laupäev, jaanuar 26, 2008

Eurolõõritusest


Vaatasin täna Eurolaulu tutvustavat saadet. Tuli jälle masendus peale, et mitte kui miskit pole. Taaskord.
9. loona tuli aga üllatus. Ma ei tea kuidas see lugu Eurolaulus kõlaks, kuid mulle meeldis pakutavast ainsana. Esitajaks keegi noor tütarlapsehakatis Iiris Vesik ja lugu "Ice-cold Story". Klippi saad kuulata siit.

Väegadi positiivne üllatus. Tüdruklaps laval nii mõnusalt vaba ja hingega asja juures. Samuti inglise keel ei kõla tema suust kohe üldse mitte jubedasti, vastupidi. Mulle meeldis, päriselt! Tibake nagu Nightwishilik....
Nati itsitama ajas taustalauljate ja pillimeeste kontrast - paljad ülakehad versus Matrixi-mantlid, kuid tegelikult minu maitsele olid mõlemad söödavad. Ja muidugi ei puudunud vana hea Sullivan:D Jäätumise koht oli väga vahva. Ja Bentoni hääl taustal on täpelt see õige. Super. Ainus lugu minu jaoks, mis sealt valikust kõlbas.

9 kommentaari:

Hundioru Nirti ütles ...

Täiesti nõus!

Kas sulle ei meenuta Iirise hääl natuke Emiliana Torrinit? Mulle meenutab, eriti nende salmide laulmise ajal.

Aga kindel see, et ta ei võida. Head lood ei võida mitte kunagi :( Pubekad hääletavad Taavi poolt.

Tefkon ütles ...

Kui isegi "Ice-cold Story" võidaks, siis euroopalaval jääks ta kindlasti teistest konkurentsidest alla. Esiteks, mis on ainult minu arvamus, ei sobi Iiris lauljaks, kuna tal on vastikult lapselik hääl, mida saaks eesmärgipärasemalt ära kasutada, näiteks mõnes muusikalis. Teiseks, selline lapselik hääl tingib ka esituses poweri vajaka jäämise. Esituse ja muusika poolest on palju paremaidki laule, mille vahel valida. Sorry.

Anonüümne ütles ...

Mulle meeldis ka see laul kõige rohkem. jah, võibolla Birgiti oma oli professionaalsem, aga igavam igatahes.
Kuid sellist laulu, mis läheks ja teeks ilma - minuarust polnud.
Iris Vesik muide oli 2007 aasta Kaks Takti Ette finalist.

Kaia ütles ...

Need kõik lood olid üsna tüüpilised erolaulud. Magedad lausa.. peale Kreisiraadio, mis parajalt mõnitas seda eurolaulu üritust :P Muidugi minu vaieldamatu lemmik Margus Vaher oli ka hea, kuid oleks veel parem olnud, kui ta oleks üksi laulnud.. Aga , võitku parim!

Sipsik ütles ...

Ehh, mina arvan, et ega seal eurolaulus tegelikult lauluoskusega polegi miskit peale hakata. Ikka loeb kas see kes kuidas pullitegemises mõjub või kellel paremad suhted naabritega. Muusikast on see üritus ammu kaugenenud.
Selles mõttes sobiks sinna meilt kaks komejanti - kas Kreisiraadio oma lollusega või Rolf oma vähemustele suunatusega.

Sipsik ütles ...

Kusjuures mingisugune sarnasus Torriniga tundub olevat küll:) Kuigi Vesik tundub teravam ja Torrini pehmem...
Ag see Kahe Takti finaali asi - ma mõtlesin kust ma seda nime kuulnud olen:) Järelikult käis ajakirjandusest läbi:) Tänud!

g-mail ütles ...

Minu lemmik. Ja tõesti peaks mainima ka minuarust oli Dave Benton taustalauljana selles laulus kui kirss kreemitordil:P
Super. Iirisel võib kll olla selline titekas hääl võibolla kuid see laul sobis talle kui valatult!!! Loodan, et ka see võidab:D Igastahes hoian talle põialt....kes teab vbolla ka hääletan sel aastal.

Anonüümne ütles ...

komejant lähebki. ainult et kas euroopa kreisiraadio naljast aru saab? niipalju kui mul kogemusi on, siis suurel osal euroopast naljasoon lihtsalt niiiii teine...

Sipsik ütles ...

Mina arvan et ei saa. Eriti kuna ega neile ju kõrvu kõlama jää et jess, tegid mingid eestlased täiesti võõras keeles laulu, millest nad ka ise aru ei saanud. Seda tunnevadki vaid eestlased. Teistele kõlab enivei, et mingi võõras rahvas laulis mingis oma võõras keeles mingit ilma poindita laulu.
Mõjuks vast siis kui omas keeles püüaks sõnumiga mingit naeruväärsust edasi anda.