laupäev, juuni 12, 2010

Tuul

Siuke ilm täna mu akende taga....
Hommikust saadik sompus ja tatine ja tuul möllab kui maruline.
Aga midagi ei ole teha - väljas olles mulle säärane ilm täitsa meeldib. Toast paistab nõme, kuid selle keskel on hea... Kuidagi hirmus puhastav.
Käisin ka täna ilma püüdmas, kuid kahjuks linnas ei ole tunne üldse sama. Selleks, et säärasest ilmast jõudu ammutada, peab olema keset loodust ja tingimata inimtühjalt. Kirtsus nägudega sätitud soenguid hoida püüdvad ja külg ees kulgevad kodanikud võtavad võime ilma sisse pugeda. Empaatilise inimesena ma ju märkan neid paratamatult...

Kui tuul tormab, siis mina hingan. Nägu vastu tuult ja kopsud valla. Inimtühjas paigas ajaks käed avali ja keerleks tuulega kaasa, pakatav rõõm naerusest rinnast välja pressimas. Sprindiks taganttuult ja jookseks end kiire sööstuga hingetuks. Või võtaks oma hiiglasuure ja tugeva vihmavarju ning teeks Mary Poppinsi hüppeid... Polegi neid enam mitu head aastat praktiseerinud, kuna kainele mõistusele tundub säärane teguviis äärmiselt totter:)

Aga jah, kesk asustust ei saa seda nautida. Tuule nautimiseks on parim paik üks inimtühi rannaäärne poolsaare tipp kodusaarel. Siin, linnas, ajab aga tuul juuksed suhu ja riided laperdama ja üleüldse ...
Noh, ei saa hetkel nautida, siis ei saa:) Igatsusest kribada ju ikka võib:)

Selle asemel siis jätkan eilset pildipanga sorteerimist (no ikka ilmselgelt liiiiiga palju on igasugu pilte mu arvutis!), maiustan äsja ahjust tulnud kontide küljest sulavaks küpsenud kanaga, kõrval tavapärane kohvinarkomaani kuum tassitäis ning plaadimängijast kostmas chill Thievery Corporation. Isegi kassid ei kargle - magavad terve päeva kui ilmamõjulased kunagi:)

Vahepeal küürakil istumisest tüdinud keha sirutamiseks vaja erinevaid kleite selga passida. Nädala pärast pulma minek ja dresscode olevat mitte liiga pidulik, pigem mõnusat äraolemist võimaldav. Ja püüa siis klapitada end ilmaga, kaaslasega, peo iseloomuga ja enda võimaliku kleiditujuga. Sest ega siis iga päev end samas kleidis hästi tunne, eksole:)
Keeruline... :D

11 kommentaari:

Helina A. ütles ...

Käisin jooksmas selle tuulega. Esimese 5min jooksul lõi tuul silmad lootusetult prahti täis, ülejäänud 1,25h tahtis vägisi minema viia.
Aga üllatavalt soe oli ja kui jooksma poleks pidanud(st kui ma poleks ennast sundinud), siis oleks väga mõnsa olnud :)

Kuvaleidja ütles ...

Sipsik, kle... Sul on miski pseudomure. Kas see riietusevalik seisneb selles, et kumma triibu pealmiseks tõstad, sinise/valge? Sa lihtsalt vaata peeglisse, kui ülemine ots on liiga plass, siis tõsta sinine pealmiseks ja vastupidi... :) Kaaslase saad valida kas madruste või vangide hulgast, sõltuvalt sellest millised "triibulised" Sulle enam meeldivad :P :D

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Ülilahe uus blogi välimus ;)

Sipsik ütles ...

JP, mina tänab:) Oli jah isu veidikese vahelduse järele:)

Aga ilma osas nõustun, et üllatavalt soe on tõesti. Just selline soe ja tuuline ongi hea - külm poeb kontidesse ja pole üldse nii nauditav:)

Vada, CU, selle triibutamisega pole üldse mitte nii lihtne... Meremees ei sobi, sellega oleks nagu kaksikud. Vangi puhul ei tea kauaks linnaluba antass ja ma ei usu väga pahalaste paranemist ehk siis peaks liiga silma peal hoidma, et pulmamajast kõik ää ei viidaks. Muidu võtaks sebra kaasa, kuid see lainetab ja temaga me kostüümed ei sobi enne kui kõik külalised juba pisut rohkem kui veinised ehk siis meite triibud harmoneerumas...
Seega - ei ole ju pseudomure...

Kuvaleidja ütles ...

Noh, tead... siis pane omale see kleit selga, mis meeldib hetkel enim, mine seisa kuskil kolkas külavahele ja kui seal mõni meesolevus keel ripakil vahtima jääb, siis vuntsi see tegelane ise üles, vastavalt oma kleidimustrile :))

Ja see uus web-design on hea jah...

Ingelise Israel ütles ...

Mul tekib selle tuulega sama tunne! Tahaks keerelda, lennelda, möllata selles mäslevas ja möllavas tuules. Nautida ja rõõmustada koos loodusega:)

P.S. Mulle meeldib ka see `new look` :)

Sipsik ütles ...

Eeee..... ma siiski eelistaks selle mittetriibulise kaasa võtta keda algselt plaanisin... Olen valmis lausa ise kleite tollega harmoneerumiseks proovima ja puha...
Ei taha keel-ripakil-külameest aksessuaariks...

Sipsik ütles ...

No just, Siki, on ju selline vabastav:D Paduvihm, äike ja marutuul on kõik ühed korralikud puhastajad... Ja seejärel päike see, mis taaslaeb:)

efku ütles ...

vana pildipank tuletas meelde, et korjasin isa juurest (nad hakkavad remonti tegema) oma vanad kirjad, jutud jms kraami kokku. mäletad ju küll :) kusjuures kirju ja jutukesi uuesti lugedes, nii üle 15a, tuleb väga hästi meelde, kuidas ja mis tundega neid omalajal lugesin, kirjutasin. Võtan saarde kaasa, saad ka naerda ja meenutada ;)

Raili ütles ...

Tere Sipsik!
Sattusin siia, juhuslikult. Läbi Signe blogi. Ja sinna lehele tänu ühe tuttava soovitusele mõni päev tagasi.
Lugesin tuulest - hullult meeldis! Just stiil. Minus tekkis huvi ja põnevus.
Mis tuulesse puutub, siis ma pigem vaatan seda läbi aknaklaasi. Väidetavalt toob tuul energiat, minul aga puhub minema ...
Kerget kribamist!

Sipsik ütles ...

Oi, aitäh, Raili! See oli nüüd küll üks väga ilus ja loksutav kommentaar:)))

Ning Ef, pliiiiiiiz, tee seda:D
Olid ajad.....