neljapäev, juuli 12, 2007

Filmisoovitused

Vahepealsetest filmielamustest veidike.

Mingi aeg tagasi jooksid kinos kaks Woody Alleni uuemat filmi. Koostööprojektid Scarlett Johanssoniga.
Woody Allen on mind seni suhteliselt külmaks jäänud. Olen ikka arvanud, et ma pole piisavalt intelligentne tema filmidest arusaamiseks.
Kas on Woody muutunud või on vanuse lisandumine minuga oma töö teinud, kuid ma pean oma arvamust korrigeerima.

Kuna ma pean Scarlett Johanssoni üheks atraktiivsemaks tänapäeva näitlejatariks (avastasin ta filmis "Tõlkes kaduma läinud", millele leidsin kohe ka kinnituse filmis "Tütarlaps pärlkõrvarõngaga" - seda soovitan väga), siis oli minus kõva kiusatus nende koostööd vaadata.

Laenutasin ühel õhtul filmi "Scoop" (tõlkes oli pealkirjaks vist "Kõmulugu"). Hmm, kuna ma pole Alleni käikudega väga tuttav, siis tuleb tunnistada, et mind film haaras. Põnevust ja kaasamõtlemist jätkus algusest lõpuni ning naerdagi sai piisavalt. Soovitan seda kindlasti vaadata, kes tahab näha midagi huvitavat ja samas piisavalt kerget. Treilerit saad vaadata siit.

Scoop'ist innustust saanud, laenutasin järgmine kord filmi "Match Point" (tõlkes "Matshpall"). Ossapoiss! Olen siiani selle mõju all, kuigi möödas on jupp aega. Äärmiselt huvitavad käigud, inimeste suhtumised, valikud, prioriteedid, suhtumised endasse ja ümbritsevasse ja kriminaalse poole pealt - kui napilt jooksevad mõned piirid... Täiesti hämmastav film mu meelest. Ja appi kui eluline! Ok, mõningate äärmustega, kuid siiski... Selle filmi võrra saab minu plahvatuslikult kasvanud kodune filmiriiul kohe kindlasti veelgi täiendust. Ütlemata mõtlemapanev film... Eriti hea vaadata natuke tõsisema tuju korral. Treilerist huvitatutel pilgud siia.

Die Hard 4 meelitas ühel õhtul kinno. Klassika. Mulle meeldivad sellised kerged märulid. Ok, kaklevad ja madistavad ja kurjamid surevad, kuid seda ei näita. Ei ole valus vaadata, jõhkrus on nagu tagaplaanil. Olulised ikka hero-naljad ja "kangelasteod". Äärmiselt kerge vaatamine kena mehega peaosas:)
Selle filmi puhul õnneks ei saa öelda, et järg jama. Vähemalt 4.osa oli küll hea. Ok, vahepeal on USA filmides kohustuslik poolnutune loeng pereväärtustest ja kodumaa-armastusest, kuid selle võib andeks anda. Eriti kuna seal mängis üks asiaadist naine (nimeks tal Maggie Q), kelle ekraanile ilmudes ei olnud ma võimeline enam sisu jälgima. Hämmastav kui ilus naine see oli! Üks peamistest kurjamitest muidugi, kuid teadaolevalt on ju ka Bondi filmides kõige ilusamad naised ikka pahad. Bondi head naised on reeglina vähem silmatorkavad.
Die Hard 4 treilerit vaata siit.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.