kolmapäev, september 24, 2008

Jaks sai otsa...


Ma olen väsinud.
Taas olen oma elu selliseks suutnud elada, et mitte ühelgi õhtul vaba aega ei oma.

Taas vastan sõprade "saame kokku!"-kõnedele, et "mulle tundub, et järgmisel nädala teisipäeva õhtu oli mul vaba. või siis kolmapäev. kui taas märkmiku ligi jõuan, annan sulle teada, eks? siis lepime täpsemalt kokku".

Taas ei ole nädalavahetustel aega magad. Hea, kui kodus juhtun olema.
Tööl on ka praegu kuidagi eriliselt produktiivne periood. Kõik lausa lendab käes ja "to do"-listis saab järjest läbikriipsutamisi teostada.
Hinnaks see, et maailma uudistest kuulen mingi killukese vaid raadio hommikuprogrammist. Puhketoas olevatele ajalehtedele pole enam ammu pilku heitnud ning täna jõudsin üle pikemat sorti aja veebilehti sirvida nii, et ei piirdunud vaid pealkirjade silmitsemisega. Nii mõnigi teema sai avatud ning infovoog kõrvade vahele lubatud.

Mahamurdvat väsimust õnneks veel peal ei ole, kuna piisavalt palju ajakulust möödub ka vaba aja tegevusi harrastades. Selles mõttes väga ok, et varahommikul tööle jõudmisest veidi hilisemate õhtutundideni on intensiivne töö-töö-töö, peale ukse seljataga lukustumist algab aga fun.

Omamoodi lõivu on siiski tulnud tasuda. Viimased päevad on kurk kangesti kipitama hakanud (kahjuks ei ole harjumuspärane porgandihääl ikka veel seksika kähinaga asendunud), juba paar päeva ajab nina mingisugust vett välja ja tänasest alustasid silmad kipitamist. Nüüd siis larbingi kofeiinikuna teed rohke meega...
Kuna ennast nt valesti rõivastumises süüdistada ei taha, süüdistan hoopis I-d, kes oli nädalavahetusel üks meie Ruotsi-tripil osalejatest ja oma tatise ninaga kindlasti ka mind nakatas...
.
Algas sügis ja ilmad läksid ilusaks. Arumaisaa. Pea terve suvi tuli vihma ja hallust taluda, nii et peale lugemise ja enesele ehete meisterdamise (sellest kiiksust/haigusest kirjutan tulevikus pikemalt) suurt miskit teha ei tahtnud. Nüüd aga, kui sügis käes, tuleb kõik tegematajätmised tagasi teha.
Kool algas samuti. Seni ikka veel naudin seda väga-väga. Loodan, et see nauding ei kao niipea.

Avastasin enese jaoks ühe ütlemata huvitava valikaine - politoloogia. Eriti mõnus on meie õppetöö vorm - igast loengust pool on seminari vormis. Arutleda, vaielda, ümber lükata ja kinnitada..... Ja kuna osavõtu aktiivsus mängib lõpphinde kujunemisel rolli, on mul lootust sealt väga hea tulemus saada:) Esimesel korral saime õppejõuga igal juhul väga hea kontakti.

Kuna seekordne laevakruiisike oli mõeldud lisaks kahe tähtpäeva koostähistamisele (loe: nautlev õgardlemine õhtusöökidel + veinid-kokteilid ja niisama tšill) ka šoppamistuurina, siis tegelikult on mul väga hea meel, et samuti sammud poodidesse seadsin. Kuigi algselt mõtlesin muust kambast irduda ja linna peal kolada.
Eneselegi üllatuseks leidsin stangel rippumas pükskostüümi, mida nii hädasti hetkel vaja oli. Nüüd juba mitu päeva kannan ja olen jubedalt rahul. Eriti seetõttu, et ma ei pidanudki pükse pikemaks laskma vaid sain muretult kohe jalga tõmmata (kobin: arumaisaa kellele rõivaid õmmeldakse. olen kõige keskmisema (167,5) pikkusega ja üldse mitte eriline pikk-koib, kuid püksid reeglina kukekad. ja see on kohutavalt inetu vaatepilt. alati jälgi ostes, et oleks piisav õmblusvaru, mida siis järele lasta... ja ma ei usu, et see ainult minu probleem on. materjali kokkuhoid või tehakse kõik rõivad päkapikkudele? meetrisest taljeümbermõõdust pükstel/seelikutel ma parem ei räägigi)

Igatahes olen äärmiselt rahul hinna-kvaliteedi-välimuse suhtega ning fakt, et 3,5 tundi poodides kolamist selja valutama ja närvi krussi keerasid, oli selleks hetkeks unustatud. Saamisrõõm:)
.
Olen kurb, et Kuressaarde hakkab lendama Estonian Air. Ok, korralikum ja suurem (33 versus 18) lennuk kindlasti, kuid igavene ikaldus. Väljasõit reede õhtul hilja, tagasi juba pühapäeva lõunast (kokku väheneb saares veedetud aeg 6h võrra). Hinnad kallimad. Tudengisoodustus kehtib kuni 24.a.
Seega mina hakkan maksma pea 2x hinda senisega võrreldes. Mistõttu vahel isegi autoga mõistlikum minna (sõidu aeg autoga küll pikem, kuid reedel saabumine ja pühapäeval lahkumine samal ajal). Hirrrrrmus kahju, mulle nii meeldis lennukiga kodus käia.

Mistõttu sai vastu võetud otsus lipata koju septembri viimasel nädalavahel. EA alustab lende oktoobrist.
Kurb uudis, et tagasisõiduks oli pileteid, sinnaminekuks mitte.
Kaalusin varianti, et läheks siis bussiga. Elab korra üle küll.
.
Ükspäev astub siis töökaaslane ligi ja teatab, et "meil tuli mõte üks koolitus sinu kodusaarel teha, mis arvad, kas sulle sobib see aeg? neljapäeval sõidame välja, laupäeval tagasi".

Nonii, minu saardemineku mure sai lahendatud:) Õige nädalavahetus ja lõbusa seltskonnaga minibuss:) Sobib!

6 kommentaari:

g-mail ütles ...

No seda on kll nüüd hea iseenesest kuulda, et Saarde oled jällegi tulemas. Saunaskäies mõõdunud nädalavahetusel isegi mulle mainiti seda. Aga noh jah. Kas sul nüüd ka leidub aega külla tulla. Kuigi...Kui nüüd ausalt tunnistan, siis ma pean vist veel viimast nädalavahatust veetma tööl olles. Kuid võite ju külla tulla. Sinu ema avaldas küll soovi seal taaskord pitsat maitsta :)...

miisu ütles ...

Kas sul see est. airi sooduspakkumine on tulnud?

1. oktoobrist kuni 31. oktoobrini kõigile lendajatele üllatushinnad: ühe suuna hind Kuressaarest alates 170 kroonist ja Tallinnast alates 190 kroonist. Hind sisaldab kõiki tasusid.

Anonüümne ütles ...

Muide, sinu pükstemure ei ole mitte selles, et sellisele pikkusele ei tehtaks pükse, vaid selles, et sellise pikkusega naisterahava kohta on sul keskmisest pikemad jalad. Mis tähendab ühtlasi seda, et püksid on lühikesed. ivariga on sama häda - tema pikkusele riideid on, aga ta ka juskui mingi naismannekeen, jalad on jube pikad - ja tulemus on sama, et enamik pükse on lühikesed. :)

PS. Mulle ka EA lennukorraldus Saarde ÜLDSE ei meeldi. Ok, kallim kurivaim jah (arvatavasti oleks ka Avies hinda tõstnud),aga no need ajad, millal lennatakse, on ju nõmedad. Miks peab pühapäeva päeval tagasi tulema???? Tundub, et need lennuajad on EA enda jaoks, millal talle sobis lende teha, mitte lähtuvalt sellest, millal inimesed tahaksid Kuressaare-Tallinna vahet sõita.

Sipsik ütles ...

Nonäed, aja kisa lahti ja saad inffi:DDD
Mina ei teadnud sellisest sooduspakkumisest miskit;)

Aga sain aru miks sellised ajad. Kõva lobitöö.
Nimelt on Kuressaare golfiväljak hetkel Eesti parim ja sooviga golfituriste (kes ikka käivad uusi väljakuid avastamas üle maailma) kohale meelitada, ongi ajad sätitatud nii, et saaks muudele EA lendudele ümber istuda.
Ega jah, saarlased polegi peamine sihtgrupp...

miisu ütles ...

Sa registreeri oma e-mail e-klubisse ja siis saadki teada :)
http://www.estonian-air.ee/eklubi

See soodukas: http://www.estonian-air.ee/uudised

Sipsik ütles ...

Jep, peabki end lisama. Eks neid soodukaid hakka ka edaspidi olema.
Aitüma!

Ainult kahjuks minule ainuvõimalikul nädalavahel pakuvad hinnaks 189 + 402, seega ju siis soodukad tagasilennule otsas.