kolmapäev, oktoober 01, 2008

Vot tahan kohe kobiseda


Täna jälle tigetsesin poes. Kahtlustan, et kõrvaltvaatajale paistan kui depressiivne pensionieelik, kes käib ja turtsub omaette.
Kui saaks, hoiaks sellistest kohtadest eemale, kuid ei saa ju.

Viimasel ajal olen harjunud oma tavapärased ostud tegema Pirita Selverist. Peale laienemist on see pood muljetavaldava valikuga, aka seni pole ma otsitava osas veel tühjade kätega jäänud.

Seega ärahellitatud.

Kuna Norde Centrumis asub loomapood, kust kassloomadele õiget liiva osta saab, siis mõtlesin optimaalne olla ja samas asuvas poes (oli vist Rimi) ka paar vajalikku sisseostu teha.

Viga ja rohkem seda ei tee.

Valik sama nigel kui Säästukas. Midagi nagu on erinevast sortimendist, kuid valikut mitte mingisugust. Õiget jogurtit - ei. Õiget vett - ei. Õigeid komme - ei. Ja tahtsin vaid üksikuid tooteid ju. Ei tea mis siis oleks saanud kui mu soovide nimekiri pikem oleks olnud.

Kodukaupadest, mida soovisin, ei leidnud samuti mitte ainsamatki soovitud eset.

Lisaks passivad vahekäikudes hiiglaslikud mammid oma täiesti tühjade kärudega (paistab, et neid on vaja vaid käimise toetamiseks, mitte kaubarohkuse huvides), kärud ristseliti kitsast teed blokeerimas. Teed märkuse möödumissoovist - saad vastu hävitava pilgu, et prouat tema tähtsal hügieenisidemete paki näppimisel segada julged ja puhisedes ja rõhutatult aeglaselt nihutatakse käru mõni sentimeeter. Hirrrrrmus tahtmine on talle oma käruga ahtrisse sõita. Säilitan siiski jaheda viisakuse.

Olen ka ise käru võtnud, kuna loomapoest ostetu on kohutavalt raske. Ja siis see käru ei liigu ka veel. Veab aga külge ette ja kisub mind sinna kuhu vaja pole. P*****.

Jälle sama mammi järgmises vahekäigus ristseliti ees. Halastage ometi!

Järgmises vahes löga keset põrandat. Roosakas-valge ja haiseb. Libe on ka. Et sellest mööduda, tuleb väga pikalt tagurdada.
Krt, nagu mingis 15 aasta taguses külapoes šoppaks.

Lisaks valiku puudumisele on ka kauba paigutus täiesti ebanormaalne. Läbisegi on täiesti jaburad asjad ja lisaks leiab mõne samaliigilise toote poe ühest otsast, teise jälle teisest.

Minu raha see pood enam ei saa.
Virin.

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Norde Rimi on jah väike ja kitsas Rimi. Suured on etemad. Aga käies ise aegajalt kodupood Rimi asemel ka Selveris ja Prismas, pean tõdema, et 100% ei ühti kaubavalik kuskil. ma ei tea nüüd uut pirita Selverit, aga mujal oli ja on beebiasjade osas ikka täiesti nutune, samas Selveri köögi asju mujalt ei saa.. Ja selver on esimene, kus saab laktoosivaba piim tavaliselt otsa, järgmine on Prisma, samal ajal kui Rimis pole veel selles osas pettuda tulnud.. Ja eranditult kõige kallimad puuviljad on Selveris...

Kokkuvõttes on nõme, kui lähed poodi, raiskad aega ja siis selgub, et seal (täna) seda mida vaja, polegi...

Sipsik ütles ...

Jep, mitme poe vahet kah nagu narr joosta, onju. Vahel aga sunnitud...

Rimidest mulle kaks isegi meeldivad. Üks on Sõpruse pst ja Linnu tee nurgal (selline enam-vähem Rimi), teine on Saku Suurhalli kõrval olev hiiglaslik Rimi.
Norde oma on aga sama mõttetu kui Põhja pst oma.
Ja seal sinu Rimis on küll valikut, kuid järjekordade pärast hoian sinnakanti sattumast:) Vähemasti ehitatakse teilegi sinna varsti Selver:)

Marjakas ütles ...

Norde on ikka suhteliselt suur Rimi. Mitte pisikene. Valikuga on nii, et midagi sealt ikka leiab ka, aga paigutus on väga fakkd ap. Sellepärast tundubki, et mitte midagi pole. Samas kui lähed ostma juustu, on selleks maailmatuma suur lett sadade erinevate sortidega. Pesupulbri leiab nagu hädaga üles, aga muid igasugu vidinaid mitte. Nõuab harjumist. Igatahes Kaubamaja toiduka asemel läheb nutikam Nordesse. <--- kesklinlastest räägin siis :)

Babajagaa ütles ...

Ma ainult Selveris käingi, sest need üksikud korrad kui olen mõelnud Prismasse või Rimisse minna siis tulen sealt jälle ära kindla teadmisega, et need on nõmedad poed. Rukkipala on minu poodimineku auks alati kivistunud olekus, piimad on AINULT kilepakis, keefirivalik ajab seal leti ees nõutult vanduma,
letis müüdava lihavaliku kommenteerimiseks ma ei viitsi ennast siin üldse käima tõmmata, mahlavalikust ma ka kiitvalt ei võtaks siinkohal sõna, õiget vett pole. Pika inina kokkuvõtteks, et ma kohe kindlasti pole Tudish-piip sihtrühm.

Malignus ütles ...

Mjah. Mind vaevaab hoopis teine mure. Ehkki kategoorialt sama, mis mammid poes ees tolgendamas. Esiteks. Miks inimesed minetavad võime liikuda hetkel, mil nad sisenevad kaubanduskeskusesse? Ja ilmtingimata on neil vaja neljakesi kõrvuti teosammul liigelda. Teiseks, miks pean ma vanureid austama, kui nimetet kodanikud peavad enesestmõistetavaks seda, et kõik peavad neid kummardama. Nad nügivad sind kassajärjekorras, nad sõidavad sulle oma käruga otsa ja ei vabanda, nad sõimavad sind kui astud maja ees korra murule, nad leiavad, et auto parkimine on patt, nad tunnevad huvi kus sa nüüd remonti teed ja miks jnejne.
Viimane kord poes käies oli vanem naisterahvas mul seljas elamas. Nügis pidevalt ja üritas näidata kui raske on tal seista (võimalik kah ju, eks, aga kommunikatsioon on asja võti). Aga ok, sellega oleks veel kuidagi hakkama saanud. Ent hais, mis temast levis, tahtis oksele ajada... Ja siis ma käratasin talle, kui ta juba kolmandal korral mulle otsa koperdas: "Tahate minu eest maksta?" Selle peale tehti nägu, et "ne ponimõmm":S Koju tormates tekkis tahtmine end kuuma veega üle valada, et mingeid pisilasi hävitada. Palun säästke mind kohutavatest vanuritest! Arghhh...:@

miisu ütles ...

Nügimine ja nühkimine on rõve tõesti. Eriti, kui toidukäruga p... lükatakse. Ma olen siis ikka vihaselt midagi kobisenud ka. Praegu, kõht ees, on asi ka suht hull. Mõni mõtleb, et võib mõnuga oma korvi või käruga mulle kõhtu lükata, sestap kõnnin poes ja linna peal käsi kaitseks ees. Inimesed võiks ikka tiba rohkem enda ümber vaadata.

Tanza ütles ...

Näiteks võrreldes Värskas olevate ostlemiskohtadega on iga Rimi ülisuur pood ülihea kaubavalikuga...

Babajagaa ütles ...

Ma olen see imelik inimene kes toidukaupluses hindasid ei vaata. Mul pole näiteks õrnemast õrnemat aimu mis maksab piimapakk või saiapäts. Et seepärast ma ei oska väga kaasa rääkida kas Selveris ja Rimis on hinnavahe ja millel.

Sipsik ütles ...

Oi, mina ka hullun nende seljaselajate peale. Seepärast üritangi käia ajal, mil sabavõimalus minimaalne. Õhtul hilja nt.
Krt, anna ruumi ja lase elada, sa ei pea oma hiidtisse mulle õlale toetama, onju! Päriselt ka, see ei paku mulle sedasama naudingut mis sulle.

Hindade kohta sama piinlik lugu - ei tea. Ega ju seepärast ostmata jää. Ikka ostad mida tarvis. Reeglina tuhisen nimekirja alusel õigest vahest järgmisse ja rekordkiirusel olen sealt väljas.
Tegelikult seda ikka tean mis suurusjärgus asi on, see aga tuleneb loogilisest järeldusvõimest. Et sai miski 10 ringis ja piim vist ka. Jne.

Anonüümne ütles ...

käisin eile uues Marienthali selveris. Tahtsin osta fazeri mustqa leiba - selgus, et leiba polnudki. Ainult kahte sorti kõva peenleiba ja ühte sorti koorikleiba. Tahtsin võtta tomateid, aga olid ainult hollandi tennispallid. Läksin siis leplikult Sõrtuse rimisse kus olid poole odavamad ja ilusad kobartomatid ning ka Fazeri musta leiba.

Sipsik ütles ...

Jep, Sõpruse Rimi on ok, selle vastu ei vaidlegi:) Ja tänud hoiatamast Marienthali Selveri eest, sinna ma siis ei satu:) Ei taha tühjast hulluda.