kolmapäev, veebruar 17, 2010

Vilmindus

Viimastel nädalatel on järjest olnud kinnosattumist. Mitte muidugi samas tempos kui varasematel aegadel (kui enam lihtsalt polnud kinost miskit vaadata kuna kõik jooksvad filmid olid nähtud), kuid hetkel meenuvad neli filmi vähemalt, millest paar sõna kirjutada tahaks.

Mõni aeg tagasi oli vaatamisel Artises „Coco enne Chaneli“ (Coco avant Chanel). Peaossa valitud Audrey Tautou oli ainuõige valik mu meelest:) See natuke mossitav suujoon ja hirvesilmad... Ja näitlejanna ise on igatepidi super, mu meelest.

Kuigi seal filmis on nii mõndagi, mis mind häirib (noh, teatavad alandavad valikud jmt), siis suures plaanis oli see just see, mis viis Coco sinna, kuhu ta jõudis. Ilus, armas, mõtlik film. Mulle kohe väga meeldis. Sobib ka romantikutele:)


Ühel laupäeva õhtupoolikul tuli idee vaadata Meryl Streep’iga peaosas filmi „See on keeruline“ (It’s Complicated). Sai astutud Cinamoni, et suunduks kassast läbi ja... Nooooot! Kõik kohad välja müüdud, absoluutselt kõik! ??? Ok, helistan siis infosse, et kas CC Plazas sama film ka linastub. Linastub, tunni aja pärast algab seanss. „Kas seal vabu kohti ka on?“ „Jah, praegu näitab 52 vaba kohta“. Padavai CC poole plagama ja vähem kui 10min pärast kassas olles avastame, et juba järel 43 vaba kohta. Püha müristus! Tegu oli suuuure saaliga. Ja meie saime piletid 2. ritta..... Hetk hiljem oli saadaval veel vaid 1.rida ja filmi alates oli saal viimse kohani välja müüdud. Ja meie vaatasime filmi, pead ühest ekraani servast teise keerutades.


Masu? Kas ma olen millestki valesti aru saanud, et majanduslangus ja rahval raha pole jne? Meil on nüüd mitu tihedalt toimivat kino ja nüüd siis nii... Mitmes kinos kõik pilgeni välja müüdud...

Reeglina ostan ikka enne veebi kaudu piletid ära ja siis vaatan, et suht tühi saal pakkumisel. Paistab aga nii, et veebiostlemist tuleb edasi harrastada. See aga eeldab planeerimist, mida seekord ei jõudnud teha.

Aga film ise – no tõeliselt humoorikas! Rahvas ikka möirgas naerda, meie koos nendega. Meeldib, et tegelased ei olnud järjekordsed kehakultuse viljelejad (loe: komplekside tekitajad) vaid tavalised inimesed, sellised loomulikult vananevad ning omade emotsioonide ja mõtetega. Minule meeldis see film 2.reas vaatamisest hoolimata väääägaaa ja sellist head emotsiooni ei ole ammu saanud. Julgen soovitada kõigile, kes naerda tahavad:)


Järgmiseks, olles juba komöödiate lainel, sai valitud „Kuhu kadusid Morganid“ (Did You Hear About the Morgans?). Mõtlesime, et selline romantiline komöödia, hea kerge vaadata ja armas ka. Eeee.... Ei soovita selle peale raha kulutada. Kui kunagi telekasse tuleb, vaadake siis. Ei midagi hullu, selline ühekordselt vaadatav film ja kui midagi muud kinokavas ei ole, mida vaadata tahaks.

Kui E-ga telefonis rääkisime ja ütlesin, mida vaatama lähen, siis temale jäi arusaam et film on „Kuhu kadusid mu organid“ :D:D:D Ma ütleks, et sellesisuline film oleks vast nauditavam olnud:D


Sõbrapäeva eelõhtul tuli ettepanek järgmisel päeval vaatama minna temaatilist filmi „Valentinipäev“ (Valentine’s Day). Kuna eelmisest nädalavahetusest oli kinopiletite saamisest pingeline mälestus ja karta on, et sõberipääval vahivad paljud just seda filmi, siis hakkasin veebipileteid jahtima. Ja arvate, et see oli lihtne? Püha taevas, seansid olid lihtsalt välja müüdud, suured saalid kusjuures. Mõlemas kinos, igasugustel aegadel. Tegelikult ei, CC Plazas olid välja müüdud mõne üksiku esirea vaba kohaga, Cinamoni polnud massid veel jõudnud (sealne veebikeskkond ka uuem). Nii õnnestuski saada piletid Cinamoni. Mis, muide, filmi ajaks oli loomulikult välja müüdud...

Cinamonis on päris huvitav see, kuidas veebipilet saadetakse mobiilile ja kinos näitad lihtsalt triipkoodiga smssi ette...

Film oli, nagu oodata võiski, „Love Actually“ 2. Kuulsused ja muidu ilusad inimesed rivis, romantiline ja omavahel seotud tegelastega. Eriti just Sõbrapäeval on hea vaadata sellist kerget, ilusat, armast ja romantilist filmi. Ja kuna Love Actually on vähemalt 10x vaadatud, siis on hea, et tuli sinna kõrvale ka üks uus, millega nüüd vaheldust luua:)

Mulle meeldis. Üks koht isegi üllatas, seda lõpplahendust oodata ei osanud, kuid meeldis kohutavalt (võttis isegi silma niiskeks). See oli Julia Robertsi tegelaskuju püant. Kes pole näinud, sellele ei reeda.

Filme, mida vaadata tahaks, linastub hetkel veelgi:)

11 kommentaari:

mama de montagne ütles ...

Ni tore, mul on ka kõik need filmid vaadatud, a pole veel kirjutada jõudnud. Ainult Morganeid pole veel näinud, tänud info eest :)
Mis puudutab seda väljamüümist, siis see on tõesti ulme. Ka meie vaatasime Valentinipäevafilmi 3. rea äärest.
Aga mina arvsin Julia asja ette ära ;) Bradley Cooperi asja ei näinud :) see oli tõesti AINUKE üllatus. Muidu meeldis ka, hea kerge ja loodan et saab iga-aastaseks filmiks ;)

Sipsik ütles ...

Mhmh, arvan ka, et nüüd kui iga jõul vaadatakse Love Actuallyt, siis iga Valentin vaadatakse Valentinipäeva:)

Jap, Cooperi osa ka üllatas. ks nood kaks paaris üllatasidki:) Aga Roberts võttis ainsana silma niiskeks... Ja no tõesti ei osanud seda ette näha... Ju ma olin nii veendunud, et tegu oli fataalsusega selles lülis...

Eve Piibeleht ütles ...

Kinopiletitega puudub kogemus, pole aastakümneid käinud. Aga teatri- ja kontserdipiletite puhul ajab mul karva turri, et neid polevõimalik vajadusel tagasi müüa. Kõik saalid on kuude kaupa ette välja müüdud ja kui siis tööasjade või kasvõi haigeksjäämise tõttu pole võimalik minna, kirjutad oma küllaltki kopsaka kulu korstnasse ja saalis haigutab tühi koht.

herz ütles ...

Mu organeid ma siis vaatama ei lähe :) traileri põhjal isegi oleks vbla mõelnud. Aga noh, minu põhiline cinema-buddy viib mind vaatama Transformereid, District 9 ja Wolfmani stiilis filme, ilmselt mul oht puudub sellele filmile komistada.

Ja endiselt on "Valentines Day"-s mu lemmikkoht pinata :) see oli nii nummmmmmi :)

Helina A. ütles ...

Lõpuks ometi postitus. Sind tuleb rohkem kirjutama torkida :P

Helina A. ütles ...

Ja ma ei tea kuhu oma nägu häbist peita. Pole ühtki filmi veel näinud..

Sipsik ütles ...

Tegelikult on see ju nõme, et pole võimalik tagasi müüa. Eriti, kuna järjekorras on paljud, kes sooviksid neid tühjaks jäävaid kohti endale.

Pinata oli hea jah:D Ikka kohe südamest äsatud:)
Aga Herz, sellisel juhul tuleks mõni lisacinemabuddy võtta, kellega natuke leebemaid filme vaadata:)

Helina, Helina, Helina... Millest me räägime, kui sa kodus teki alla oma erinevaid kehaosi ravid. Loomulikult siis kinno ei pääse:) Hea, et on Olümpia vähemalt:)

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Valentinipäev ka mul nähtud - meeldis.
Morganid nähtud ja reede õhtul kui tööst juhe koos oli, tundus film 3ndast reast viimasel seansil vaadatuna väääga naljakas. Ühesõnaga täitis oma eesmärki.
It's complicated - pole jõudnud vaatama. Aga see eest on mul vaadatud ka Avatar (super!), Up in the Air (ootasin enamat) ja täna lähen vaatama filmi Armastusega Pariisist.

Võtan kinno varsti sissekirjutuse :D

Helina A. ütles ...

Peab vist keldrisse omale kino ehitama :D
Aga vähemalt on hea lugeda, et mida vaatama võiks minna või piraadina netist rebida, kui terveks saan ja viitsimist leian!

soodoma ja gomorra ütles ...

kas Sa märtsis Saarde plaanid põrutada?

poiss sai mul auhinnaks 500 eek-se Estonian Airi kinkekaardi, kuni märtsi lõpuni kehtib, Sina tulid meelde, äkki kasutad ära...no nt fifty-fifty...pool raha talle...pool sulle...kohale toimetab Sulle sobivasse kohta...

mis Sa arvad..

Sipsik ütles ...

Oojaa:D:D:D
Juhul, kui alles, siis hiline reageerija oleks huvitet küll:)
Hetkel jube kiire, kuid üritan nt õhtupoole Sulle näoraamatusse kirja saata:)