pühapäev, oktoober 04, 2015

Korra eemal

Jube-jube-jube imelik oli korra eemal olla.
Samas - kõiksugu lähedased muudkui korrutasid, et ma vajavat seda ja saan korra end välja magada ja muu selline blablablaa.
Nii ma siis üldsuse survele allusin ja nädalakese kodust eemal olin. Eemal kodust, eemal lastest. E-ga Prantsuse Rivieral. Et tuttav ja turvaline kant, natuke ehk soe ka veel ja ei pea kaua ära olema :)
Sinna saime Estonian Airiga otse, kuid kuna tagasi tulime oktoobris, oli hooaeg ka EA jaoks läbi ning pidime partnerdama KLM-iga üle Amsterdami.

Aga poistest siis:
Vanamehega pole hullu, ta saab ise pestud-kustud-kammitud ja isegi pikematel äraolekureisidel käidud, kuid poiste pärast oli mure. Või noh, ikka enese pärast pigem :)
Pole neist ju eemal olnud. Vanemast Poisist 1 öö siis, kui blogijanaistega kokkutulek oli sügisel 2013, mil ühe öö pealinnas veetsin ja enesele teadmata tegelikult juba Nooremat Poissi ootasin. Vanemast ka siis, kui Nooremat sünnitasin ning kui Nooremaga Tallinnas haiglas olime selle aasta kevad-suvel. Nooremast Poisist polnud aga kunagi eemal olnud ja tema kipub minu külge klammerduma. Vanem Poiss on asjalik, tema teadis rääkida, et emme on reisil ja asi vask. Kui tagasi tulin, teadis kohe kingitusi nõudma hakata :D 2a ja 7k ikkagi juba.
Noorem seevastu (1a 2k) vaatas mind tunnistavalt, tuli sülle, tahtis kohe maha, kuid mõtles siis ümber ja lõi käed ümber kaela ning ca tunni jagu ei lasknud neid lahti. Vahetevahel piilus mu kaelaõnarusest mulle otsa vaadata ja siis liibus edasi. Lõpuks hakkas naeratama ja siis ka naerma. Nuttu õnneks ei tulnud :)
Aga emotsionaalselt oli selline reaktsioon mulle raske...

Vähemasti oli neil minu äraolekul tore ja pidev äkšõn. Olid vanavanemad Saarest neile seltsi pakkumas ja mõne aja pärast viibisid koos issiga mõned päevad Saares ning siis juba hakkasidki kodus mind ootama. Vanem Poiss oli Saares narivoodis hullamas käinud ja silma korralikult rulli kukkunud, kuid ei hullu - torkas oma kärnas ja juba kollaseks tõmbuva silma mulle nina alla ja teatas rõõmsalt: "Mina kukkusin silma rulli! Palju-palju verd jooksis ja siis Mummi lohutas mind palju".
Nojahnoh :)

Aga tõepoolest - sain reisil magada! Mitu ööd ilma kordagi ärkamata - no mida veel võib tahta! Ajagraafik enda suva järgi... No anna asu! :D Sellega võib ära harjuda ju!

Igatahes - Rivieral oli sügis. Saime küll isegi päevitada ja puha, kuid suurem osa aurust läks siiski ringikodimisele, šoppamisele ja söömisele. Aga varasem aeg ei sobinud mulle Noorema Poisi vanuse tõttu ja pileteid broneerides tahtsin olla kindel, et olen selleks ajaks imetamisega ühel pool. Ja et seda plaanisin teha aastaselt, siis väike varu otsa ja nii see hooaeg läbi saigi.
Aga noh, 23 kraadi ei ole ju ka mitte paha, eksole.
Pilte tegime mõlemad ainult natuke ja telefonidega, seega topin siia mõned E tehtud kollaažid ja aitab küll. 

Vintage teema on ülipopp. Kõikvõimalik selleteemaline ning näiteks meie villa aias ilutses selline masin, nagu viimasel pildil näha. Paremal keskel killuke meie villast :)

Elamiseks sattusin valima müstiliselt mõnusa koha. Jahisadama kõrval villade rajoonis majutusvilla. Privaattänav, mille mõlemas otsas läbipääs vaid kiibiomanikele. Ütlemata vaikne, mõnus ja privaatne. Ja nt vastasmaja ees parkis Aston Martin + muu selline silmailu ümberringi :)
 

Kui enamuse aega veetsime Nizzas, siis korra külastasime ka Villefranche-sur-Mer'i. Monacosse ei hakanud minema, kuna seal korduvalt käidud ja mis seal ikka uut näha. Jahid, autod, majad, pargid, grotid ja mäsu-mäsu-mäsu. Same as Nice :)
Sööma sattusime pea eranditult väga super kohtadesse. Eks E näppis muidugi ka TripAdvisor'it, kuid ikkagi. Kaheksajala-salat nt koosneski tervest taldrikutäiest kombitsajuppidest, paar imetillukest tomatitükikest ja mõni leheke salatit juures. Muidu aga näsi neid kombitsaid ja aus kaup sai! Ei olnud isegi kummised teised :)

Kala oli muidugi alati hea, samuti nagu galettes'id ja crepes'id. Isegi pitsat käisime söömas, kuna oli üks imeilus pitsa silma hakanud ja meenutamise/otsimise peale sai umbe täis koht ka üles leitud ning õnnekombel seal laud saadud. Peale meid ootasid inimesed seinaorvas istudes, et ehk vabaneb mõni toolike... Nii oli kõikjal - head kohad olid kiiresti täis.
Igatahes oli meil vahva ja meenutamist väärivaid seiku sai üksjagu. Nagu nt privaattuur suletud grotis, lesbiline rahakott, kaotsiläinud buss, maa-alune tänav, ehmatav kunst, mõningad esiti ülbena mõjuvad, kuid tegelikult äärmiselt soojad teenindajad jne jne jne.
Ja ma sain magada :D :D :D

6 kommentaari:

Evelyn ütles ...

Lesbilibe rahakott :))))

soodoma ja gomorra ütles ...

Pilte on vähe, aga sellised. et KOHE tahaks sinna!

herz ütles ...

Kui mõnus! :)

Sipsik ütles ...

Nujahnoh :D

mama de montagne ütles ...

Nizza on väga äge! Ja tubli, et käisid ja endale ka aega võtsid! Ja sinule ongi see kõik raskem ka, see eemalolek. Lapsed ju harhyvad ja lõpuks on see kõigile loomulik!

ingel ütles ...

Nii tore, et said ilma lasteta käia! Me 2x lastega käinud ja noh...ei ole see koht lastega käimiseks. Seega tegid õige valiku. Ja pildid on ägedad!