületas.
Sest ma tõepoolest ei tundnud midagi - isegi süsti tegemist mitte :D Uskumatu rõõm :)

Mis omakorda garanteerib selle, et mul ei ole mingisugust probleemi uue visiidi aega oodata ja käia järjest ning oma plaan täide viia :)
Vot kui vähe on vaja, et hädapätakal rind julgeks läheks :) Ainult head arsti :)

1 kommentaar:

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Mul hea meel, et leidsid hea hambaarsti! Tõesti ei ole need hammaste teemad üldse hullud, kui oled õige arsti kätes. Tänapäeval nii head vahendid ju. Aga no rahakott peab ainult puuga seljas olema :)