teisipäev, veebruar 03, 2015

Nädal 5 (jaanuar)

Ilm sama. Selle vahega, et pühapäeval sadas piltpostkaart maha.

Nädala kild tuli hr Vassiljevilt. No ma pole ammu enam nii südamest naerda saanud :D Et ikka uskumatu küll, milles kõiges naised süüdi on :D
Edu poliitikas!

Muidu? Kool-kool-kool-kool. Ja semestri lõpetamine. Ja kool-kool-kool-kool.
Ööuni keskeltläbi 4h igal ööl, miinus 1-2 korda Noorema Poisi söötmiseks ärkamine.
Seetõttu vedas nädala lõpuks tervis veidi alt ja tekkisid lausa tasakaaluhäired, kuid siis sain veidi puhata ja taastusin :)

Vanem Poiss on lasteaias oma õgardlusega jätkanud. Nt ükspäev oli söönud lõunaks 4 portsu kalasuppi, õhtuks 2 portsu omletti/võileiba. Supid üldse mekivad talle hästi, ülejärgmisel päeval oli ka seljankat söönud 3 portsu... Pakkusin juba, et peaksin ehk mitme lapse eest toiduraha maksma hakkama :)

Uueks hobiks on tal kasside taastamine. Leiab kassikarva, siis läheb kassi juurde, surub karva kassile kasukasse ja teatab "Peitu!". Et kust ripakile, sinna tagasi :)
Ja joonistamine... No mina aru ei saa - üks meist on alati temaga koos, kui ta ärkvel. Ainult a la kempsus käies eemale või Nooremat Poissi üles magama viies. Mõned hetked, eksole. A selle mõne hetke tulemusel on ilmunud meil joonistused põrandale, lauale, sügavkülma kirstule, akendele... Millal??? Täielik müstika. Teab küll, et joonistada tohib vaid paberi peal, kuid kuidagi on need šedöövrid muudele pindadele ilmunud...
Õnn, et on veepõhised vildikad ja saab lihtsalt ära pesta. Aga siiski!

Muidu on armas. Käib vennal suud pühkimas, kui tollel kett maani ja tassib mänguasju ette. Järgmine hetk jälle krabab kõik sülle ja kisub käest ning viib eemale. Siis toob jälle uued asjad... Hirmus korraldaja.
Vahel on riiakas. Siis hakkab jalgpalluriks ehk annab vennale kolbaga koksti vastu pead. Äärmiselt vastik komme ja suur tülide allikas meil. Tegeleme.

Sõnu tuleb iga päevaga juurde. Täitsa selged ja asjalikud. Enam ei ole "Puta-puta, nana tuu!" nii, et vaid mina aru saan. Ikka selge tekst. Põhiliselt 2-3-sõnalised lausehakatised. Teeb end suurepäraselt selgeks. Mõned väljendid on muidugi tõlget vajavad, näiteks kollane on tullane (õpime parasjagu värve), pliiats on piila ja linnutibu on linnulibu...

Koos meeldib neile peitust mängida... Tähendab see siis seda, et üks lidub laua jala või muu kitsa koha taha ja sealt siis kikutavad üksteist. Ja lõkerdavad vastastikku pilkkontaktis olles niimoodi naerda, et mul tahaksid kõrvad mimoosi kombel rulli keerduda :)

Ja Noorem Poiss... No selle selliga pole miskit peale hakata.Vähe sellest, et end tugede najale püsti ajas - nüüd otsustas ka tugede najal käima hakata. Käed toolile ja seda enda ees lükates minekut! Ise ei oska päkkagi õigesti asetada... Aga nii, kui teda tagasi käpuli panen (sest mulle ei meeldi, et ta 5-kuusena tugede najal käib), hakkab riidlema ja vudib kiiresti mõne serva ligi, et end püsti vinnata.

Istuma hakkas kah sel nädalal. Aga ise istesse ei tõuse. Küll aga laskub istesse püstiasendist :D Kui just spagaati ei vaju, endal jahmunud ilme näol :) Ja põlvitamine on ka selge.
Ja kukub... Sest no ega pole ju vaja kahe käega hoida, kui millegi najal seisma jääd. Siis tuleb ühe käega vehkida ja tasakaal kaotada. Või siis teine käsi ka lahti lasta - mats ja maaühendus.
Oehhhhhh......

Saunas ei toimunud miskit erilist :D Lollusi ei teinud, hea oli.

Kommentaare ei ole: