esmaspäev, mai 22, 2006

Eurovisioon

Täiesti esimest korda Eurovisiooni ajaloos võitis laul, mis oli mulle mokkamööda! Tase!
Ok, kui Eesti võitis, siis oli eufooria, et omad poisid jne, kuid minu maitsele too laul ei olnud. Aga ta eristus ja oli tubli tükk.

Sel aastal aga oli Eurovisioon järjekordselt üks magedamaid (igal aastal mõtlen, et enam ei vaata, kuid ikka panen taustaks mängima ja tukun seal vahepeal…), välja arvatud muidugi soomlaste võidulugu. Eelmisel aastal Norra rokkarid olid ka ülihead, sel aastal siis soomlased taipasid kah selle tee valida.

Veider aga on see, miks peab Eesti sellist jama pidevalt sinna saatma. Üksteisest mitteeristuvad Abba-stiilis lood. Ammu enam ju ei löö ühe ja sama kordamisega. Selle aasta Eesti lugu oli ikka hämmastav jura ja oleks aeg juba aru saada, et vaja on ERISTUDA, mitte kopeerida.

Mitte eriti üllatav oli aga muu eurokräpp. Rohkem kui poolte laulude esitajad olid poolpaljad ja silmale väga kenad vaadata ilusad näitsikud, kes lehvitasid juukseid ja hööritasid oma ilusaid pepusid olematutes kostüümides. Mis siis hädaldada? Ilus ju? Oli jah ilus neid vaadata, kuid kui ühesuguseid on liiga palju, siis vaatad seda nagu kabareed ja ei suuda ühtki teisest eristuvana meelde jätta. Kui aga läheb hääletamiseks, siis helistad ju ikka sellel numbril milline maa oma esitusega sulle meelde jäi. Sellest ka veidra Leedu laulu punktid ja Venemaa Ilu-Eedi teistest erinev esitus.

Aga jah, soomlastele 12 points ka minu poolt! Kogu selle jandi ajaloos tõesti esimene kord, kus minu eelistus ka võitnud on…. Tublid poisid!

Kommentaare ei ole: