esmaspäev, veebruar 25, 2008

Vastel

Pilt pärineb Nõmme Seikluspargi veebist

Hakkasime ka Kojas blogi pidama ja paluti teha sissekanne Vastlapäevast. Kuna nagunii oli vaja kirjutada, postitan siia kah:)

Vastlapäeval lastakse ikka liugu, eksole. Et mida pikem liug, seda pikemad linad... Kuigi jah, tänapäeval saab lina pikkust ka kaupluses valida:)
Seda lihtsat tõsiasja ignoreerides otsustasime siiski ka vastlaliu teha. Et seltskond oleks kirjum ja sõprussuhted kiiremad tekkima, ühendasime jõud ka teiste Tallinna kodadega.

Mida aga vastlapäeval ei olnud, oli lumi. Kas see üllatas? Tegelikult mitte.

Jonnakate eestlastena suundusime liugu laskma hoopis Nõmme Seiklusparki.
Seal kinnitati meid turvarihmade külge, pähe seoti kükloobid (loe: otsmikulamp) ning lasti ükshaaval rajale. Vähem julged elasid raja all kaasa, moodustades energilise kisakoori.

Lisaks mitmete meetrite kõrgusel puude küljes erinevatel õõtsuvatel-veerevatel-pöörlevatel atraktsioonidel turnimisele sai tõepoolest ka vastlaliugu lastud! Iga rada lõppes nimelt pikema maapinnale laskumisega ning ka üleval latvades tuli vahel puudevaheline pikk hüpe sooritada, mis väikese liu mõõdu välja andis. Rullikutega trossi küljes, hoog sisse ja vastlaliug missugune!

Erilise elamuse jättis kõrvaltvaatajaile asjaolu, et ega seda polnud eriti aimata kellele seal üleval ergutust karjud. Näha oli vaid tume inimkogu veelgi tumedama öötaeva taustal. Aga julgustust oli ronijail tarvis! Eriti kui Tarzani hüpe kätte jõudis... Haarad köiest ja viskud pimedusse....

Aga tegelikult oli väga efektne vaadata puude otsas vilksatavaid tulukesi ja kuulda keset ponnistamist üksikuid hõikeid, kiljatusi ja naerupahvakuid.
Lõbus oli:)

Näpud külmast kanged ja adrenaliin laes, suundusime Hiiu Pubisse, kus jõime sooja teed ja lasime kukeldistel hea maitsta. Kokku sai meid enam kui 30!
Sõbrad ning toredad tuttavad peavad inimesel ikka olema!

Kommentaare ei ole: