neljapäev, aprill 07, 2011

Minge pekki!


Homo homini lupus est ja minge pekki selle Veerpalu jamaga!
Arumaivõi, noh. Milleks on vaja selline jama üles keerutada? Nüüd siis?

Krt küll, tüüp on karjääri lõpetamas, on andnud aastakümneid dopinguproove, rassinud kui segane ja mille hea pärast peaks ta nüüd, lõpetades, niimoodi riskima?
Ja mille kuradi pärast oli vaja kellelgi hakata nüüd enam anonüümseid vihjeid andma ja asju pinnale ujutada? Mille kuradi pärast kedratakse kõige ümber, millel sita maitse juures aga teemad, mis teevad rõõmu igapäevaselt, jäävad kajastuseta? Kas ainult veri, pisarad ja higi on need, mida eestlane tarbib? Ilmselgelt seesama eestlane, kes Savisaart fännab, ajudega inimestest ma säärast jama uskuda ei tahaks.

Aga oi kui mõnus on nüüd kas "jahmunult" või "kaastundlikult" halada, et "oi, poleks iial osanud arvata" jne. Sellega koheselt ju hinnangut andes. Usume esmavalikuna ikka paska, eksole.
Mul kama, millega tegemist. Sisimas usun, et eriti kuna tegemist hormooniga, mida keha ka ise toodab ja vahel lihtsalt rohkem, siis miks mitte ei võiks see niipidi ollagi. Aga vaadates ümberringi, siis esimene valik arvata, uskuda või arvamust avaldada on ikka negatiivse alatooniga.
Hakkame nüüd järgmiseks arvama, et Veerpalu on jube hea manipuleerija, kes hakkas peale pressionverentsi nutma puhtalt enese usutavuse tagamiseks. Et tegelikult selline siiras ja malbe olemus on olnud puhas fassaad kogu see aeg, eksole. Mitte et ta on tõsiselt õnnetu säärase jama pärast... Usume ikka halba. Otsime ja kaevame kuni suudame leida midagi, millest saaks halvamaigulise üles keerutada. Ja siis ketrame ja ketrame ja oleme kõik jube "teadjad".

Ma ei tea, minu jaoks kõlab kogu see teema nagu laiba rüvetamine, vabandage väljendust. Ja minge pekki sellise jama eest!

Sipsik on nüüd kuri oma kaasmaalaste peale. Sitaks kuri.

17 kommentaari:

Sipsik ütles ...

Usk normaalsetesse eestlastesse sai taastatud:D:D:D Ja selles oli roll sotsiaalmeedial, ülla-ülla:) Läksin FB-sse, avastain sealt Andrust toetava kommuuni ja liitusin paar tundi peale selle loomist, olles u.2800. liige. 10min hiljem on liikmeid juba 3600 ja kasvab laviinina:D
Kommentaari kirjutades on liikmeid juba 3800...

Ingli hingemaailm ütles ...

liitusin-5912 liitunut juba!

Sipsik ütles ...

:D
8000!

Cranberry ütles ...

Olles ise sporti teinud ja nö ootamatult karjääri lõpetanud - aiman, mis toimub sportlase hinges. Ausalt öeldes tekitab minus viha ja nörritust igasugune kollane mull, mida pastakast välja imetakse, kellegi vihjest tulenevalt.
FB-aktsiooniga ei liitu, oma südames ja hinges usun, et see kõik on üks halb unenägu ja lõppeb sportlasele positiivselt. Ent kõige hirmsam on see, mida tunnevad tema lapsed - kedagi risti lüües ei mõelda, mis toimub lähedastega. Vanarahvas tavatses ikka öelda, ära tee teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehakse.

sesamy ütles ...

avaldasin arvamuse ära sjgelle kummentaaris ja ei tagane.
andke FB link?

Sipsik ütles ...

Facebookis sellise nimega kommuun otsingusse nagu "Usume Andrus Veerpalu". Kohe juba 14 000 pöidlahoidjat täis.

Mari-Liis ütles ...

Hommikuks oli juba +36000. Olen Sinuga 110% nõus, mul on nii kurb selle s*taloopimise üle. Oli seda nüüd siis vaja.

Evelyn ütles ...

Mina usun Veerpalu.
Oleks tegu miski sünteetilise dopinguga, aga see ju aine, mida keha ise toodab ja vastavalt treenituse astmele kas rohkem või vähem.

Ja otsustasin, et ei loe selleteemalisi artikleid, isegi eile AK-d ignoreerisin. Ma olen ajakirjanikes nii pettunud - kui ka vihje oli, olnud vait ja oodanud B proovi tulemus ära. aga ei, ikka ainult ENDALE vaja mõelda, ikka esimene on vaja olla... kui ootama jääda, äkki enam siis pole? Vastik. Seepärast ei taha enam teadagi, mida nad kirjutavad, "välja uurivad", arvavad. Mingi lugupidamine võiks ikkagi olla. Selle peale oli hommikul hästi südantsoojendav näha, et FB-s nii palju toetajaid on kogunenud.

Anonüümne ütles ...

Hämming kui sinisilmsed te olete.
Teid on aastaid petetud ja te ikka usute. Jah, kõik panevad, see on avalik saladus... saamatud jäävad lihtsalt vahele.
Seda häbiplekki ei pese mitte ühegi vabandusega ära.
Mõlemad proovid osutusid positiivseks ja see on FAKT!!!!!!!!
Mingit "pärast treeningut tõusnud kasvuformoonide taseme" juttu ei ole mõtet ajada... Ega nad amatöörid ei ole. 20 aastat sellega tegeletud. Seekord nad ei suutnud lihtsalt verd õigeaegselt puhtaks saada. Nalja hakkab veel saama, kui tema eelmistel võistlustel antud proove uuesti üle hakatakse vaatama. Ärge otsige vabandusi vaid leppige selle tõsiasjaga. Kedagi ei koti me konnatiik ja mitte keegi ei sepitse mingeid salaplaane meie vastu. Räägite pisaratest? Pole ime, et sellises olukorras tal pisarad silma ei tule...Võtke ometi kokku end...Järgmiseks ootame uudiseid meie ratturitelt.

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Come on! Ma usun ka, et Veerpalu on süütu. Lihtsalt ajakirjandus sai korraliku kondi hambu, millest nädalaid jahuda ja lehti müüa. Ma saan aru sellest, et on fakt, et proov oli positiivne aga kui teised sajad proovid on olnud negatiivsed, siis tundub vähetõenäoline, et nüüd hakkas heast peast dopingut panema. Kogu selle jama oleks võinud tõesti lihtsalt inimlikumalt teatavaks teha ja sportlast mitte kividega surnuks loopida. Isiklikult Andrust küll ei tunne aga ta on alati endast jätnud väga sümpaatse ja toreda inimese ning ausa sportlase mulje.

Anonüümne ütles ...

Saage üle emotsioonidest. sajad proovid olid negatiivsed, sest õigeaegselt suudeti veri puhtaks saada. Ärge ometi olge naiivsed.
AVAGE SILMAD!
Kui juba soomlased suudsid 2001 põruda, siis halloooo.... mis siin enam imestada????

Evelyn ütles ...

Dopinguproove võetakse täiesti etteteatamata kogu hooaja jooksul, täiesti võimatu on mitemeteistkümne aasta jooksul dopingut kasutada ja mitte vahele jääda. Kui oleks tarvitatud, oleks ammu vahele jäädud.

Aga mis ma siin anonüümsete inimestega ikka vaidlen.

Anonüümne ütles ...

Evelyn, mis minu nime teadmine muudaks? :D Muide kui veebruaris Veerpalu paugust teatas, et veerpalu lõpetab karjääri, siis teatasin kontoris inimestele, et põhjus saab olla vaid doping. Lootsin sisimas, et nad ise avastasid, et veri ei saa õigeks ajaks puhtaks aga kahjuks on veel hullem olukord... Kaks kuud tagasi samamoodi kõik raiusid vastu, et olen imelik, et mul isegi mõttesse selline asi võib tulla... ma ei jätnud jonni ja praegu süüakse siin üheskoos rõõmsalt sõnu....
Ajakirja vahendusel leidsin artikli, kus minust paremini seletatakse lahti minu mõtteid... lugege läbi... Teie arvamus ei muuda olukorda. Damage is done!!!

Veerpalu dopinguskandaali on esimestest uudistest alates saatnud tohutu meediahuvi. Kõrgendatud tähelepanu on igati põhjendatud, kuna rünnaku all on rahva lemmik, suisa sümbol.


Erinevates meediakanalites ilmus iga päev suusaliidu avaldusi, mis, nagu nüüdseks selgunud, põhinesid mitmetel valedel. 7. aprillil lõpuks korraldatud pressikonverentsil selgus kurb tõde — positiivseks osutusid nii Veerpalu A- kui ka B-proov, mis justkui tähendaks selgelt, et tegu oli dopingutarvitamisega.

Ometi aga eesti rahvas Veerpalu patustamist ei usu — ilmekaks näiteks on Andrus Veerpalu toetamiseks loodud lehekülg Facebookis, millel on juba üle 40 000 toetaja.


Andrus on paljude aastate jooksul oma säravate võitudega valmistanud rõõmu ning külvanud uhkustunnet kõigis eestlastes, pälvides tunnustuse ja poolehoiu. Niivõrd hea iseloomu ning muheda olemisega sportlast, kui seda on Veerpalu, kerkib esile harva. Ongi nagu võimatu uskuda, et selline mees millegi negatiivsega hakkama võib saada.

Andrus Veerpalu ausa mängu reegleid igati järgiv kuvand tundus purustamatu. Positiivsetest dopinguproovidest jõudu kogunud süüdistused tunduvad aga eestlastele absoluutse ülekohtuna. Ikka kiputakse kokku hoidma, kui omasid “kiusatakse” ning vajadusel kaitstakse üheskoos “kannatanut” viimse veretilgani.

Mobiliseerimine omade kaitseks on küll üllas, kuid milleks astuda vastu vettpidavatale tõenditele? Selline käitumine on vaid seesmise ebakindluse tunnus.

Sõltumatu maailma dopinguvastane agentuur WADA tegeleb arvukate dopinguproovide läbiviimise kõrval ka pidevalt uute dopingainete avastamisega. Hiljutiseks läbimurdeks võib lugeda kasvuhormooni hGH, mille testimise tulemusena mullu veebruaris ka esimene sportlane dopingutarvitamises süüdi mõisteti. Sama kasvuhormooniga patustas väidetavalt ka Veerpalu.

FIS-i meditsiinilise komitee aseesimehe Inggard Lereimi sõnul on alusetu väita, nagu oleks positiivse proovi tinginud sportlase keha poolt toodetud hGH kogus. Positiivse tulemuse andvat just välispidiselt manustatud kasvuhormoon. Vägisi tekib küsimus, et kui mitte uskuda maailma dopinguagentuuri, siis keda veel. Tulemusi eirates ning Veerpalu süütust pimesilmselt ja lihtsameelselt uskudes, võib tõdeda vaid üht: emotsioon on tugevam, kui ratsionaalne mõtlemine.

Sipsik ütles ...

Kulla Anonüümik... Ma kohe ei oskagi muud kui sulle kaasa tunda su kibestumist täis elus.

Vada, minul näituseks on sügavalt kama kes mida tarvitab, kui väidetavalt mingit toetavat teemat tarbivat kõik. Kui see on üldteada teatavas ringkonnas, siis sinnasamma ringkonda kuulujad peaksid esimestena kuss olema, eksole. Ja kui kõik nagunii tarbivad ja vahel lihtsalt kellelgi ei vea, siis seesama tarbimine on ju tegelikult sellessamas ringkonnas aktsepteeritud, eksole.

Mina ringkonda ei kuulu, detaile ei tea, sisse ei näe. Paljudes suurt panust nõudvates valdkondades mängitakse piiripealset mängu. Kus kasvuhormonid, kus steroidid, kus emotsionaalne vägivald, kus ülemuse keppimine... Nimeta aga. Üldteada, vaikimisi ja vaikides.

Mis mind aga näiteks FB kommuuniga liituma pani ja siin väga tigedaks ajas, oli ajakirjanduse ja sinusuguste eestlaste suhtumine. Tuuakse medal, siis juubeldatase ja on "meie Andrus" ja muu, kui on pilv pea kohal, on "avage oma silmad, ammu teada" jne. Minu jaoks on see kahepealgelisus ning tuuleliplus. Ja selliseid inimesi ma kohe ei salli. Omad mingit mõtet, tunnet, hoiakut, siis jää selle juurde, mitte ära sõltu iilist.

Ja nagu ma juba ütlesin, minu jaoks on selle teema ümber vahutamine nagu laiba rüvetamine. Sai sportlane ehmatava uudise, tõmbas karjäärile kriipsu peale ja lõpetas. Laske tal olla, kurat võtaks. Mis tiabal-tants see nüüd ometi ta maaslamava keha kohal toimub, arumaisaa. Õigluse jaluleseadmine, on su järgmine väide? Jeerait. Oleks miskit head, oleks sa kuss. Kui on aga raipehaisu tunda, hiilivad šaakalid ja raisakullid kohale. Laske mälestusel olla, on see siis nii raske.

Sina, kulla Anonüümik, kuulud kindlapeale nende inimeste hulka, kellest räägib minu eileõhtune teine blogipostitus. Nime poolest anekdoot. Mine loe seda ja tunneta ühtekuuluvust teiste omasuguste kolmandas katlas olijatega.

Heli ütles ...

Sipsiku eelneva kommentaariga täiesti päri. Kus nüüd alles ujub selle teemaga seoses teadjamehi välja! ... et kõik teavad kuda asjad TEGELIKULT on.
Sügavalt savi.
Aga inimlikkus on veel inimestes alles - olles ise fb liige märkasin seda. Enamikku riivas nõiajaht ja vastu seina surumine.
Niiet - kõik pole veel kadunud siinilmas!

Hääd kevadet.

Anonüümne ütles ...

omg:D:D...super kommentaarid..sipsik ja heli:D:D

ma vajasin seda huumorit:D:D:D

Helina A. ütles ...

Oli ju meie kangelanna Šmiguniga kunagi sarnane juhtum, kus kahtlustati dopingut ja sportlast kohe siunama hakati, et näete, panigi dopingut ja pole ta nii kõva ühti, tegelikult ei olnud loos midagi keelatut. Mis siis, et enne hoiti tulihingeliselt pöialt ja nuteti, kui Kristina parema kohaga võistlustelt tagasi jõudis, nüüd löödi nuga selga ja tunti asjast veel erilist naudingut.
Milline võlts suhtumine..

Andruse puhul on see kõik lihtsalt väga alatu, sest mees ju lõpetas karjääri, milleks enam midagi kuskilt üles või välja kiskuda? Pealegi, isegi KUI peaks olema tibatillkuke võimalus, et tema veres tõesti oli midagi keelatut, siis tagasiulatuvalt temalt medaleid ära võtta ei saa, sest sel ajal olid ju tema proovid negatiivsed. Nii, et minu suhtumist Andrusesse see ei muudaks. Ta oli, on ja jääb eestlaste suusakangelaseks ja lihtsalt talumatult alatu on see, mis toimub!

Kuna viimasel ajal enam peale negatiivsete sündmuste ajakirjanduses ei kajastata, olen ma loobunud uudiste lugemisest, sest ma ei kavatse oma päevi teiste õnnetuste, pisarate ja kurbuse arvelt "rikastada".