esmaspäev, august 01, 2016

2

Suvesoojus koduõuel


Täna, täpselt 2 aastat tagasi, fikseeriti kellal 22:14 ning oligi sündinud meie teine laps. Väike vägilane, 5040g ja 57cm.
Olles sündides ca 2-kuuse lapse mõõtu, ei ole ta sama taktikat jätkanud. Venna 2-aastasest olemisest lühem, kuid tiba raskem. Jalg on lühem, kuid ülakeha nagu väike põkk. Väike "vetsumärk".

Titevoldid tänaseks kadunud ja kõikvõimalikud hambad ammu suus. Lobiseb. Pillub pikali. Võõrastega pikka aega eemalehoidev ja vaikne, silmad maas. Kui aga avaneb, siis kallistab pooleks. Kutsun teda seepärast põdrakärbseks :)
Kangust täis. Ikka kohe jagub seda kangust! Samas sulatab kurjemagi meele, kui säravate silmadega käe ulatab ja "Tule, tule!" kaasa kutsub. No kuidas sa riidled sellisega...

Ei rabele nii palju kui vend, mõjub tasakaalukamana. Süveneb. Uurib ja puurib ja nokitseb omaette.
Laulab täna vennast paremini :D
Sõnu tuleb iga päevaga. Või pigem lauseid. 4-5-sõnalised.

Aeglasem kui vend, kuid tugevam. Maadeldes teeb kolmepoolesele ära - too vaid väänleb ta käes. Joostes jääb kõvasti alla, kuna teine koosnebki ainult koibadest (peajalgne?) ja teise jaoks on jooksmine ainumõeldav liikumise viis.

Tänasest taas lasteaias. Ei saanud muudmoodi. Minul puhkus läbi, lasteaed tänasest taas avatud ja Vanamees kaugel reisil. Ema (minu oma) peab kah tööl olema, seega ei midagi - lapsed lasteaeda. Õnneks sujus suurepäraselt ja oli musterlaps nagu ikka :) Ainult et kojugi tulles veel muudkui korrutas, et tal täna sünnipäev. Eks see pidu on pikaks veninud jah - eile sai sugulastega ette ära peetud ja täna siis afterparty lasteaias :) Pool ööd küpsetasin muffineid kaasa... Teisele (esimesele) ka ju paar plaaditäit, kuna tema läks sõimest välja suurte laste rühma ja jagas siis esimese päeva puhu kõigile personaalselt muffineid :)

Et siis kah. Ei ole meil enam titte majas.... On 2- ja 3-aastane... Oijahh! :)

2-aastased (august 2016 + veebruar 2015)

2 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

kas see väike suur vägilane on sinu nägu?
Õnne talle ja teile sinna kuhjaga!

Sipsik ütles ...

Tänud, tänud! :)
Tead, kui ma vaid teaks! Ühed ütlevad üks ühe, teine teise nägu ja teised vastupidi...
Kunagu võtsin ette enda ja Vanamehe lapsepõlvepildid ja tuvastasin, et Vanemal Poisil näo alumine pool minult ja ülemine Vanamehelt ning Nooremal silmade osa minult ja suu osa Vanamehelt... Aga mine sa tea :)