reede, aprill 09, 2010

Nälg või siis lihtsalt lollid kombed


Lugesin kirjutist toitudest, mida on statistika põhjal roolis kõige ohtlikum süüa. Artikkel saadaval siin. Okei, eks vast neid lihtsalt süüakse enim, kuid siiski:)

Otse loomulikult hakkasin seepeale mõtlema enese kommetele. Hmm. Tõepoolest. Okei, kohvi joon roolis kohe väga sageli. Varemalt pea iga hommik tööle sõites oli tops kaasas. Aga seda ma ohtlikuks ei pidanud, kuna spetsiaalne kinnine tops ja kui kukub, siis kukub ning enamuse aega istub ta ju topsihoidjas.
Kui kusagile veidi pikem ots ees, siis kohvi on loomulikult käes ning lisandub pea alatine raudreegel Statoili kabanoss. Selle puhul poleks küll tore kui sinepilarts otsustab saiakese alumisest otsast kõhulahtisuse kombel väljuda. Õnneks ei ole juhtunud, seni olen piirdunud vaid vajadusel intensiivse sõrmede lakkumisega...

Kõige tobedamaks vajaduse rahuldamiseks pean aga umbes kuutagust jäätist roolis olles. Tuli täiesti ootamatu jäätise isu ja otse loomulikult pulgajäätise oma. Ei kõlvanud topsid ega tuutud. Tahtsin justnimelt nostalgilist regatti.
Jäätis oli vaja juba autosse jõudes alasti koorida ning seejärel algas kahemeetriste hangemägede vahel ühe käega manööverdamine suurest parklast kiire liiklusega teele. Autosid oli palju, hanged tegid liikumisruumi ahtaks ning jäätist ei saanud asetada ei toolile ega haarata hammaste vahele (seda viimast saab sageli kabanossiga tehtud - vaatepilt on tõepoolest "ilus":D). Lisaks on mul manuaalkastiga auto ehk siis käigud ja rool pidid jagama ainsat vaba kätt ning parklast väljumiseks oli vaja sisestada ka parkimiskaart masinasse. Misjärel peale tõkkepuud korralik kiirendus ühtlase vooluga ühinemiseks.
Oleks võinud ju oma jäätise ära nosida ja siis liikuma hakata, kuid kus sa sellega. Ikka kõike korraga. Aga... tol hetkel tundus see täiesti normaalne...

Kas keegi tahaks kirjeldada ka oma veidraid toitumisharjumusi roolis? Oleks põnev lugeda:)

15 kommentaari:

Maris ütles ...

Proovi lehttaigna pirukat roolis süüa- pärast võid öelda,et uus mood ongi olla pudine!

Eve Piibeleht ütles ...

Ma olen lootusetu vanainimene vist, ma isegi ei mäleta, millal ma midagi roolis sõin

Helina A. ütles ...

Olen pitsat ja burksi roolis söönud :P Ja siis korgi veel jook lahti ja kinni..

Oh, olid ajad, olid ajad..
Kõht läks tühjaks praegu.

Kuvaleidja ütles ...

2002-2007 sai ikka pea-aegu kõike roolis söödud. Aastane läbisõit oli ka ligi 100 000 km ja kaal kasvas 35 kg :)). Jäätised, tortillad, statoili erootilised hotdogid ja mida kõike muud. Ainult hiinakad sõin alati enne parklast väljumist ära. :)) Aga noh, autos oli ka alati täisvarustus vahetusriideid pluss veel ülikond, mis võis vajalikuks osutuda mõnel kohtumisel tähtsamate klientidega. Kõige hullemad olid shokolaadiga pulgajäätised, mis kippusid pudenema. Neid ma ei sallinud... aga ära öelda ka ei saanud :))

soodoma ja gomorra ütles ...

siis võiks auto lisa/turva/varustusse kuuluda ka spetsiaalne täiskasvanute kilepõll pudilõugadele:)

p.s. minul on autos olemas igaks juhuks noad, kahvlid, lusikad, salfakad, avaja jne.
kõigeks peab valmis olema:)

Kuvaleidja ütles ...

Soodoma> olen katsetanud ka miskit pudipõlletaolist asja autos kaasas hoida(tegelt siis kilekotirull), aga meelde tuli selle kasutamine alles siis, kui järjekordne shokolaaditükk pudenes :P

soodoma ja gomorra ütles ...

siis see auto lisavidin peakski kuidagi väga lihtsalt käsitletav olema...no näiteks nii, et tõmbad laest nagu ruloo alla, kus on pea auk sees...ja siis lased tagasi...või mdiagi sellist.

ja siis võiks armatuurlaual olla selline nupp nagu turvavööl, mis piiksuma hakkab, kui toiduga rooli taha istud:)

Kuvaleidja ütles ...

:)) Nojah... neid lisavidinaid võiks enamgi olla. Igasse autosse võiks olla installeeritud ka alkomeeter(sõbrannad on ju alati pahased, kui nende vibraatorist patareid selle elutähtsa aparaadi jaoks pihta panen) ja siis võiks olla muidugi ka topsihoidja, mis mõõdaks vedeliku temperatuuri ning hoiataks, kui ollus veel liiga kuum on tihedas liikluses rüüpamiseks... jne jne... Ideekonkurss Sipsiku blogi kommentaariumis :))

herz ütles ...

minu reegel on - minu autos ei sööda :)

Malignus ütles ...

Minu autos süüakse küll, aga
õite vähe. Mulle meeldib söömist nautida:) St pigem pean neljarattalise sõbra kinni ja võtan selle aja söömiseks. Isegi Statoili kuumad koerad võtavad aega:) Viimati sõin autos tiramisu mandleid ja Tupla šoksi. Mõnus.
Aga jah, ju ei ole mul nii kiire veel olnud, et käigu pealt süüa:)
Auto lisavarustusse kuulub hetkel kotitäis puidust ühekordseid kahvleid, papist taldrikud, köögirätikurull ja Mynthoni ülikanged dropsid. Viimased siis juhuks kui Une-Mati sõidu ajal võtma kipub:)

Sipsik ütles ...

Oih, siuke äge arutelu siin käimas:D
Aga jah, paistab, et väga kiiksuga asju blogilugeja roolis ei tarbi, ikka traditsioonilised näljakustutajad/ärkvelhoidjad ja mõni lausa nii korralik, et suudab auto toiduvaba hoida:)

Piknikuvarustus on minul ka alati pagassis - piknikutekk ning saapakarbitäis ühekordseid nõusid/riistasid ja salfakaid. Vahel ka klaasid, on isegi küünlaid sinna karpi kuulunud ja harva ka tilluke grill:)

Kui aga konkursil osaleda, siis mina esitaksin sellise pudipõlle nagu mu vennatütar kasutab - kummi moodi materjal, muidu nagu pudipõll aga lõppeb kausi moodi moodustisega... Ehk siis pudista või lödista ja huulte vahelt pudenev koguneb ilusasti kaussi.

soodoma ja gomorra ütles ...

Sipsiku esitus ei lähe siinkohal arvesse. see on kõige selgem onupojapoliitika.

acute ütles ...

mul on ka autos mittesöömise reegel. aga iga reeglit tuleb vahel ka rikkuda. viimati võttis sügisel rikkumissoovi ära katkise saiaga hot dog, mille majonees mulle lörtsi istmele kukkus. hea, et pükstest mööda läks.
sõidu ajal roolis ma siiski ei söö. no vahest kommi näiteks, kui kõrvalistuja seda pakub.

aga põnevatest lisavarustustest. minu auto kallimatel versioonidel on käigukangi juures olevate topsihoidjate soojendaja/jahutaja. standardvarustuses on kindalaeka kohal neljale joogipurgile jahutuslaegas :) proovitud, töötab küll.

mama de montagne ütles ...

Tahaks kohe kuulda, mis sorti autodele sarnast lisavarustust saab tellida? :P

Minu autos on ka alati piknikuvarustus taldrikute-topside-lusikate-salfakate näol, lisaks paar piknikutekki ka.

Mina olen suur roolis sööja sest pidevalt on olnud niii kiire. Ma teen üldse palju asju roolis, et olla "efektiivsem" - ja kui panna bluetooth, siis saab vabalt nii rääkida, sõita kui süüa-juua.
Klassikaliselt joon roolis vett või cocat, kohvi jaoks on mul samasugune termokruus (kokku 3). Söögis burksid, kohukesed, saiakesed, jäätis, jogurt. shokolaad, friikartulid, krõpsud, popkorn - ühesõnaga kõik see, mida saab kätega süüa või siis otse anumast manustada :)

Kapten Trumm ütles ...

Ma näksin ka autos suht tihti. Enamasti mingit sorti puuvilija ja teine kord ka jäätist. Seda viimast küll siis kui töölt koju sõites silmad vägisi kinni tahavad vajuda ja lõunast midagi järel ei ole.
Asja teeb lihtsamaks automaatkastiga masin.
Teisest küljest jälle on säärane tegevus siin mail seaduslikult karistatav. Nagu mobiiltelefoniga rääkimine sõidu ajal (sh. kõrvade puhastamine antenniga) on ka söömine tähelepanu hajutav tegevus. Trahv 250 tugrikut ja 3 punkti lubade pealt.
Pudipõlle kohapealt nii palju, et üks pikk ja kohev habe täidab sama ülesande ära. Selline a la jõuluvana habe. Mugav ja alati olemas kui vaja peaks minema.