neljapäev, aprill 08, 2010

Naisena sündinud

Kui oled naiseks sündinud, siis on paratamatult vajalik või vähemasti soovitav iga mõne aja tagant külastada enese soole spetsialiseerunud arsti, et too saaks kinnitada kui korras ja terve ollakse, eksole.

Kui ei ole tegemist miskise probleemi ega põletavate küsimustega ning paksuks kah pistetud ei olda, siis pole minu meelest viisakas hakata arstile helistama, et kohe-varsti-aega enesele kaubelda, eksole. Pole ju kiiret, las hädalisemad mingu enne.

Kuna minul eelpoolnimetatutega kokkupuude hetkel olematu, siis tuli mõte lihtsalt ja ausalt I-Patsiendi kaudu end vastuvõtule registreerida. Login aga sisse ja hakkan surfama ja.... Liigun kalendris aina edasi ja edasi ja klikkan igaks juhuks kõik vastuvõtu päevad läbi ja.... Maandun augusti viimases nädalas... Aga õujee, valida saan lausa kolme kellaaja vahel ühel päeval... Kas ma juba mainisin, et aja broneerimine toimus aprilli esimesel nädalal?

Egas midagi, "pikaajalise investeeringuna tervisesse" maksan augustilõpuse visiiditasu aprilli alguses ja teen vajaliku kande ka oma truusse musta kalendrisse... Muud päevad seal ümber on na tühjavõitu aga pole midagi, las siis ilutseb seal see väärtuslik väljaleitud aeg...
Kuidagi tobe tundub kogu see olukord...

Kui oled lisaks naisena sündimisele sündinud ka lootusetu tibina (höhöhöö), siis on igavene ikaldus ka küütsakatega... Päeva ajal neid tuunida ei saa, siis igasugu toimetamised. Õhtul enne põhkuronimist ilusaks maalides aga jama teki alla saamisega. Siis tuleb käed teki peal hoida ega saa oma kaisuelukast tugevasti-tugevasti kinni hoida ja end võimalikult ligi suruda. Jälle jama. Ja nii istudki horisontaalis lebamise asemel küürakil arvuti taga ja blogised hoopistükkis günekoloogist... Mnjah.

6 kommentaari:

Helina A. ütles ...

Kuna ma olen krooniline kilpnäärmehaige, pean regulaarselt igal aastal 2x endokrinoloogi juures kontrollis käima(vahel ka 4, kui miski jupsima hakkab). Detsembris helistasin, et arstile aega saada. Vastuseks sain, et esimene vaba aeg on mais, aga tasulisse saaks kohe. Ei, aitäh! Kuna mul kulub niigi raha teistele tohtrihärradele, kelle juures käimine on antud hetkel palju olulisem, siis võtsin mai aja. Kuna miskit selles vallas ei põle ka, siis pole ju vahet. Aga kenad nöörijad! Maksad 350.- visiidi eest ja siis plekid mõnuga veel kõik analüüsid(mis pole teps mitte odavad) kah kinni. Mis nii viga arstiametit pidada..
Ja niimoodi nad kunstlikult kõik ajad kinni poogivadki. Siseinfo reetis, et tegelikult on neil vabu aegu küll, aga 1) hoitakse aegu tähtsatele ninadele ja tuttavatele, 2) kõige lihtsam viis lisaraha teenida. Kellel ikka põleb, see kangutab rahakoti rauad kah lahti!

Eve Piibeleht ütles ...

Oskan kommenteerida niiplaju, et ITK günekoloogia on tõesti kohutavalt üle koormatud. Pean ise käima iga kolme kuu tagant ja õnneks on võimalus arstil endal aeg broneerida. Siis saan ka praktiliselt alati juba lisaaja. Ning konkreetselt minu arstil tasulist vastuvõttu üldse ei ole.

Sipsik ütles ...

Mhmhh, kui juba käimas arstil, siis on mugavam see teema, siis arst ise annab aja ning eks neil peabki teatav varu olema tagasikutsumisteks jne. Masendav lihtsalt see ilma probleemideta juhtumina löögile pääsemise üritamine. Selle moega võib juhtuda, et ei viitsi pusida ja nii lükatakse oma tervise rutiinset kontrollimist edasi ja minnaksegi vaid siis, kui juba jama majas.
Ja tasulisi aegu tõepoolest leidub, ikka igasse nädalasse saaks mõne. Poleks ju probleemi, kui sinna ei lisanduks ka tasulised analüüsid. Nood aga võivad tuule tahakotti vilistama saata küll.

Sipsik ütles ...

Tahakott on siiski rahakott:D

ingel ütles ...

Ma juba bloisesin ka oma kogemusest. Tekib küsimus, miks ma üldse maksan neid kõikvõimalikke makse.

Ingelise Israel ütles ...

Nii et pole imestada, et emakakaelavähki nakatunuid on varasemast juba 10% rohkem, kuigi seda on juba varases staadiumis võimalik avastada ja vaktsiingi olemas...