esmaspäev, mai 16, 2011

Kui Vanamees on ära

Niisiis, millega tegeleb Sipsik, kui Vanamees on kodust ära? Arvestades, et kodust ära on ta üsnagi sageli ja Sipsik ei saa nii muuseas käia möödaminnes käsa teisele kaela ümbere loopimas.

Õhtutel, kui Vanamees on kodus, mõtleb Sipsik, et "kui ta nüüd jälle ära on, siis ma õmblen need kardinad valmis ja taastan nööbi ta nööbitamist vajavate pükste ees ja teen näole kaaskodanikke hirmutavaid maske ja hakkan ilusaks ja koristan ja triigin ja olen üldse hästi tubli, nii et kui ta jälle tagasi on, saab ta meeldivalt üllatuda, kui tubli ja armas naine tal on".

Peale nädalavahetust on Vanamees täna taas lennus ja millega tegeleb Sipsik? Üks näidis (tänaaõhtune) siin.

Sipsik:
  • on endale varunud hulga ajakirju, mida meesolendi ees ei ole mõtet lugeda, kuna lihtsalt ei viitsi selle kriitikalaviiniga tegeleda
  • kobistab end soome keele kursustelt koju, paneb jalga sinise-valgetriibulised pehmed kodupüksid, kerib end arvuti ette toolile kerra, kass sülle ning kirjutab sõpradega, uudistab blogisid ja loeb tõelisest-rahva-häälekandjast Delfist pealkirju a la Kaur Kender kolis armukese juurest tagasi naise juurde jne (suutmata siiski neid "uudiseid" lahti klikata)
  • mõtleb, et peaks ehk teleka käima panema ja vaatama täpselt seda, mida hing ihaldab (vaba võimalus ju!), kuid hing ei tee koostööd ega ihalda teleka suunal pea kunagi miskit, samuti ka täna...
  • tõstab õmblusmasina toa nurka ja vaatab sellega tõtt, lubades endale, et "millalgi ikka... siis, kui ma tubliks hakkan"
  • rõõmustab, et kui Vanamees ära, saab ju kergeminiseeditavat toitu manustada ning paneb potti keema pool lillkapsast, oma suurt lemmikut. Ette kujutades, et see saab olema kogu õhtusöök. Mõelda vaid kui rannahooajasõbralik:)
  • suundub mõne aja pärast, veiniklaas näpus, sahvrisse, kus valab endale klaasitäie punast. Ikkagi vaba õhtupoolik, chill olemine ja mehevabadus...
  • lillkapsast potist välja võtma minnes viskab konkreetselt ühe oma lemmiktaldrikutest põrandale kildudes. Kilde uudistama tulnud kassiga kõrvuti põrandat jõllitades oskab mõelda vaid kolme asja: 1) "Ma ei lõhu ju kunagi nõusid..."; 2) "Ahh, vaat kui tore, killud toovad ju õnne!" ja 3) "Ometi üks põhjus endale müüa ideed, miks mul alati uusi huvitavaid taldrikuid juurde osta on vaja"
  • kui meeldivalt figuurisõbralik lillkapsas on söödud ja Vanamehega ninnu-nännu-igatsev telefonikõne peetud, võtab Sipsik välja musta leiva ja metspähklikreemi, määrib viimast ohtralt esimesele ning lööb hambad maiusesse.
Siuksed need mehevabad päevad-õhtud siis ongi... Millal hakkab Sipsik selleks über-super-imenaiseks, kelleks ta end vaimusilmas kujutab??? Hehee, tõenäoliselt ei iial:)

5 kommentaari:

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Blin, ma lähen ja ostan täna seda shokolaadikreemi ja musta leiba :D

mama de montagne ütles ...

Mulle meeldivad need idealistlikud kujutlused endast :) Ja siis tegelikkus, mis näitab, et sa oled siiski realistlik inime. Sealjuures üldsegi mitte halb versioon endast .)

Mis metspähklikreemist käib jutt? Tahan ka proovida!

Loojangukuma ütles ...

Ehehehe :D Kuidagi tuttav tuleb ette.. ;)

Pilt on ka ülilahe- kohe sai aru, millest jutt tuleb, kui pealkiri loetud ja pilt nähtud oli :)))

soodoma ja gomorra ütles ...

lohutav enesepaljastus!

JÄÄRAPLIKA: ütles ...

Tehtud! 2 viilu musta leiba Nussa 2-värvilise shokolaadikreemiga söödud! On hea küll - täitsa saan sinu sõltuvusest aru ;)